tosty francuskie - 519 przepisów (strona:14/35)

Tosty francuskie 121

wytrawnie, wszystko zależy jaki masz smak rano. U mnie tym razem na słodko z cukrem pudrem. Do tego kubek gorącej kawy ze spienionym mlekiem. Mmmm rozmarzyłam się ... 'tosty francuskie' Składniki: - chleb (może być wczorajszy) - jajko - mleko Chleb pokroić w kromki. Delikatnie namoczyć w jajku, następnie w rozkłóconym jajku lekko dociskając. Smażyć na dobrze rozgrzanym maśle do czasu aż tosty

CookYourself
BEZGLUTENOWE TOSTY FRANCUSKIE Z OWOCAMI 88

Smażony chleb moczony wcześniej w jajku ( teraz już wiem, że to „tosty francuskie” ) kojarz mi się ze smakami dzieciństwa. Jadłam go wtedy w ilościach hurtowych i za każdym razem zachwycał tak samo! Do te pory uwielbiam i jest to jedno z ulubionych śniadań! Dziś przygotowałam tosty z chleba bezglutenowego marki Schär , w którym od jakiego czasu jestem toalnie

Ostra na Słodko
Tost francuski z dżemem malinowym . 104

Witajcie :) to tak na szybko z rana zapraszam na śniadanko i pyszny Tost francuski                  z cynamonem i wanilią a do tego swojski dżemik z malin  , myy jak ja go uwielbiam do porannej kawy :) Może nie wygląda pięknie ale w smaku pycha jeśli ktoś

Sama słodycz i szczypta chili
950. Domowa chałka, a z niej.. 150

Kakaowe tosty francuskie z domowej chałki,  z dom. dżemem borówkowym i borówkami  Za poczęłam w końcu ten zapomniany dżem :D  tak przy okazji robienia chałki z dżemem(nawet 3 :D), zwykłą też zrobiłam z myślą o tostach, bo dawno już ich nie było u mnie ^^ Ostatnie borówki, teraz czekam na te świeże

More food, love and dreams
25 PRZEPISÓW NA PYSZNE ŚNIADANIA 78

przepisów na pyszne i ciekawe śniadania dla całej rodziny. Proste, smaczne i interesujące smaki! 1.  Tosty francuskie z owocami 2. Racuchy drożdżowe z jabłkami 3. Pasta z czerwonej soczewicy do chleba 4. Omlet ze szpinakiem i żółtym serem 5. Domowe bułeczki z suszonymi pomidorami 6. Zapiekane naleśniki z prażonymi jabłkami i kruszonką 7. Tosty z figą i serem

SMYKWKUCHNI
Tosty francuskie 122

Tosty francuskie to kromki chleba, najlepiej czerstwego, namoczone w rozbitych jajkach, często z dodatkiem mleka lub śmietany. To dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Namoczone w jajku kromki smaży się z obu stron do zrumienienia i podaje z dżemem, miodem, cukrem pudrem lub świeżymi owocami. Moje tosty przygotowałam z chałki i podałam z owocami i sosem ze zmiksowanych truskawek

Smakowity Blog Kulinarny
Tosty francuskie z musem z białej czekolady i malinami 40

Mięciutkie tosty francuskie, smażone na maśle z dodatkiem musu z białej czekolady i serka mascarpone, polane pysznym sosem malinowym - to wyjątkowa propozycja na początek dnia. Aromat rozchodzący się po całym mieszkaniu w trakcie ich przygotowania, na pewno podniesie z łóżka największego śpiocha :) Z podanych składników otrzymamy 4 porcje tostów. Składniki: 8 kromek chałki lub baby drożdżowej, 3 jajka

Świat Domowej Kuchni
Tosty francuskie z zielonym pesto 123

Czasami nie wiadomo co zrobić z kromkami czerstwego chleba. Wtedy najlepszym rozwiązaniem jest przygotować tosty francuskie. Dziś propozycja w wersji wytrawnej :) Na 1 porcję: 2 kromki dowolnego chleba 2-3 łyżeczki zielonego pesto plaster żółtego sera jajko łyżka mleka starty ser i szczypiorek do posypania łyżka masła do smażenia Kromki chleba smarujemy pesto, kładziemy plasterek sera i składamy. Zanurzamy

Smakołyki Asi
Tosty francuskie na wytrawnie z jajkiem i grzybami! 89

Pyszne i proste danie, które możecie przygotować na śniadanie lub lunch, mocno sezonowe bo wykorzystamy leśne grzyby, ale zamiennie możecie użyć pieczarek lub boczniaków. Przepis na tosty francuskie: - 2- 3 kromki czerstwego chleba lub bułki lub bagietki - 2 jaja - 1/2 szkl. mleka - sól, pieprz - 2- 3 borowiki  - świeże zioła typu nać pietruszki lub oregano - łyżeczka parmezanu - 3 łyżki masła(...)łyżeczki oliwy z oliwek Na patelni na 2 łyżkach masła podsmaż grzyby, pokrojone w plasterki, mają się mocno zrumienić. Chleb namocz w mleku, potem w roztrzepanym jednym jajku. Tosty smażymy na połączeniu masła i oliwy z oliwek, na złoty kolor z każdej strony, ułożone na talerzu oprósz świeżo startym parmezanem. Jajko wybij na patelnie i usmaż, ale żółtko pozostaw płynne

SMYKWKUCHNI
Tosty francuskie z bitą śmietaną, miodem i owocami 122

Tosty francuskie z bitą śmietaną, miodem i owocami leśnymi (Śniadanie jednoosobowe) Składniki: 2 kromki starego chleba tostowego lub bagietki jajko łyżka mleka 1/2 łyżeczki oleju kokosowego do smażania 2 łyżki śmietany 30% łyżka miodu owoce leśne Przygotowanie: Do miseczki przekładamy śmietanę i ubijamy na sztywno. Jajko rozbijamy do głębokiego talerza i rozbełtujemy z łyżką mleka. Na patelni rozgrzewamy olej(...)kładziemy namoczone w masie jajecznej. Smażymy do zarumienienia. Tosty przekładamy na talerz, kładziemy na nie bitą śmietanę, miód i owoce. Podajemy natychmiast. Kaloryczność: Cała porcja ma 410 kalorii

Moja Micha
Francuskie tosty z pomarańczowo-czekoladowym akcentem 190

Dziś zapraszam Was na pyszne, słodkie śniadanie. Pachnące pomarańczą, skąpane w czekoladowym syropie… małe niebo na talerzu Czasem warto tak osłodzić sobie poranek Kto się skusi na małe francuskie tosty z pomarańczowo-czekoladowym akcentem ? Polecam. Składniki: 1 mała chałka 1 jajko 2 krople aromatu pomarańczowego 1 łyżka masła Ghee – do nabycia w Kuchnie Świata 2 łyżki mleka oryginalny

Słodkie okruszki
547. Wielki powrót. 124

bananowo-kakaowe tosty francuskie* z nutellą i bananem *z domowego chleba tostowego Jak ja dawno nie jadłam nutelli :O  Już nawet zapomniałam jak ona genialnie smakuje *.* Składniki: kilka kromek chleba jajko 1/2 zmiksowanego banana 2 czubate łyżeczki naturalnego kakaa kapka mleka cynamon, sól, aromat waniliowy Wszystkie składniki (oprócz chleba) mieszamy ze sobą. Do powstałej masy wkładamy kromki chleba(...)obtaczamy je całe w cieście i pozostawiamy na trochę, aby wchłonęły masę. Smażymy tosty na rozgrzanej patelni

More food, love and dreams
662. Domowa chałka i najlepsze tosty na świecie. 132

Tosty francuskie* z polewą czekoladową** i truskawkami * z domowej chałki, na maśle ** gorzka i mleczna czekolada + mleko Miało być troszkę inne śniadanie, ale nie ogarnęłam, że nie mam jednego składnika  (upiecz, chałkę specjalnie po to, a i tak zapomnij o czymś innym, ta logika xd ) alee, nie szkodzi, jeszcze je zrobię (mam nadzieje, że będę miała(...)czego... bo chałka znika, dziwnie szybko i nawet mój brat ją je, a to już coś :O ) Tosty z chałki, szczególnie domowej to najlepsze co chyba może być, same smakują genialnie, a z takimi dodatkami? Mamo, jestem w niebie *.* Chyba upiekę tą chałkę jeszcze raz, specjalnie by móc zjeść z niej (znów) tosty

More food, love and dreams
Chałka litewska 68

upiec na zakwasie, ale wtedy jeszcze mój zakwas nie miał w sobie tyle mocy, więc chałkę zrobiłam na drożdżach. Drożdży jest w niej niewiele, podobnie jak w chlebie francuskim lub batonie, a mimo to rośnie pięknie i jest delikatna i pulchna. Ta chałka jest nieco inna od tradycyjnej słodkiej, ponoć pieczona była kiedyś w Adwencie i nazywana postną, ponieważ ciasto(...)przygotowałam ciasto na mleku i maśle. Chałka nie jest słodka, dlatego świetnie się nadaje zarówno do dżemu, jak i na kanapki. Piekłam ją z myślą, że następnego dnia zrobię tosty francuskie, ale ku mojemu zaskoczeniu chałka nadal była świeża, więc zjedliśmy ją po prostu z dżemem;)  Polecam też inne przepisy na drożdżowe pieczywo: Chleb francuski wiejski na drożdżach

Obiad gotowy
Zapiekane tosty francuskie na słodko 155

Lekka i słodka propozycja na śniadanie :) Zapiekane tosty francuskie na słodko. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: masło do wysmarowania formy 6 kromek pieczywa tostowego, przekrojonych na pół 1 jajko 150 ml mleka szczypta soli 1 czubata łyżka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu garść bakalii Dodatkowo: miód do podania dżem truskawkowy do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI(...)ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Naczynie do zapiekania dokładnie nacieramy masłem. W misce mieszamy jajko, mleko, szczyptę soli, cynamon i cukier. Tosty maczamy kolejno w jajecznej mieszance i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy pozostałą masą, posypujemy bakaliami. Zapiekamy 20-25 minut. Podajemy na ciepło z miodem i dżemem. Smacznego

My Culinary Art