marca 29, 2014

Pstrąg pieczony z bakłażanami i soczewicą


Z serii lżejszych obiadów, zapraszam na pstrąga pieczonego z bakłażanami i soczewicą. Bardzo smaczne połączenie smaków, sycące i zdrowe.


składniki:

- 2 pstrągi wypatroszone i gotowe do pieczenia
- przyprawa ziołowa do ryb
- duży bakłażan
- puszka konserwowej soczewicy
- ząbek czosnku
- masło, oliwa z oliwek
- sól morska
- pieprz cytrynowy

Duże naczynie smarujemy masłem i oliwą, układamy pociętego w plastry bakłażana, soczewicę z puszki, posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ryby myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą morską, przyprawą do ryb i pieprzem ziołowym. Wszsytko skrapiamy oliwą z olwiek. Pieczemy 30 minut.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI