Składniki
na około 20 sztuk
- 200 g masła
- szczypta soli
- 100 g cukru
- 1 żółtko
- 250 g mąki
- cukier puder do posypania
Do
misy włóż masło, wsyp cukier, sól i ubijaj do całkowitego
połączenia się składnikówi powstania masy.Dodaj jajko i mąkę,
mieszaj aby powstała pasta.
Pastę
przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę ciasteczka.
Pieczw
piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut.
Wyjmij
z piekarnika i odstaw do całkowitego ostygnięcia.
Ciasteczka
mają strukturę piaskową, są maślane i rozpływają się w
ustach. Są po prostu pyszne!
Oczywiście
posyp cukrem pudrem. Z tej porcji wyjdzie gdzieś około 2o ciastek.
Mnie wychodzi więcej bo robię mniejsze.
Właśnie biorę się za robienie tych ciasteczek :D Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń