ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:17/63)

Słodko pikantna salsa. Lekki dodatek doskonały do ryb i mięs z grilla czy zwykłych chipsów 135

pomysł na domowy sos, który doskonale nada się jako dodatek do ryb i mięs grillowanych lub pieczonych oraz przekąsek typu tortille czy chipsy. Do przygotowania w kilka minut, bez zbędnych zakupów. Składniki (na niewielką miseczkę):  3-4 plastry ananasa (może być z zalewy) 1 większa lub 2 małe cebule 1 łyżka drobno posiekanej papryki czerwonej i zielonej(...)keczup nadaje słodyczy. Jeśli sos jest zbyt gęsty podlewamy odrobiną zalewy z ananasa. Doprawiamy płatkami chili - w zależności od upodobań i przeznaczenia sosu. Zbliża się majówka - czas wielkiego grillowania. Jeśli tylko pogoda dopisze to doskonały moment na wypróbowanie tego dodatku. Nada się zarówno do mięs jak i ryb z rusztu . Dip znajdzie wiele zastosowań w kuchni. Wystarczy dać

Kuchnia po mojemu
Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami 146

Lekka wegetariańska kolacja lub dodatek do mięs czy ryb. Zamiast żółtej fasolki można użyć zielonej. Marynowane papryki są w każdym supermarkecie. Ja użyłam tych z zalewy słodko kwaśnej. Płatki migdałowe i parmezan doskonale łączą wszystkie składniki w jedną całość. Polecam podawać z kromką chrupiącego, żytniego chleba na zakwasie. Smacznego! Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami porcja

Jaglusia
najprostszy śledź w sosie tatarskim 146

smacznych  potraw ze śledzi. Dlatego dziś proponuje przyrządzenie tych smacznych ryb, w jeden z najprostszych i najsmaczniejszych sposobów. składniki 4-5 filetów śledziowych ( najlepiej matiasów) z olejowej zalewy 1 niewielka cebula 1/3 pęczka szczypioru 2 niewielkie kiszone ogórki 2-3 kapelusze marynowanych grzybów ( ja użyłem borowików) 1 łyżka

Miód i pieprz
Bratheringi czyli zielone śledzie w zalewie octowej 254

Śledź na dawnym Śląsku to długa tradycja, kiedyś należał do najtańszych ryb i można było go kupić przez cały rok, stąd taka jego popularność, nie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
DORSZ W WARZYWACH 130

marynowanej Z mąki, jajka i wody przygotować ciasto. Rybę oprószyć ulubionymi przyprawami ( sól, pieprz cytrynowy ), obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor. Cebulę pokroić w pół talarki, ogórki w plasterki, a paprykę w paski. Cebulę podsmażyć do zeszklenia, dodać ogórki i paprykę i chwilkę razem podsmażyć. Wszystkie składniki zalewy zagotować. W naczyniu ułożyć dorsza, przełożyć go warzywami

Pieguskowa Kuchnia
MARYNOWANY ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 154

którym można mile zaskoczyć swoich bliskich. Dzisiaj zapraszam właśnie na taką nowość. Przygotowałam duży pieróg z ciasta francuskiego w kształcie ryby. Nadziałam nietypowym farszem z ryżu, jajek i marynowanego łososia z puszki. Jeżeli nie przepadacie za taką rybą możecie dodać swoją ulubioną. Mi osobiście bardzo przypadł do smaku taki marynowany łosoś w cieście francuskim. Próba okazała się udana, wszystkim(...)ryż, opłukać i przestudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, jajka ugotować na twardo, a łososia odcedzić z zalewy. Na patelni roztopić masło, zeszklić cebulkę, dodać drobno pokrojone jajko i ryż. Doprawić solą i pieprzem. Z jednego ciasta francuskiego wykroić kształt ryby i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z części pozostałego ciasta pokroić kilka pasków o szerokości

Pieguskowa Kuchnia
Śledzie z czerwoną cebulą w sosie jajecznym 198

musztardy 200 g śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz czarny sól Filety śledziowe odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnego mleka na około 3 godziny. W trakcie moczenia mleko można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki, skrapiając sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w piórka i wymieszać z rybą

https:KKuchniaMniam
Marynowane płaty śledziowe – od podstaw 172

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1,5 kg świeżego śledzia – najlepiej dość dużego zalewa : zalewa : 2 szklanki wody 1,5 szklanki octu 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 1-2 cebule 1 łyżeczka ziaren gorczycy białej Śledzie patroszymy , płukamy , rozcinamy na pół(...)słoikach dość luźno , najlepiej po obrysie wewnętrznej strony słoja , a środek zostawiamy pusty – do niego napchamy cebulki Składniki na zalewę wkładamy i wlewamy do garnka , dokładając pokrojoną w plastry cebulę . Całość doprowadzamy do wrzenia , od momentu zagotowania zalewy , pozwalamy jej bulgotać około 5 minut . Po czym zdejmujemy z gazu i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia . Zimną zalewą zalewamy śledzie

Ogrodnik w podróży
dorsz w galarecie... 117

naczyniu zimny wywar przelać przez drobne sitko do garnka, wsypać żelatyny i doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając na rybie poukładać ugotowane jajka, marchew pokrojone cienko w plastry, dodać pokrojone ogórki konserwowe, wsypać groszek z puszki bez zalewy i listki natki pietruszki, wlać wywar z żelatyną, i zostawić do zastygnięcia w chłodnym miejscu smaczna i zdrowa rybka w galarecie

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie z koperkiem 406

Pyszne śledzie w  zalewie z dodatkiem koperku..Przepis dostałam od Pani Jagódki..polecam..wypróbujcie..Ja nie lubię solonych śledzi, więc zrobiłam z marynowanych

Moje domowe kucharzenie
Śledzie korzenne 130

Składniki: 500 g filetów śledziowych ze słonej zalewy 1,5 szklanki oleju 8 ziarenek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

Smakowity Blog Kulinarny
Slodko-kwasny sledzik 90

Jutro "śledzik" trzeba go godnie uczcić. Z racji, iż strasznie lubię  ryby  - pod każdą postacią, koniecznie musiałam jakąś rybkę zrobić. Postanowiłam, że najlepszy na tą okazję będzie śledź w zalewie octowej z cebulką. A z racji, iż cebulkę lubię równie mocno jak śledzie dodałam ją  w podwójnych ilościach. Składniki:  1 kg filetów śledziowych

dlaSmaQ
Kotleciki z dorsza w zalewie octowej 503

Blueberry Corner by "jagodzianka" Zawsze w okresie świąt Bożego Narodzenia przygotowuję tę wspaniałą przekąskę. Ryba z octem bardzo pasują do siebie. To danie ma … Przeczytaj cały artykuł Post Kotleciki z dorsza w zalewie octowej pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 204

Pratchetta czy konserw z wielorybim mięsem, do ogromnych okazów podawanych podczas wielkich uczt u zamożniejszej części mieszkańców Wysp. Rodzinna rybnia z lokalnym asortymentem! W uniwersum nie brakuje też drapieżnych ryb o nazwie hagfish, na które napotykamy podczas pływania w nadbrzeżnych wodach, miejskich kanałach i sadzawkach. W grupach są bardzo niebezpieczne i mogą nawet zabić naszego bohatera, ale jednocześnie przydają(...)pomocą umiejętności Possession (opętanie). Są też dobrym towarem konsumpcyjnym – mieszkańcy Wysp chętnie spożywają ich mięso w zalewie solnej z puszki oraz ikrę. Wypatroszone, wielkie okazy czekają na swoją kolej na wizytę na patelni W Dishonored 2 możemy znaleźć książkę kucharską handlarza ryb (The Fishmonger’s Cookbook) z przepisem na Hagfish Quenelles, czyli serkeńskie rybne kluski. Nazwa quenelles

Nerds Kitchen