- małe opakowanie makaronu gwiazdki (możecie użyć innego drobnego)
- jeżyny
- 250 g sera białego
- cukier lub inny słodzik
- migdały w płatkach
Wykonanie:
Makaron ugotowałam zgodnie z instrukcjami na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedziłam i przelałam zimną wodą, żeby mi się nie sklejał.
Część jeżyn pozostawiłam w całości, a resztę zmiksowałam, można troszkę posłodzić, następnie przetarłam je przez sitko aby pozbyć się pesteczek.
Ser biały osłodziłam i zmiksowałam z malakserze. Migdały można podprażyć na suchej patelni, ale ja wolałam takie nie podpiekane.
Teraz tak, w słoiku ułożyłam kolejno: warstwa makaronu, warstwa całych jeżyn, na nie warstwa sera białego, potem mus i znowu makaron, ser biały, mus z jeżyn i na wierzch całe owoce, a to wszystko posypałam płatkami migdałów.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)