czerwca 15, 2013

Oscypek Smażony


Moje wymarzone śniadanko! Coś co uwielbiam! Coś co wywołuje zadowolenie na mojej twarzy:)


Składniki:
  • 5 plasterków oscypka dużego
  • 5 kromeczek ciabatty
  • 5 plasterków pomidora
  • listki świeżej bazylii


Wykonanie:
Plasterki oscypka układamy na teflonowej suchej patelni i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Bułkę kroimy na kromeczki, pomidora w plasterki. Liście bazylii myjemy i suszymy. Wszystko układamy na talerzu i wcinamy! :) Ja na kromkę ciabatty układam oscypka, na niego plasterek pomidora, a na koniec listek bazylii. Sól? Nie potrzeba tu soli, bo oscypek sam w sobie jest wystarczająco słony.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)




Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger