pstrąg łososiowy - 264 przepisów (strona:3/18)

Pstrąg łososiowy w migdałach z sałatką z oliwą truflową 135

mnie pstrąg łososiowy, ale można użyć łososia. Pstrąg łososiowy jest tańszy i uważam, że smakiem bardzo nie odbiega od łososia. A jeśli się go dobrze przyrządzi, to jest naprawdę wyśmienity. Oliwę truflową odkryłam u bratowej :) Dodana do sałatki, nadaje jej cudowny zapach i wyrazisty smak. Składniki na 1 porcję: ➦ 1 filet pstrąga łososiowego ➦  3 łyżki płatków migdałowych

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pstrąg łososiowy pieczony z warzywami. 280

Kiedyś kupiłam filet z pstrąga łososiowego. Usmażyłam go na patelni. Bardzo mi smakował. Tym razem na niedzielę znów kupiłam pstrąga, ale postanowiłam go upiec w piekarniku z warzywami. Filet skropiłam sokiem z cytryny, doprawiłam solą, pieprzem cytrynowym i kolorowym.  Podsmażyłam cebulkę, dodałam czosnek, marchewkę, paprykę czerwoną i żółtą oraz cukinię. Wszystko poddusiłam i przyprawiłam. Warzywa ułożyłam na dnie naczynia(...)prowansalskimi i skropiłam oliwą z oliwek. Danie zapiekłam w piekarniku. Rybka smakowała przepysznie. Coś czuję, że jeszcze nie raz ją przygotuję na obiad albo kolację :). Polecam serdecznie!    PSTRĄG ŁOSOSIOWY PIECZONY Z WARZYWAMI.           Składniki na 2 - 3 porcje: około 450 g fileta z pstrąga łososiowego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 mała cukinia

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pstrąg łososiowy pod kołderką z awokado, mozzarelli i migdałów (danie na podwyższony cholesterol) 83

Wspominałam już przy okazji niskocholesterolowego miksu warzywnego , że chciałam przyrządzić rodzicom obiad, spełniający kryteria kuracji dla osób o podwyższonym poziomie cholesterolu. Poza tamtymi warzywami przygotowałam wtedy rybę - pstrąga łososiowego i połączyłam do z idealnym dla tego typu wyników krwi awokado oraz odtłuszczoną mozzarellą i migdałami. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PSTRĄG ŁOSOSIOWY POD KOŁDERKĄ Z AWOKADO, MOZZARELLI I MIGDAŁÓW Składniki: - 4 filety pstrąga łososiowego - 1 awokado  - 1 kulka odtłuszczonej mozzarelli - 100 gram migdałów w płatkach - 1 limonka - natka pietruszki - pieprz

Życie zamknięte w smaku
Ryby 141

Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Pstrąg łososiowy z patelni 197

Pierwszy raz kupiłam pstrąga łososiowego. A właściwie był to filet. Ponieważ w ostatnich dniach gotowania i przebywania w kuchni było sporo, postanowiłam pstrąga zrobić jak najprościej. Pstrąg został więc usmażony. Ponieważ filety są w miarę cienkie, wystarczy je smażyć po ok 3 minuty z każdej strony.  Do przyprawienia użyłam papryki Antep Isot czyli tureckiego czarnego pieprzu o ostrym smaku(...)Oczywiście możemy użyć zwykłego pieprzu. Ryba bardzo szybka do przygotowania i bardzo smaczna. Polecam! składniki (2 porcje)1 filet z pstrąga łososiowego ze skórąsok z cytrynysól,  przyprawa Antep Isot  lub pieprzoliwa do smażeniaprzygotowanieFilet opłukać, osuszyć, polać sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Po tym czasie filet osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem. Można ukośnie

Stare Gary
Pstrąg łososiowy w maśle estragonowym z grillowanymi warzywami 190

Pyszny, lekki i obiad: grillowany pstrąg łososiowy ze szparagami, cukinią i papryką. Masło estragonowe dodaje mu delikatności i niezwykłego aromatu :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 500-600 g płata pstrąga łososiowego 4-5 łyżek masła 4 łyżki posiekanych listków estragonu łyżeczka soku z cytryny pęczek zielonych szparagów 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta sól pieprz PRZYGOTOWANIE Z ryby

Moje Kuchenne Rewelacje
Pstrąg łososiowy gotowany na parze z porem i czosnkiem 121

pogoda u Was ?? Też tak słonecznie i ciepło ??? Fajnie, że jeszcze jest tak ładnie. Co do jedzonka, to tak lekko dziś, pstrąg łososiowy gotowany na parze, oprószony solą i pieprzem, do tego troszkę masła, czosnek i por :-). Jako dodatek kasza pęczak. Można dodać ulubioną sałatkę. Udanego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: około 350 g filetu z pstrąga łososiowego

kruche babeczki
Filet z pstrąga Yuan Yaki 93

Ryby są nieodłącznym składnikiem zdrowej diety. Pstrąg towarzyszy nam od setek lat i był podawany w najróżniejszych formach już w kuchni staropolskiej. Polecany jest przez wielu dietetyków, jako ryba nisko kaloryczna, pożywna i zawierająca wiele substancji odżywczych. Filet z pstrąga Yuan Yaki. Składniki: – filety pstrąga łososiowego Marynata – proporcje 1:1:1 – sos sojowy – mirin – sake(...)limonka lub cytryna Dodatkowo (dekoracja): – rzodkiewki – fenkuł – świeży tymianek – płatki szalotki – natka pietruszki – chilli nitki – pieprz czerwony Filet z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry i kroimy na kawałki. Szykujemy marynatę (ilość proporcjonalnie do ilości ryby) – wszystkie składniki mieszamy, zalewamy rybę, na wierzch kładziemy plastry cytrusów (ze skórką). Odstawiamy do lodówki

mojewypiekiinietylko
Filet z pstrąga Yuan Yaki 147

Ryby są nieodłącznym składnikiem zdrowej diety. Pstrąg towarzyszy nam od setek lat i był podawany w najróżniejszych formach już w kuchni staropolskiej. Polecany jest przez wielu dietetyków, jako ryba nisko kaloryczna, pożywna i zawierająca wiele substancji odżywczych. Filet z pstrąga Yuan Yaki. Składniki: – filety pstrąga łososiowego Marynata – proporcje 1:1:1 – sos sojowy – mirin – sake(...)limonka lub cytryna Dodatkowo (dekoracja): – rzodkiewki – fenkuł – świeży tymianek – płatki szalotki – natka pietruszki – chilli nitki – pieprz czerwony Filet z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry i kroimy na kawałki. Szykujemy marynatę (ilość proporcjonalnie do ilości ryby) – wszystkie składniki mieszamy, zalewamy rybę, na wierzch kładziemy plastry cytrusów (ze skórką). Odstawiamy do lodówki

mojewypiekiinietylko
Pstrąg łososiowy z makaronem i cukinią 168

Dzisiaj danie na szybko, nie znaczy, że nie smaczne, bo bardzo smaczne :). Makaron z pstrągiem łososiowym, cukinią, do tego czerwona cebulka, czosnek i natka pietruszki. Lubię, oj lubię takie jedzonko :))) Miłego dnia :) Składniki: pstrąg łososiowy filet średnia cukinia cebula czerwona 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól różowa pieprz olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. Na patelni(...)następnie pokrojoną w plasterki cukinię, wszystko podsmażam. Z fileta pozbywam się skóry, kroję na mniejsze porcje, daję na patelnię. Warzywa przesuwam na jedną część patelni, a na drugiej smażę pstrąga. Oprószam go z obu stron solą i pieprzem. Na końcu dorzucam natkę pietruszki i wcześniej przygotowany makaron. Wszystko mieszam, doprawiam solą i gotowe

kruche babeczki
SAŁATKA Z PIECZONYM PSTRĄGIEM ŁOSOSIOWYM 181

Sałatka z pieczonym pstrągiem łososiowym oraz pomidorkami koktajlowymi, oliwkami czarnymi, serem feta i granatem. Ostatnią mam taką fazę na granaty, że dodaje je do każdej sałatki i nie tylko 😉 Sałatkę tę podałam trochę w inny sposób...bo w tortilli. Sałatka w tortilli to też fajny pomysł na przekąskę imprezową- super się prezentuje i możemy wykonać tyle porcji ile gości, wtedy(...)nikomu nie zabraknie 😊  Składniki: ok. 300 g pstrąga łososiowego 1 op. miksu sałat 1/2 op sera feta ok. 8-10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 10-12 szt. oliwek czarnych 1/2 granatu przyprawa do ryb sól, pieprz Sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Wykonanie: Pstrąga myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą

Kuchnia MagdaLeny
Pstrąg tęczowy łososiowy 155

Dziś na talerzu króluje pstrąg łososiowy z makaronem w sosie serowo-brokułowym. Przygotowanie ryb nie jest czasochłonne, bo mają bardzo delikatne mięso, które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia. Składniki: pstrąg tęczowy łososiowy (filet)  masło czosnkowe pół cytryny do skropienia ryby  pomidory suszone w zalewie  sól, pieprz  makaron tagliatelle (u mnie szpinakowe)  Sos: 1/5 szklanki(...)gałka muszkatołowa  kilka różyczek brokuła Sposób przyrządzenia:  Naczynie żaroodporne bądź inne, w którym będziemy piec rybę smarujemy delikatnie oliwą. Pstrąga solimy, pieprzymy oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Pstrąg łososiowy jest tak pyszną rybą, że naprawdę nie potrzeba więcej składników. Ma wierzchu układamy kilka paseczków masła czosnkowego oraz 5-6 suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych w kosteczkę. Rybę zapiekamy

upichcic
Szybkie sushi na imprezę 235

zrobienia tej smacznej przekąski. Nie dość że wychodzi to bardzo tanio to na dodatek, dostępność półproduktów do sushi jest przeogromna. Będzie to szybka wersja sushi idealna na imprezę. Pstrąg łososiowy z kozim serem świetnie połączy się z ostrością wasabi, papryką czy mieszanką sosu sojowego i worcestershire :). Na górę czarny sezam i po prostu widelce! Profanacja? niekoniecznie :) Zapraszam! Czas przygotowania: godzina(...)łyżki) Cukier (4 łyżeczki) Sól Pasta wasabi 7 sztuk listków nori 1 mała papryka czerwona z usuniętymi gniazdami nasiennymi Ser kozi Palhais 100g (zielony) (Jest często w biedronce) Pstrąg łososiowy wędzony 100g Czarny sezam Sos sojowy Sos worcestershire Przygotowanie: 1/ Gotujemy ryż wd. opisu z opakowania. Gdy się ostudzi doprawiamy podgrzaną lekko mieszanką octu i cukru z odrobiną soli. Mieszamy

Kuchnia PROzdrowotna
Pstrąg łososiowy na rukoli z sosem kaparowym 171

nabrałam ochoty na zjedzenie rybki. Zajrzałam do lodówki, sprawdziłam jej zawartość i zobaczyłam słoiczek z kaparami. Na pierwszą myśl przyszedł mi sos kaparowy Ugrillowałam pstrąga łososiowego, podałam go na sałatce z rukoli z dodatkiem w/w sosu. Całość wyszła pyyszna. Lekko ostry, wyrazisty sos idealnie pasował do ryby, a sałatka była(...)idealnym dodatkiem. Polecam wypróbować przepis, dajcie koniecznie znać jak Wam smakowało Post Pstrąg łososiowy na rukoli z sosem kaparowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pstrąg łososiowy z ryżem i fasolką szparagową 175

daniach występuje ryż. Ryż bardzo lubię i tym razem jest on również obowiązkowym składnikiem przygotowanej potrawy. Do przygotowania tego dania użyłam ryżu basmati firmy  Uncle Ben’s, świeżego pstrąga łososiowego pieczonego w mleczku kokosowym i fasolki szparagowej. Biorąc udział w akcji   "Zostań szefem kuchni"   mój przepis Sałatka z melona, kiwi i ryżu  został wyróżniony(...)Uncle Ben’s, której produkty są bardzo smaczne i dobrej jakości. Składniki: (na 2 osoby) 125 g (jeden woreczek) ryżu basmati (u mnie  Uncle Ben’s) 300 g pstrąga łososiowego lub łososia (u mnie pstrąg) 200 ml (1/2 puszki) mleczka kokosowego 250 - 300 g fasolki szparagowej świeżej lub z puszki 4 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżki

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania