Zupa
pomidorowa po włosku...z makaronem FUSILLI od MALMA. To treściwa i
bardzo gęsta zupa/krem.
Składniki-
Fusilli
MALMA
jarzyny
na zupę
kości
bądz porcja rosołowa
oliwa
z oliwek,sól,pieprz,bazylia
orzechy
włoskie
masło
Gotujemy
wywar z naszych ulubionych kości lub z porcji kurczaka z dodatkiem
jarzynek. Wyjmujemy kości
, obieramy z mięsa
i wszystko razem miksujemy blenderem, dodajemy przecier pomidorowy
bądz butelkę
passata di pomodoro. Doprawiamy oliwą,
pieprzem, solą.
Gotujemy.
Następnie
gotujemy al dente nasz makaron FUSILLI od MALMA. Wykładamy
do miseczki.
Polewamy
naszym kremem pomidorowym. Posypujemy orzechami i dużą
ilością świeżej
bazylii.. Przed samym podaniem dodajemy łyżeczkę
masła.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!