września 15, 2015

Makaron Na Słodko z Serem i Jeżynami, wersja na wynos ;)


Jejku, jak mi się tego chciało! Czego? Makaronu na słodko!Nom. Tylko cichooo, bo jak Włosi by to usłyszeli to by mnie udusili za takie połączenie makaronu :) Ale pysznie było, poważnie! Do tego łatwo i szybko tak jak lubię. Dlaczego jadłam ze słoika? Bo chciałam i czasami tak jadam. Słoik nie wymaga siedzenia przy jedzeniu, można w biegu, Można zakręcić i zabrać ze sobą na przykład do pracy. Słoik rozumie i nie ingeruje w smak, bo jest szklany, a szkło nie pochłania smaku ani zapachu, ani nie zmienia właściwości jedzenia, Jest praktyczne i łatwe w utrzymaniu w czystości.Odporne na różne temperatury. Ale ma zalet to szkło, a za słoiki z serduszkiem dziękuję Friends Of Glass, kiedy tylko na nie zerkam to się uśmiecham i do słoika, i do całej ekipy i do Was moi Kochani Czytelnicy.



Składniki:
  • małe opakowanie makaronu gwiazdki (możecie użyć innego drobnego)
  • jeżyny
  • 250 g sera białego
  • cukier lub inny słodzik
  • migdały w płatkach

Wykonanie:
 Makaron ugotowałam zgodnie z instrukcjami na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedziłam i przelałam zimną wodą, żeby mi się nie sklejał. 
Część jeżyn pozostawiłam w całości, a resztę zmiksowałam, można troszkę posłodzić, następnie przetarłam je przez sitko aby pozbyć się pesteczek.
Ser biały osłodziłam i zmiksowałam z malakserze. Migdały można podprażyć na suchej patelni, ale ja wolałam takie nie podpiekane.
Teraz tak, w słoiku ułożyłam kolejno: warstwa makaronu, warstwa całych jeżyn, na nie warstwa sera białego, potem mus i znowu makaron, ser biały, mus z jeżyn i na wierzch całe owoce, a to wszystko posypałam płatkami migdałów.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger