Krokiety z Kapustą i grzybami

Produkty Potrzebne;
  • kapusta kiszona - 600gram
  • grzyby zwykłe lub suszone- 500gram
  • cebula - 150 gram
  • pieprz- 2 łyżeczki
  • sól - 4 łyżeczki
  •  Mleko- szklanka 330ml
  • jajka-5 szt
  •  mąka 0,5 kg
  • olej - 400ml
  • bułka tarta- 400gram   
Sposób przygotowania;  
  1. Gotujemy grzyby do miękkości , kapustę obmywamy i gotujemy .
  2. Mielimy grzybki przez maszynkę, kapustę odsączamy od wody i  kroimy drobno oraz cebulkę
  3. Mieszamy w misce, nasze grzybki, kapustę, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. Robimy ciasto na naleśniki; mieszamy 2 jajka , mleko, mąkę, 1 łyżeczka soli  i olej 200ml na gładkie ciasto
  5. Smażymy na patelni naleśniki.
  6. Nadziewamy Nasze naleśniki farszem.
  7. Obtaczamy w jajku i bułce tartej
  8.  Smażymy z dwóch stron Nasze krokiety


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger