muszę przyznać że mi smakuje,nie spodziewałam się takiego smaku. Śledzie nie są za słone ani mdłe, mają swój smak, oliwki i kapary nadały im wyjątkowego posmaku. Mogę stwierdzić z całą pewnością, że śledzie co jakiś czas będę kupować, są smaczne idealne na przekąskę nie w sałatce ale tak z talerza, najlepiej na wykałaczce podać. Filety śledziowe z musztardą
Różowa kuchniawspaniale i super II faze MM zawsze.oliwek 2012/03/29 13:27:25 i kolejna zdrowa przekąska. zapisuję :) pozdrawiam serdecznie:* agattekh 2012/03/29 13:28:17 Bardzo mi sie podobaja te zdrowe krakersy :-) sowa_nie_sowa 2012/03/29 13:56:23 Zapomniałam dopisać, że ciasteczka wychodzą mało słone, więc jak ktoś lubi czuć sól, to trzeba zwiększyć jej ilość; mnie pasuje, ale ja jestem
Zdrowa Kuchnia Sowygrecka pasta z pieczonej papryki i sera feta, to wspaniałe połączenie smaku słonego, słodkiego oraz pikantnego. Jej nazwa pochodzi podobno od tradycyjnej metody rozdrabniania sera przy pomocy moździerza, zaś w niektórych regionach Grecji znana jest również pod nazwą kopanisti lub tirokafteri . Zwyczajowo podawana jako jedna z greckich przekąsek meze , świetnie smakuje na chlebku pita , krakersach czy paluszkach grissini. U mnie(...)przygotowania: 10 min. + 40 min. pieczenie papryk Składniki: 3 średnie czerwone papryki 1 papryczka chilli 150-200 g sera feta (im więcej sera, tym pasta mnie ostra, ale bardziej słona) 5 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku ok. 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Zacznij od upieczenia czerwonych papryk i papryki chilli. Nagrzej piekarnik do 190 stopni C z opcją grill
Chilli Czosnek i Oliwaprzechowywać w zamkniętych pojemnikach/puszkach, w temperaturze pokojowej, przez max. 7 dni. Batoniki stanowią świetną przekąskę dla dzieci do szkoły, jak również dla dorosłych np. do pracy. Lentilki można zastąpić m&m'sami, a chipsy bananowe innymi bakaliami np. rodzynkami. Batoniki mają przyjemny orzechowy, słodko - słony smak. Nie są twarde. W dotyku są elastyczne i delikatnie klejące. Batoniki nie wymagają
Gospodyni MiejskaDopiero co pieściliśmy nasze podniebienia pączkami i innymi słodkimi wypiekami tłustoczwartkowymi, a już pora dogodzić sobie słonym, postnym śledzikiem. Pamiętny wyraz wsparcia kryzysowego ze strony bratnich
mojewypiekiinietylkozalety: ciekawy smak oraz szybkość i łatwość wykonania. Słodki, „wodnisty” arbuz w połączeniu ze słoną, kremową fetą to wyjątkowy i smaczny duet. Mięta dodatkowo wzmacnia orzeźwiający efekt arbuza ;) Sałatka nie tylko ładnie się prezentuje na talerzu, ale również dobrze smakuje :) Taka sałatka to doskonała przekąska: lekka i zdrowa. Składniki (na ok. 3-4 porcje): ok. 400-500 g arbuza (waga
MyCookBook.plWitamy Was pięknie i ciepło! Pogoda za oknem sprzyja.. Jesień pomimo dość zimnego i surowego początku stała się całkiem łagodna i przyjemna. Promyczki słoneczne umilają
Symfonia SmakówJeśli poszukujecie fajnych przekąsek na imprezę Halloweenową to mamy dla Was idealną propozycję. Miotełki wiedźmy wyglądają zjawiskowo, fajnie smakują zwłaszcza w towarzystwie sosu czosnkowego i niezwykle uatrakcyjnią imprezę! Polecamy! Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Słone paluszki Plasterki sera żółtego Szczypiorek Szczypiorek zalewamy wrzątkiem i po chwili wyciągamy z wody. Plasterki sera tniemy wzdłuż na pół i na dłuższej połowie
Kolizje Smakówmamy ochoty ani na jedzenie, ani na gotowanie. Spring rollsy z warzywami to wietnamska przekąska, która jest wyjątkowo lekka i do tego nie wymaga gotowania. Są to po prostu chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy. Niby nic – a jednak spring rollsy maczane w słodko-słonym sosie są pyszne. Idealne na upał, lekkostrawne i zdrowe. Musimy tylko pokroić warzywa
Poezja smakuSzybkie śniadanko, festiwal smaków i faktur. Soczysta gruszka karmelizowana w słodko-kwaśnym sosie malinowym, kremowy i słony ser owczy, rewelacyjny popcorn z kaszy gryczanej i
SzczyptaSmaQMacie już czasami dość pieczywa? Polecam zrobić krakersy owsiane z pestkami dyni – słone ciasteczka, które świetnie zastąpią chleb. Będą smaczną odmianą, a są naprawdę proste
Lamarida.plPrecle z tego przepisu są lekko słone, mają nieco spękaną złotobrązową skórkę, są miękkie i puszyste w środku W smaku przypominają trochę bajgle. Przygotowanie wymaga nieco pracy, ciasto najpierw się obgotowuje, dopiero później piecze. Takie precle mogą stanowić samodzielną przekąskę, lub być alternatywą dla bułek. Ciasto (7-8 dużych precli): 750 g mąki pszennej typ 650 360 ml letniej
Przepisy na domowy ser i chlebpataty są dość egzotycznym warzywem w naszym klimacie, ale ostatnio bardzo łatwo dostępnym. mimo słodkiego smaku doskonale się łączą ze słonymi dodatkami. bardzo dobrze się pieką
Eksperyment sobotniBardzo łatwa i efektowna zarazem propozycja na wykorzystanie Pasztetu Wielkopolskiego firmy Profi - wytrawne eklery z kremowym musem i chili. Łódeczki z ciasta wypełnione po brzegi utartym
Słodko-Słony Świat Ilonyotworzyłam je w domu, przeżyłam lekki szok - kozi ser jest naprawdę słony! Troszkę się bałam, że zdominuje delikatne szparagi, ale okazało się, że zamiast tego nadał tartaletkom pazura i sprawił, że stały się dużo bardziej wyraziste. Całość smakowała nam ogromnie - idealne na przystawkę przed uroczystym obiadem, wieczorną przekąskę na ciepło lub lekki lunch, podane z sałatą. Szparagi nie giną
Pożeraczka, czyli raz adobrze