- 1 kg śledzi solonych
- 5 ogórków konserwowych
- 5 kawałków marynowanej papryki
- 1 duża cebula
sos:
- 2 musztardy delikatesowe
- 3 łyżki miodu
- 2-3 łyżki oleju
- 8 goździków
- sól, pieprz
Sposób przygotowania: Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Musztardę mieszamy z olejem i miodem. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy goździki. Śledzie zalewamy sosem. Schładzamy w lodówce, żeby smaki się przegryzły.
źródło: przepis z internetu
Ilość porcji: 6
Czas wykonania: 30 minut
Koszt wykonania: ok. 25 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz