sos pieprzowy - 166 przepisów (strona:7/12)

Kilka pysznych marynat do mięs 118

Jeśli poszukujecie jednak coś prostego i klasycznego po prostu sól i pieprz będzie doskonałym dodatkiem do każdego steka. Poszukując nowych smaków można również spróbować podczas grillowania nacierać mięso słodkim sosem na bazie pomidorów, wędzonej papryki, i cydru jabłkowego. Poniżej zebraliśmy kilka pomysłów na wyjątkowe marynaty do mięs. Sól i pieprz . Klasyczne połączenie czarnego pieprzu, soli i nasion kolendry jest pyszne(...)chili w proszku. A otrzymacie wyjątkowo aromatyczną marynatę do drobiu i steków. Cytrynowo pieprzowa marynata. Ten pikantny mix skórki z cytryny, soku z cytryny, czosnku i pieprzu to rewelacyjna marynata do wielu rodzajów mięs. Marynata pięć smaków. Lubicie orientalne smaki? Wymieszajcie cebulę, pieprz cayenne, sos sojowy, sok pomarańczowy i Imbir. Przyprawa Cajun. Ta wyjątkowa przyprawa powstanie z wymieszania brązowego cukru

naRuszcie
Fusilli z białym sosem z boczniaków, z orzechami, aromatyzowane oliwą truflową 162

Szybki lunch. Makaron z boczniakami o lekko orzechowym smaku, podkręcony orzechami włoskimi. Całość wykończona oliwą truflową, ale można też użyć innej, mniej intensywnej np. pieprzowej lub tymiankowej. Czas przygotowania:  30 minut Porcje: 2     Składniki: 200 g makaronu fusilli, 250 g boczniaków, 1 szalotka, 200 ml śmietany 22%, 4 łyżki tartego parmezanu, Garść prażonych orzechów włoskich, Kilka gałązek(...)opakowaniu, skracając czas gotowania o 4 minuty. Na patelni zeszklić posiekaną szalotkę, dodać boczniaki pokrojone w paski, smażyć 5 minut. Dodać śmietanę i parmezan, dusić 1-2 minuty. Do sosu przełożyć makaron, dolać kilka łyżek wody, w której się gotował, dodać posiekane orzechy, doprawić do smaku, wymieszać, chwilę dusić żeby smaki się połączyły. Przełożyć na talerze, posypać listkami świeżego tymianku

SzczyptaSmaQ
Idzie wiosna więc zrzuć zbędne kilogramy jedząc perską mizerię 41264

Jogurt naturalny to składnik, który zawsze znajduje się w mojej lodówce ponieważ możliwości jego użycia są praktycznie nieograniczone i nigdy nie wiadomo do czego się może

Jem więc Jestem
YATAI Sushi & Otsumami Bar – nowe miejsce na mapie Krakowa 127

krewetkami, 5 sztuk na talerzyku podane posypane sezamem z sosem sojowym – pyszne ! Naprawdę !   Gyu Tataki & Tuna Tataki Potem była Gyu Tataki czyli obsmażana polędwica wołowa, dressing miso-wasabi, piklowana rzodkiew daikon i szczypiorek. Przepyszne połączenie. Moje serce podbił Tuna tataki czyli obsmażony tuńczyk z dressingiem sezamowo – pieprzowym, cebulką, piklowanym ogórkiem i prażonym glonem kombu(...)gdzie zapytałam .. ej.. naprawdę? Brokuły z grilla, gdzie w karcie jest tyle pyszności ? I jakie było moje zdziwienie gdy brokuły trafiły na nasz stół. Brokuły grillowane polane sosem yuzu kosho mayo . Rany jaki to był obłęd smakowy ! Genialne pachnące grillem, grillowane są w specjalnym grillu na japońskim węglu. Idźcie i jedzcie ! Koreańskie Żeberka Następnym daniem które zamówilismy były koreańskie

Kuchnia na wzgórzu
Ryż po meksykańsku z tuńczykiem i marchewką 128

stylu meksykańskim MEXICAN STYLE   RICE 250 g Uncle Ben's tuńczyk w kawałkach   w sosie własnym   puszka 150 g, 3   łyżki wody. 130 g mini marchewki młodej lub z puszki, po garści świeżych ziół: nać pietruszki, mięta zwykła, mięta pieprzowa, ponadto: 1 łyżka kapary, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, listki botwinki. Przygotowanie: Jeśli używany

Moniki Smakołyki
Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu 153

ponieważ bardzo lubimy tego steka), danie nie jest bardzo ostre. Pieprz podczas smażenia łagodnieje, nadając stekom przyjemnego, korzennego aromatu i delikatnej tylko pikanterii. Dodatkowo pieprzność panierki łagodzi doskonały śmietanowy sos podlany koniakiem. Trzy przykazania jak robić steka poivor Trzy są rzeczy, o których trzeba pamiętać robią steki poivre: pieprz do panierki powinien być tłuczony, nie mielony w młynku na grubo(...)trudno je będzie usmażyć, gdyż pieprzowa panierka ogranicza kontakt mięsa z rozgrzaną patelnią. Pamiętajcie o tym, szczególne jeśli lubicie steki dobrze wysmażone. Tu mała uwaga: w taki sam sposób jak steki można przyrządzić polędwiczki wieprzowe, pokrojone w poprzek na medaliony, lekko rozbite. Smakują wyśmienicie! I ostatnia rzecz: koniak. Nie jest to niezbędny składnik sosu, ale naprawdę dobrze jest go dodać

Niedzielny kucharz
Rozgrzewająca zupa na przeziębienie 104

Rozgrzewająca zupa na przeziębienie indyjska zupa pieprzowa Rozgrzewająca zupa na przeziębienie - przepis indyjski na zdrową, pożywną zupę pieprzową, którą gotuję zawsze, kiedy chwyta nas katar albo grypa. Jest bardzo smaczna i tak prosta do zrobienia, że każdy będzie umiał ją przygotować. Ojczyzną zupy pieprzowej są południowe Indie, ale większość składników lub ich zamienników zapewne macie w swojej kuchni. Nawet jeśli(...)podaje się ją w przypadku przeziębienia, grypy, gorączki lub problemów żołądkowych. Indyjska zupa pieprzowa ma podwójne zastosowanie. Może stanowić samodzielne danie, wówczas często dodaję do niej toor dal albo czerwoną soczewicę i kilka łyżek koncentratu pomidorowego, aby była bardziej pożywna. Można ją też wykorzystać, jako aromatyczny sos do ryżu lub warzyw. W każdym z tych wariantów jest świetna. Rozgrzewająca zupa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron w sosie kokosowo malinowym z nutą mięty 152

kokosowy sos z nutą mięty możecie podać z dowolnym makaronem. U mnie świderki, który otrzymałam od Malmy. Dziękuję, a Was zapraszam na stronę producenta . Pyszne makarony i inspirujące przepisy na ich wykorzystanie. Składniki: (na 1-2 porcje) 1 szklanka świeżych malin 165 ml mleczka kokosowego (płynnego) 3/4 łyżki cukru trzcinowego 3 większe listki świeżej mięty (u mnie pieprzowa) makaron świderki(...)listki świeżej mięty. Całość gotujemy na małym ogniu, aż do zagotowania co jakiś czas delikatnie mieszając. Ugotowany makaron przekładamy do głębokiego talerza. Następnie polewamy go naszym kokosowo malinowym sosem. Miętę wyciągamy (położyłam świeże listki mięty wyłącznie do dekoracji). Podajemy od razu. Jeśli skorzystaliście z przepisu prześlijcie proszę zdjęcie na mój mail lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w galerii

Słodkie okruszki
Sos adżika 59

Sos adżika Przepis na sos z pomidorów i papryki z dodatkiem marchwi i jabłek. Sos adżika albo adjika to aromatyczny gęsty sos z pomidorów, papryki, czosnku, jabłek, marchewki, a czasami także innych warzyw. Adżika jest równie uniwersalna, jak  prosty sos pomidorowy i pasuje niemal do wszystkiego. Jest lekko pikantna, pyszna i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje z pieczonym lub grillowanym(...)zainteresuje Cię też przepis na indyjski sos pomidorowy . Sos adżika inaczej adjika jest jednym z najpopularniejszych sosów w kuchni gruzińskiej, armeńskiej i tureckiej. Może mieć formę gładkiej pasty lub sosu z wyczuwalnymi drobinkami warzyw.   Sos adżika 2 kg pomidorów  1 kg czerwonej papryki  1-2 papryczki chili lub więcej, jeśli sos adżika ma być bardzo ostry

Cztery Fajery
Pieprzowe Polędwiczki Wieprzowe z Sosem Śmietanowo-Grzybowo-Pieczarkowym 116

Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych 1 opakowanie pieprzu cytrynowego 1 opakowanie pieprzu ziarnistego 3 łyżki oliwy z oliwek Sos: 250 g pieczarek 1 garść suszonych grzybów 1 włoszczyzna 600 ml wody 1 natka pietruszki 1 duża cebula - najlepiej czosnkowa 1 śmietana 18 % 250 ml pieprz i sól do smaku 1 kostka grzybowa knorr 3 liście laurowe(...)ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca Przygotowanie: Mięso myjemy i oczyszczamy. Porcjujemy je na kawałki, to już kwestia uznania. Mogą to być plasterki lub paski. Mięso obtaczamy w mieszance pieprzowej ( ziarnisty pieprz ubijamy w moździerzu ). Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę i nakładamy polędwiczki, dobrze żeby nam się zmieściły wszystkie  gdyż później będziemy tę patelnie przekładać

ClauditteMissCooking
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 205

słodkawo-pikantna bazylia;  cierpkawa trawa cytrynowa;  piekący, lekko pieprzowy galangal;  liście limy o przenikliwym cytrynowym zapachu i jej owoce;  ostre kapi, czyli sfermentowana pasta z krewetek, która nie nadaje potrawom posmaku ryby, za to doskonale wydobywa głębię smaków;  słony przypominający barwna whishy sos rybny- nam pla, wybitnie tajska przyprawa. KONSYSTENCJA to: chrupkie orzechy wodne

ClauditteMissCooking
Kwiaty się smażą 124

minuty. Gotowe danie serwujemy na ciepło, na liściach sałaty lodowej, skropione sosem z octu balsamicznego. Mnie kombinacja smaków wprawiła w zachwyt, dodatkowo cała potrawa wygląda niesamowicie dekoracyjnie. Recenzja konQbka była entuzjastyczna, nawet po wyjątkowo ciężkim dniu w pracy;) Obiad podałam z wodą z ogórkiem, limonką i miętą pieprzową. Bardzo orzeźwiające! A do obiadu dobra lektura

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania