Pierogi z Kapustą i Grzybami
12/22/2015
0
boże narodzenie
,
dla rodziny
,
na święta
,
obiad
,
obiady
,
pierogi
,
pomysł na obiad
,
z kapustą i grzybami
,
ze znajomymi

Produkty Potrzebne; na około 90 sztuk
- mąka pszenna typ 650- 1kg
- letnia woda przegotowana- 500ml
- sól - 3 łyżeczki
- jajko- 1 sztuka
- kapusta kiszona - 600gram
- grzyby zwykłe lub suszone- 500gram
- cebula - 150 gram
- pieprz- 2 łyżeczki
- olej- 3 łyżki
Sposób Przygotowania:
- Gotujemy grzyby do miękkości , kapustę obmywamy i gotujemy .
- Mielimy grzybki przez maszynkę, kapustę odsączamy od wody i kroimy drobno oraz cebulkę
- Mieszamy w misce, nasze grzybki, kapustę, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Robimy ciasto na pierogi; Mąkę przesiewamy, solimy i jajko wbijamy
- Ugniatamy powoli podlewając wodą i tak aż ugnieciemy ciasto.
- Wycinamy górą szklanki kółka , nadziewamy farszem i kleimy palcami.
- Wrzucamy do gotującej się wody, osolonej i polanej olejem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz