Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- sól morska Kamis
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku Kamis
- szczypta ostrej papryki Chili Kamis
- 1 łyżka listków świeżego tymianku
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju rzepakowego Biooil
Wykonanie:
Fileta z kurczaka opłukać, osuszyć. Przeciąć wzdłuż na dwa cienkie filety o grubości około 1/2 cm. W miseczce wymieszać pozostałe składniki i natrzeć powstałą marynatą mięso. Odstawić na około 30 minut do zamarynowania. Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej mięso. Po około 3 minuty na każdą stronę. Zgrillowane mięso układamy na talerzu. Ja podałam z Zapiekanymi Młodymi Ziemniaczkami z Ziołami i Cytryną oraz Balkonową Sałatką.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)