tiramisu - 2015 przepisów (strona:23/135)

Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA 102

Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA – Dzisiaj zapraszam na pyszne bezy tiramisu z sosem karmelowo – kawowym. Bezy z wierzchu są chrupiące, a w środku piankowe. Do kremu nie dodałam cukru tylko samą wanilię, więc słodycz bezy i sosu karmelowego dobrze się równoważy. Całość smakuje wyśmienicie, bezy bardzo mi smakowały, polecam… (zmodyfikowany przepis ze strony delicious.com.au ) Zdjęcia Monika Szeffler Przez Ogródek . Zapraszam(...)FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA Składniki: Beza: 6 białek 330g cukru Krem: 250g serka mascarpone 320ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos karmelowo – kawowy: 250ml mocnej kawy 200ml likieru Kahlúa + 2 łyżki 160g cukru Dodatkowo: kakao do posypania Beza: 1. Białka przełożyć do czystej, suchej miski

Mała Cukierenka
Maślane ciasteczka z syropem klonowym 64

syropy) możecie znaleźć na stronie Kuchnie Świata Natomiast jeśli chodzi o kakao to w mojej opinii nie ma lepszego od tego produkowanego przez firmę VanHouten. Do np.włoskiego deseru tiramisu to produkt typu must have ( musisz mieć ) Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Po około 5 - 7  minutach, nie przerywają ubijania

Cztery Fajery
Tartaletki Tiramisu z wiśniami + warsztaty z fotografii kulinarnej 175

przyjechałam z dwoma swoimi wypiekami, które zostały naprawdę ładnie uchwycone na zdjęciach, z czego bardzo się cieszę, gdyż mogę teraz podzielić się z Wami tymi przepisami. Oprócz moich tartaletek Tiramisu z wiśniami i fit torciku Bounty, Żaneta zrobiła wegański mus czekoladowy na wodzie po cieciorce, który również stylizowałyśmy. Czas minął mi baaardzo szybko, mam nadzieję, że wiedza, którą Żaneta(...)przekazała, zaprocentuje wkrótce na zdjęciach. Pięknie dziękuję za warsztaty, a Was zapraszam na przepis na tartaletki Tiramisu z wiśniami. Spody z ciasta kruchego, na nich konfitura wiśniowa, następnie okrągły biszkopciki namoczony w mocnej słodzonej kawie, a na górze krem z mascarpone, jajek i likieru Amaretto (choć ja zrobiłam wersję bezalkoholową i była równie pyszna). Wierzch jak to na Tiramisu przystało

Nastoletnie Wypiekanie
Tiramisu bez jajek 117

Witajcie. Niektórzy z Was na pewno zauważyli, że co jakiś czas prezentuje Wam przepis na tiramisu. Uwielbiam tiramisu i robię je dość często. Staram się zawsze coś w nim zmienić aby uzyskać coś nowego a jednak o znanym mi smaku. Dlatego dzisiaj przedstawiam przepis na tiramisu bez jajek podane w szklankach. Polecam Składniki: 120 g biszkoptów 250 g mascarpone

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tiramisu 136

Tiramisu Tiramisu to tradycyjny włoski deser,  który raczej nie należy do lekkich. W internecie można spotkać różne przepisy  na ten przysmak,  jednak często zawierają  one w swoim składzie śmietanę, co może czyni je równie smacznymi i może bardziej delikatnymi - do tiramisu jednak im daleko. Trochę poszperałam w zakamarkach internetowej wiedzy, jak się okazało, w różnych regionach

My sweet a life
Tiramisu w kieliszkach 153

Macie ochotę na pyszny i prosty deser? Polecam wam tiramisu. Można go zrobić w większym płaskim naczyniu i kroić w kawałki jednak ja proponuję go zrobić w kieliszkach lub małych pucharkach. Tak podanym tiramisu z pewnością zaskoczycie swoich gości. Składniki: 500 g mascarpone 4 żółtka 100 g cukru 20-30 ml amaretto 2 białka około 15-20 podłużnych biszkoptów około(...)kakao. Robimy kolejną warstwę i tak do wyczerpania masy. Kończymy masą i oprószamy sporą ilością kakao. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy bezpośrednio po wyjęciu z lodówki gdyż tiramisu najlepiej smakuje schłodzone. *Ilość espresso zależna od tego jak mocno biszkopty będą wpijać

Ala piecze i gotuje
Tiramisu piernikowe 202

Pyszne włoskie klasyczne tiramisu wzbogacone korzenną przyprawą do piernika, aksamitne gorzko słodkie , rozpływające się w ustach najlepsze na drugi dzień  po schłodzeniu, smak wzbogacony ciemnym rumem nie  kawowym likierem, ten deser bez pieczenia jest tak pyszny i przygotujesz go w 30 minut. Uwielbiam tiramisu a Wy ? Szklana forma 30/17 cm 35 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi  ½ kg sera(...)śmietany kremówki 30% 6 żółtek 6 łyżek cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka gorącej wody ½ łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki rumu Ciemne kakao do oprószenia Jak wykonać tiramisu ?  Kawę rozpuszczalną wsypujemy do kubka razem z przyprawą do piernika, zalewamy szklanką gorącej wody słodzimy 1 łyżeczką cukru, odstawiamy do wystudzenia. Do zimnego naparu wlewamy ciemny rum, mieszamy. Żółtka

Wanilia i Kardamon
Tiramisu z poziomkami na przedślubny stres 141

Rodzice zjawią się już niedługo, a pokój dla Młodej ciągle bardziej przypomina składzik... Szybko więc skupmy się na najważniejszym, czyli dzisiejszym przepisie. A mam dla Was coś naprawdę wyjątkowego: tiramisu z poziomkami. Te małe, czerwone kuleczki smakują i pachną lasem; nie da się ich do niczego innego porównać. Uwielbiam! Ostatnio udało mi się nazbierać całe trzysta pięćdziesiąt gram; było już(...)semifreddo z poziomkami i różaną nutą, teraz czas na kolejny deser. Tiramisu to coś, czemu nie potrafię się oprzeć; przygotowywałam je już w wielu różnych wersjach i nigdy mnie nie zawiodło. Ta jednak udała się chyba najlepiej; poziomki i delikatna, pomarańczowa nuta w tle, a do tego niebiańsko lekki krem i mięciutkie biszkopty. Mogłabym jeść, i jeść, i jeść

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu kokosowe 106

Sierpień to miesiąc moich urodzin, na których zawsze jest tiramisu, jeden z moich ukochanych włoskich deserów. To jest podstawa, nie może go zabraknąć! Tym razem tiramisu wzbogaciłam dodając wiórki kokosowe. Oczywiście dla wydobycia smaku, można wiórki podprażyć wcześniej na suchej patelni, aż będą złotobrązowe. Mascarpone więc jest zarezerwowane na wyjątkowe okazje, w moim domu więc na urodziny.  Tiramisu kokosowe

Moja smaczna kuchnia
Tiramisu w pucharkach 192

Tiramisu w pucharkach to idealny deser gdy mam ochotę na coś słodkiego, a niekoniecznie chcę spędzić w kuchni cały dzień. Jest to również świetne rozwiązanie na niezapowiedzianą wizytę znajomych lub rodziny. Dodatkowym atutem tego deseru jest to, że nie trzeba się już martwić o jego porcjowanie. W przypadku tiramisu przygotowanego w większym naczyniu zawsze istnieje możliwość, że biszkopty nie będą(...)deser całkowicie straci swój apetyczny wygląd. Przygotowując deser w pucharkach nie trzeba się już o nic martwić gdyż każdy z gości dostanie swoją pięknie prezentującą się porcję. Artykuł Tiramisu w pucharkach pochodzi z serwisu Ciastkowy

ciastkowylab