maja 12, 2014

Grillowana Pierś z Kurczaka w Zarąbistej Marynacie :)


Marynata zarąbista! Dosłownie. Koniecznie musicie to zrobić! A ten zestaw, który widzicie na talerzu jest jak dla mnie IDEALNY! To wszystko na ten temat :) Aaa zapomniałabym, przepis na marynatę lekko zmodyfikowałam, oryginał pochodzi ze strony Kwestia Smaku.





Składniki:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • sól morska Kamis
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku Kamis
  • szczypta ostrej papryki Chili Kamis
  • 1 łyżka listków świeżego tymianku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju rzepakowego Biooil



Wykonanie:
Fileta z kurczaka opłukać, osuszyć. Przeciąć wzdłuż na dwa cienkie filety o grubości około 1/2 cm. W miseczce wymieszać pozostałe składniki i natrzeć powstałą marynatą mięso. Odstawić na około 30 minut do zamarynowania. Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej mięso. Po około 3 minuty na każdą stronę. Zgrillowane mięso układamy na talerzu. Ja podałam z Zapiekanymi Młodymi Ziemniaczkami z Ziołami i Cytryną oraz Balkonową Sałatką.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)


/*post zawiera lokowanie produktu - patelnia grillowa Granitium firmy Ballarini/
Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger