Bardzo smaczna sałatka, która powstała z potrzeby chwili, ze składników dostępnych w lodówce. Z szynki drobiowej, gotowanych jajek, kukurydzy, czerwonej papryki i ryżu. Z odrobiną majonezu i dużą ilością natki pietruszki. Uwielbiam natkę pietruszki i mogłabym ją jeść codziennie w dużych ilościach. Oprócz tego, że jest pyszna, jest też bardzo zdrowa - ale to temat na oddzielny post.
1 torebka ryżu (np. Parboiled)
1 puszka kukurydzy
30 dag. szynki drobiowej
4 ugotowane jajka
kawałek czerwonej papryki
natka pietruszki
majonez
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
Ugotować i ostudzić torebkę ryżu. Szynkę, jajka i paprykę pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Wszystko wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.
1 torebka ryżu (np. Parboiled)
1 puszka kukurydzy
30 dag. szynki drobiowej
4 ugotowane jajka
kawałek czerwonej papryki
natka pietruszki
majonez
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
Ugotować i ostudzić torebkę ryżu. Szynkę, jajka i paprykę pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Wszystko wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.