Upały
moi Drodzy nie odpuszczają. Chęć na ochłodzenie również nie
przemija. Jeść trzeba. Proponuję śniadanie, albo jak kto woli
przekąskę, deser na zimno. Ochłodzi i naładuje pozytywnie. Po
takim posiłku poczujemy się niezwykle lekko i świeżo. Jest zimny,
pyszny i pełen...chrupiącego ziarna!
Do
jego przygotowania użyłam ekologicznego ekspandowanego ziarna.
Wszystkie
zboża Soligrano powstają podczas procesu
ekspandowania - to
poddawanie ziaren gorącej parze wodnej wyzwalanej pod wysokim
ciśnieniem, która powoduje ich „nadmuchanie”. Dzięki tej
innowacyjnej metodzie, w
produkcie gotowym do spożycia nie znajdują się żadne konserwanty
i substancje chemiczne i wyroby Soligrano zachowują pełną gamę
wartości odżywczych.
A
przy okazji są pyszne!
Składniki
- ulubiona galaretka
- ulubione jogurty z owocami
- kawałek melona lub inne owoce
- ulubione lody u mnie owoce leśne
- posypka czekoladowa
- bita śmietana
- ekspandowane ziarna – orkisz z miodem i wiśniami oraz jagły w miodzie z malinami Soligrano
Najpierw
przygotuj galaretkę, rozlej do wysokich szklanek i wstaw do lodówki.
Kiedy stężeją dodaj trochę owoców i gałkę lodów.
Wsyp
ziarno.
Dodaj
jogurt z owocami i następne ziarno. Na to wszystko kolejna gałka
lodów, bita śmietana, owoce i posypka.Nie chcecie bitej śmietany? Pomińcie ją!
Posiłek-deser
niezwykle lekki i pyszny. Będziecie syci na długo. Pyszny,
chrupiący, lekki!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!