Najlepsze Pierniki w czekoladzie na świecie




Produkty Potrzebne;
  • Mąka Pszenna extra typ 405 lub 450 - 1 kg
  • Miód- 6 łyżek stołowych
  • Cukier- 1 szklanka 330ml
  • masło - 200 gram
  •  jajka- 2 sztuki
  • mleko - 200ml (ciepłe) i 100ml
  • soda oczyszczona- 60 gram
  • proszek do pieczenia- 1 łyżka
  • przyprawa korzenna do piernika- 60 gram
  • czekolada - 300gram Gorzka
Sposób Przygotowania:
  1. Miód podgrzać z masłem ( 100gram) i cukrem. Przestudzić.
  2. Mąkę przesiać razem z przyprawą korzenną, sodą i proszkiem do pieczenia, dodać Nasz miód wystudzony i jedno jajko.
  3. Zagnieść ciasto do gładkości, dolewając po trochę ciepłego mleka
  4. Rozwałkować placek o grubości 1,5cm do 2cm . Wykroić foremkami pierniki.
  5.  Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  6. rozpuścić w rondlu masło, mleko i czekoladę, dokładnie wymieszać
  7. Maczać z dwóch stron pierniki w naszej czekoladzie
  8. Zostawić do wyschnięcia 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger