ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:2/63)

Ryba po japońsku 378

smakiem Składniki • 1 kg dorsza lub innej ulubionej ryby • przyprawa do ryb • kolendra mielona • pieprz • sól Panierka • 1 jajko • 3 łyżki mąki • mleko • olej do smażenia ryby Zalewa • 2 szklanki wody • 1 mały przecier pomidorowy gęsty • 5 łyżek ketchupu • 2 łyżki cukru • 4 łyżki octu • 1/4 łyżeczki soli • 4 kulki ziela angielskiego • 2 liście laurowe Dodatkowo(...)jajko dodać mąkę mieszać wlewając mleko zrobić takie  gęste ciasto naleśnikowe dodać przyprawę do ryby i pieprz panierować rybę i smażyć  na rozgrzanym oleju odsączyć na papierowym ręczniku 5. Do miski włożyć warzywa poukładać rybę przełożyć warzywami i zlać  wszystko zalewą zostawić najlepiej na drugi dzień aby się połączyły smaki

W królestwie smaków Beaty
Moja ulubiona ryba... 173

zalewie. Dzieki temu, ze do zalewy moja Mama zawsze dodawala cukier jest ona dosc lagodna, lekko slodkawa. Ryba zas smakuje wybornie. Po latach rowniez i ja i moja Siostra robimy taka rybe u siebie w domu. Taka zalewa jest tez dobrym rozwiazaniem gdy po Wigilii zostaje usmazona ryba, a nikt juz nie ma ochoty na kolejne(...)octowa do ryby skladniki : 5 szklanek wody 1 szklanka octu 12 lyzeczek cukru 1 lyzeczka soli ziele angielske lisc laurowy marchewka cebula wykonanie: Marchewke kroimy w plasterki, cebule w piorka. Wszystkie skladniki zalewy nalezy zagotowac razem i zalac nimi usmazone filety rybne. Odstawiamy rybe na 1-2 dni. W tym czasie ryba nasiaknie zalewa, zmiekne i bedzie

Przysmaki Karolki
Dorsz w zalewie octowo pomidorowej 122

zalewie. Włożyć usmażoną rybę do naczynia. Na tej samej patelni obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Wlać na patelnię trochę wody przeznaczonej do zalewy, zagotować i wymieszać.   Zalewa – do garnka dodać wszystkie składniki zalewy, dodać obsmażoną cebulkę i gotować 2 minuty. Następnie wylać zalewę do ryby. Przykryć i zostawić do całkowitego ostudzenie. Najlepiej

Kuchnia Pokoleń
Pstrąg w zalewie octowo pomidorowej, pyszny 121

którym chcecie je podawać. Na tą samą patelnię na której się smażyły ryby przygotować zalewę. Zalewa – obsmażyć cebulę, musi zmięknąć, wlać 500 ml wody,Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, cukier,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli będzie trochę za mało zalewy dolać trochę więcej wody i troszeczkę więcej octu. Zalać ryby gorącą(...)zalewą i odstawić. Na drugi dzień posmakować, czasami trzeba dolać jeszcze trochę octu, ponieważ ryba dużo wchłonie. Polecam, te rybki są pyszne

Kuchnia Pokoleń
Ryby 222

Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno warzywną Paprykarz z tuńczykiem Pstrąg z grilla Sałatka warstwowa z tuńczykiem Dorsz na szpinaku Sałatka z wędzonej makreli Sałatka z tuńczyka z groszkiem

Ala piecze i gotuje
Ryba w zalewie pomidorowej. 245

nich jest właśnie marynowanie ryby w tej zalewie pomidorowej. Przygotowuję ją zawsze jeden, do dwóch tygodni przed Świętami, by miała czas się przegryźć. W tym roku robiłam rybę z trzech porcji, bo chciałam by choć jeden słoik doczekał do Sylwestra, chociaż znając mojego męża i jego zamiłowanie do ryb to może być różnie. Ryba jest przepyszna(...)kilka ładnych lat i zawsze jest hitem. Oprócz ryby w słoiki upycham też marynowaną paprykę, sparzoną cebulkę i ogórki kiszone, co w rezultacie daje niesamowity efekt. Po tygodniu ryba jest gotowa, wykładam rybę na półmisek, na wierzch układam warzywa i polewam powstałym sosem..... Pychotka!!! Składniki na rybę w zalewie pomidorowej 1,2 kg mrożonych filetów rybnych

Rozpustne gotowanie
Ryba po japońsku 131

jest to dokładnie ryba po japońsku . Składniki - około 50 dag filetów z morszczuka - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 1/3 słoika papryki konserwowej w paski - 1 cebula zalewa: - 1 1/3 szklanki wody - 1/4 szklanki oleju rzepakowego - 4 łyżki octu spirytusowego - 3 łyki ketchupu - 1 łyżka cukru - 4 ziarna ziela angielskiego - 4 ziarna pieprzu ciasto do obtaczania ryby: - 3/4 szklanki mąki(...)jakimś garnuszku, bo będziemy smażyć na głębokim tłuszczu. Każdy kawałek ryby dokładnie obtaczamy w cieście i wkładamy do gorącego oleju. Smażymy na rumiano z obu stron. Wyciągamy rybę na ręcznik papierowy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju do miękkości.  W między czasie przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki zagotowujemy, od chwili zagotowania zostawiamy na małym ogniu

Kuchnia co dnia
Ryba w sosie pieczarkowo-pomidorowym 165

polecam...i przypominam , że c zytelnicy bloga , którzy zrobią zakupy w  Hurtowni Oliwy   otrzymają .........25 % zniżkę...ja właśnie do tej ryby wykorzystałam kilka produktów dostępnych w tym sklepie...gorąco polecam , bo warto.. dowolna ryba sok z cytryny 2 jajka 3 łyżki mąki bułka tarta sól morska pieprz czarny  Sos 0,5 kg pieczarek 4 cebule(...)słoiczek koncentratu pomidorowego lub   pomidory rozdrobnione olej z ryżu 1 łyżka octu listek laurowy , ziele angielskie sól różowy pieprz ziarnisty w zalewie Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Kawałki ryby panierować w mące , jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę pokroić w półplasterki, a pieczarki

Moje domowe kucharzenie
Boże Narodzenie 430

Tort makowo budyniowy z cytrusami Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Piernik z powidłami i masą kokosową Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Makowo kokosowe z żurawiną Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Brazylianka Keks na białkach Kasztanki Drożdżowe kapuśniaczki Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka

Ala piecze i gotuje
Ryba po japońsku 313

szukać właśnie pod tymi słowami. A o czym mowa? O smażonej rybie w zalewie pomidorowo-octowej w towarzystwie cebuli, ogórków i konserwowej papryki. Tytułowa ryba z Japonią ma tyle samo wspólnego, co jej koleżanka – ryba po grecku – z Grecją. Mniejsza o nazwę. Ryba jest idealna na Wigilię – można ją przygotować wcześniej, ponieważ podaje się(...)Ryba po japońsku: 1 kg filetów z białej ryby 2 szklanki mąki 2 jajka ok. 1 szklanka wody (może być gazowana) 1 duży słoik ogórków konserwowych (ok. 300 g bez zalewy) 1 duży słoik papryki konserwowej (ok. 300 g bez zalewy) 2 cebule sól, świeżo mielony pieprz Zalewa: 2 szklanki wody 1/3 szklanki oleju rzepakowego

Poezja smaku
RYBA PO JAPOŃSKU. 372

cukru 2 łyżki soli Ryby posypuję przyprawą do ryby, skrapiam sokiem z cytryny i zostawiam na kwadrans w lodówce. Panieruję je w jajku, obtaczam w mące, znów w jajku, potem w bułce. Smażę jak schabowe. Osączam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. Warzywa kroje w słupki, układam warstwami wraz z rybą. Wszystkie składniki zalewy zagotowuję i wystudzam. Chłodną(...)zalewą zalewam przygotowaną rybę z warzywami. Zostawiam na noc w lodówce. Smacznego! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Korniszony w zalewie pomidorowej. 98

roku puścić wodze fantazji i zrobić ogórki na różne sposoby. Zainspirowana RYBAMI W ZALEWIE POMIDOROWEJ (przepis we wcześniejszym poście) pomyślałam, że skoro ryby w tej zalewie tak dobrze komponują się z ogórkami konserwowymi, to same ogórki w podobnej zalewie muszą być równie pyszne. Tak, więc do dzieła... SKŁADNIKI: 2 kg małych ogórków

Kuchnia Beaty
Karp smażony marynowany 130

Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, potem to co zostanie zostaje włożone do marynaty , którą w lecie marynuję paprykę. Możecie też przygotować marynatę z tego przepisu: ryba w zalewie octowej . Karp smażony marynowany jest bardzo smaczny. Gdy zostanie Wam jakaś smażona ryba i nie wiecie co z nią zrobić to polecam rybę przygotować właśnie w marynacie. Polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Morszczuk w zalewie octowej 447

Podczas kolacji wigilijnej na każdym stole króluje karp. Ja oprócz karpia przygotuję także inne ryby. Bardzo lubię opiekane ryby w słodko- kwaśnej zalewie octowej.  Oto przepis na takie właśnie rybki: SKŁADNIKI: 1,5 kg mrożonych filetów w morszczuka, 3 jajka, 2,5 szklanki bułki tartej, sól, przyprawa do ryb SKWORCU , olej do smażenia. ZALEWA(...)następnie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Każdy płat kroję na mniejsze kawałki. Rybę oprószam solą oraz przyprawą do ryb.  2. Filety z morszczuka maczam w rozkłóconym jajkach i obtaczam w bułce tartej. Rybę smażę na rumiano z dwóch stron na patelni z rozgrzanym olejem. 3. Zalewa: Do garnka wlewam wodę oraz ocet. Dodaję cukier, pokrojoną w półplasterki cebulę

Tradycyjna kuchnia Kasi
mięsne kęski marynowane w sosie pomidorowym 144

Jakiś czas temu dostałam od mojej cioci przepis na rybę w zalewie pomidorowej. Taką rybę robię często, bardzo nam smakuje ale postanowiłam spróbować zrobić w takiej zalewie małe kawałki kotleta z kurczaka. Są równie smaczne, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy przejdą smakami a panierka wchłonie zalewę.  Świetnie sprawdzą się na przyjęciu jako zakąska

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania