przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:18/182)

Róże z ciasta francuskiego i salami 91

Bardzo prosta i miła dla oka przekąska z ciasta francuskiego. Jedyny minus? Jak dla mnie – przez salami – ciut za tłusta. Za to panom smakowało

Smaki Na Talerzu
Rogaliki wytrawne (serowe) z ciasta francuskiego 119

Błyskawiczne w przygotowaniu rogaliki, pod warunkiem, że mamy gotowe ciasto francuskie, które uwielbiam. Te rogaliki, to doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Zrobiłam je z nadzieniem serowym z dodatkiem kurkumy i czosnku, wyszły pyszne. Spróbujcie Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 200g delikatnego twarogu półtłustego – 100g sera feta – 100g twardego sera żółtego

Smaki Armine
Szparagi w boczku 107

Szparagi z boczkiem mogą być ciepłą lub zimną przekąską. Możemy przygotować je na grillu lub w piekarniku dosłownie w kilka chwil. 1 pęczek szparagów 250g boczku wędzonego, pokrojonego w cienkie plasty sól, pieprz 1. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki. Myjemy je, posypujemy solą.  2. Każdy szparag zawijamy w jeden plaster boczku. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Szefowa kuchni
Serowa tortilla 254

Omlet z sera żółtego z szynką, przecierem z prawdziwych pomidorów i kiełkami brokuła. Super przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Często kroję taki omlet w paski i jem po kawałku przez cały dzień zamiast słodyczy. ;) Bo przecież lepiej zjeść ser (szczególnie jeśli się go uwielbia) niż rzucić się na tabliczkę czekolady. ;) Składniki: ser żółty - 250g masło

Keto Przepisy
Bezglutenowe klopsiki z kapusty kiszonej i białej fasoli 145

Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo” . Zapraszamy na lekko kwaśne a zarazem delikatne klopsiki z kapusty kiszonej z białą fasolką. Idealna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno na wszelakie towarzyskie spotkania jak i imprezy :)   Składniki na klopsiki: 250 g kiszonej kapusty 160 g fasoli białej Jaś

Kuchenne Wariacje
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI 146

razem zapraszam na pyszne i bardzo proste zapiekanki. Wspaniały pomysł na ciepłą i smaczną przekąskę na obiad lub kolację. Oprócz pieczarek możemy dodać  ulubione dodatki, wszystko kwestia naszego pomysłu. Smacznego :) SKŁADNIKI NA OK. 8 MAŁYCH BUŁECZEK : 0,5 kg pieczarek 1 cebula olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie ok. 30 dag żółtego sera bułki dodatki: keczup

Pani na deser
Cukinia w cieście piwnym 166

Cukinia w cieście piwnym to pyszna przekąska, smaczna na ciepło jak i na zimno. Cukinię można doprawić ulubionymi przyprawami, ja wybrałam czubrycę zieloną. Do cukinii podałam sos keczupowo-jogurtowy. Do przygotowania sosu użyłam keczupów Premium Reypol , które są nowością w ofercie firmy. Keczupy mają fajne opakowanie w postaci słoiczka o ciekawym kształcie. Zdecydowanie wolę keczupy w słoiczkach ponieważ można

Monia miesza i gotuje
ŻURAWINOWO-PIERNIKOWY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 90

ciasto francuskie chronią przed wysuszeniem kurczaka. Danie jest wyjątkowe w smaku - kwaśno-ostre z wyczuwalną słodką nutą piernika. Z pewnością posmakuje amatorom połączeń mięsa z owocami. Idealna przekąska imprezowa na ciepło lub zimno, np. pokrojona w plastry. Świetnie smakuje z sałatką ze świeżych warzyw. Do wymyślenia tego przepisu skłonił mnie Piernikowy Konkurs Kulinarny   ( http://konkurs.kopernik.com.pl/ )  #przepisnakopernika

Kuchnia MagdaLeny
Paszteciki z mięsem 132

Wspaniała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno :) Takie paszteciki są też smakowitym dodatkiem do czerwonego barszczu ( choć jeśli chodzi o mnie, to taki barszczyk tylko z uszkami ;) ). Wykonałam je z ciasta krucho - drożdżowego;  wg mnie takie ciasto sprawdza się w pasztecikach najlepiej, no i dłużej utrzymuje świeżość. Choć jest dość tłuste, to nie redukowałabym ilości masła

Opowieści z piekarnika
ZAWIJASY Z SZYNKĄ I SEREM 103

zawijasy z szynką i serem to smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewiele składników – pyszne chrupiące ciasto francuskie, szynka i dobrej jakości ser są gwarancją sukcesu. Lubię podawać je przy okazji spotkań ze znajomymi, gdyż nie zabiera sporo czasu a wszystkim smakuje :). ZAWIJASY Z SZYNKĄ I SEREM 1 op ciasta francuskiego 3 łyżki keczupu

Pieguskowa Kuchnia
Burgery z cukinii i mozzarelli z marchewką i ziołami 165

temu, że mozzarellę mamy zawsze w lodówce, często goszczą na naszym stole. Burgery z cukinii i mozzarelli są świetne na lunch, obiad lub kolację, a także jako ciepła lub zimna przekąska. Obowiązkowo z dressingiem z chilli, który wcale nie jest ostry (usuwamy bowiem pestki i ostre błonki – ale dzieciom możecie pominąć). Połączenie cukinii, słodkiej marchewki z miętą, kolendrą

Moja Delicja
PIECZONA CIECIERZYCA - ZDROWA PRZEKĄSKA 423

możecie doprawić ziarenka tymiankiem, oregano, bazylią, natką pietruszki, czymkolwiek tylko chcecie. Możecie je również przyrządzić na słodko, np. w miodzie. Ogranicza Was tu tylko Wasza wyobraźnia 😃 Taka przekąska smakuje najlepiej ciepła, zaraz po upieczeniu. Zresztą błyskawicznie znika z miski, przekonajcie się sami! SKŁADNIKI: 2 puszki ciecierzycy 2 łyzki oliwy z oliwek lub oleju 0,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

Słodko-Słony Świat Ilony
Przystawka z selera naciowego i szynki 221

serem, estragonem i kminem rzymskim. Zalewamy nim przystawkę. 6. Całość zapiekamy około 25- 35 minut w 180- 200 stopniach. Czas zależny jest od grubości selera. Podajemy na ciepło. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: jogurt , na szybko , parmezan , przystawki , seler naciowy , szynka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
KABANOSY W CIEŚCIE 144

szybka przekąska doskonała na ciepło jak również na zimno, do piwa lub do barszczu czerwonego, sprawdzi się idealnie podczas imprezy sylwestrowej   SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag kabanosów, 1 żółtko, majeranek WYKONANIE Ciasto kroimy w prostokąty, na środku układamy kawałki kabanosów, zawijamy kabanosy, na wierzchu nacinamy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy majerankiem. Pieczemy na złoty kolor

słodki bratek
Koreczki z kiełbasy i ananasa 198

Wielkanoc to kiełbasa, szczególnie biała. Ja zrobiłam z białej i wędzonej kiełbasy, no i nie wiem, która jest smaczniejsza w tej przekąsce. Smakuje na ciepło bezpośrednio po podaniu, i na zimno. A wykonuje się tak szybko, że gdy goście zadzwonią domofonem, to zanim dojdą do drzwi

To co kocham
BABECZKI Z KURCZAKA Z JARMUŻEM 130

przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.  Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego

Gotowanie Patki
Kotleciki jarskie z kalafiora wg koleżanki Hani. 288

zagęszczać masę bułka tartą. Potem wystarczy już tylko uformować zgrabne kuleczki, delikatnie obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rumiano. Kotleciki są pyszne. Będą stanowić pyszna przekąskę zarówno na ciepło ja i na zimno, samodzielny obiad bezmięsny bądź właśnie pyszny dodatek do mięs pieczonych, duszonych i grillowanych. Mimo moich obaw jak to moje wybredne Chłopaki odniosą się

Kuchnia po mojemu
7 pomysłów na szybki wegański obiad cz. 2 163

Przepis: Harira 2.  Nuggetsy z kaszy jaglanej Proste i niezwykle smaczne nuggetsy jaglane w panierce z krakersów. Nadadzą się nie tylko na obiad, ale również na przekąskę (zarówno na ciepło, i na zimno np. na wynos do pracy:) Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej 3.  Pierogi "ruskie" Jeżeli tęsknicie za tradycyjnymi pierogami "ruskimi", to koniecznie musicie wypróbować

Bananowe Pole
Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami 82

wierzchu układamy szparagi i posypujemy suszonymi pomidorami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę ze szparagami podajemy jako danie główne lub przekąskę. Smakuje na ciepło i na zimno. Do frittaty można podać  domowy sos pomidorowy . Sezon na szparagi w pełni, dlatego polecam też inny przepis na te smaczne warzywa: Szparagi zapiekane z serem

My Chcemy Jeść
Kotleciki z paluszków surimi nadziewane mozzarellą 126

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek.   (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie

Di gotuje
PIZZERINKI Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI 123

mała przekąska, doskonała na ciepło, jak również na zimno podawana z sosem czosnkowym, gratka dla fanów pizzy tylko w mniejszej formie SKŁADNIKI CIASTO: 1,5 szkl.mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli odrobina cukru ok. 0,5 szkl.ciepłej wody Nadzienie: ¼ kostki masła 1 mała cukinia 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 kiełbaska

słodki bratek
Rollsy pizzowe w cieście francuskim 192

się, że go nie lubię ;)  bo nie próbowałam... A kiedy spróbowałam to lubię je mieć w lodówce lub zamrażarce - idealnie się nadaje do stworzenia szybkich przekąsek tak na ciepło jak i na zimno :) A pierwszy raz spróbowałam naprawdę niedawno... Kupiłam przed Świętami,  a że nie wykorzystałam od razu to potem zrobiłam z niego pierożki z farszem kapuścianym

Kolorowy Przepisownik
Pieczone warzywa z feta 151

minut. Powinny być miękkie i lekko złote (głównie ziemniaki). Po lekkim przestygnięciu wkładamy warzywa do miski, wkruszamy fetę, ilość zależy od upodobań. Całość skrapiamy pozostałą oliwą. To przekąska  świetna na ciepło ale i na zimno. Ciekawie prezentuje się w szkolnej śniadaniówce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kapelusze w panierce. 116

rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą.   Smacznego

Moje-pitraszenie
Langos - placek węgierski 103

Jest to pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia na placuszki smażone właśnie z gotowanych ziemniaków z udziałem drożdży. Propozycja na obiadowe danie, kolację ciepłą lub doskonałą przekąskę dla dzieci. Placuszki są daniem uwielbianym, dlatego też szczerze je państwu polecamy! Składniki: 250 g ziemniaków  500 g mąki  250 ml letniego mleka 2 łyżki oliwy 3 łyżeczki cukier

kgwjanczewo
Tatar z kaszy gryczanej i karmelizowanych buraków, truskawki, mozzarella di bufala 166

ekkie, pełne smaków i zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą di Bufala, którą to jest produkowana z mleka bawolego, zawiera więcej wapnia i białka niż mozzarella z mleka

SzczyptaSmaQ
Chlebek /pita wypiekana na patelni z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym 127

Boskie, chrupiące placuszki chlebowe z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym. Mniam! Na śniadanie, do obiadu, na kolacje lub jako przekąska. Najlepsze na ciepło z rozpływającym się masełkiem... Składniki (12 sztuk): Chlebki: 350 g mąki + spora ilość do podsypywania 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g jogurtu greckiego 100 g mleka Masło czosnkowo

Pora na pora i pomidora
Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem 171

Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje wyjątkowo i być może przekona do siebie osoby, które dotychczas stroniły od tej zielonej rośliny. Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego duża cebula 350 g rozdrobnionego

Słodka Strona
Pissaladiere 111

Czyli bułeczki drożdzowe z anchois, oliwkami i karmelizowaną cebulką. Pyszna przekąska zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu. Nie jest to kulinarna bajka dla każdego, bo znam sporo osób, które nie lubią oliwek, cebuli czy anchois. Dla mnie to jednak połaczenie idealne, bo wszystkie elementy tego dania uwielbiam. Zapraszam zatem po przepis. Potrawę tę można również wykonać w formie

Gosia gotuje
Pierożki spanakopitas. 195

Jeszcze nie pokusiłam się o zrobienie własnego, bo przeraża mnie wałkowanie go na grubość kartki papieru. Jednakże skoro za niewielkie pieniądze mogę kupić opakowanie zaoszczędzę sobie kłopotów ;). Przekąska pyszna na ciepło, na zimno też jest smaczna. Jest z nią odrobinę zabawy, ale zapewniam Was Kochani, że warto. Z tej porcji wyjdzie nam naprawdę spora ilość pysznych spanakopitas. Więc śmiało

Malinowe Pocałunki
Jajka faszerowane na gorąco. 135

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz

Kuchnia Beaty
Tarta z dynią 153

wykorzystać wszystko, na co w danej chwili macie ochotę, lub to co w danej chwili znajdziecie w lodówce (łącznie z resztkami). Danie dobre na obiad, kolację lub przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki zimnego masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: mięso, np. kiełbasa lub boczek 300 g dyni pół cukinii

Taste Of My Day
Mini Pizze 256

Mini pizze to idealny pomysł na przekąskę zarówno na ciepło jak i zimno. Świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas kinderbali lub przyjęć dla dorosłych.Mini Pizze - Składniki:ciasto:500 g mąki tortowej1/2 szklanki letniego mleka1/2 szklanki letniej wody30 g świeżych drożdży2 łyżki oleju1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich1 łyżeczka cukrusłoiczek marynowanych pieczarekok

Słodka Strona
Paszteciki w Cieście Francuskim ze Szpinakiem 169

Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje wyjątkowo i być może przekona do siebie osoby, które dotychczas stroniły od tej zielonej rośliny.  Paszteciki w Cieście Francuskim ze Szpinakiem - Składniki:opakowanie ciasta francuskiegoduża cebula350 g rozdrobnionego szpinaku 3 ząbki

Słodka Strona
Pizzerinki 304

Pizzerinki w smaku przypominają nie tradycyjną pizze, a raczej bułeczki pizzowe sprzedawane w piekarniach pełniąc funkcje "drożdżowki na pikantnie". Pizzerinki są przepyszne, wyśmienicie smakują posmarowane masłem. Idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno.Składniki: (ok. 10 pizzerinek)3 szklanki mąki3/4 szklanki mleka25 g świeżych drożdży1 1/2 łyżki cukrujajko2 łyżki masłapłaska łyżeczka soliok. 350 g pieczarekcebulasól, pieprz

Słodka Strona
Parówki z serem w cieście francuskim 171

Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim  - doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno. SKŁADNIKI parówki (u mnie z szynki) żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówek opakowanie ciasta francuskiego   (wystarczy do ok. 10 parówek) papryka słodka 1 jajko     PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około

Moje Kuchenne Rewelacje
Super przekąska – suszona śliwka owinięta boczkiem 107

Wiele razy słyszałam o tej prostej przekąsce. Przymierzałam się do niej od dawna. A gdy w końcu zrobiłam…. polubiłam tak bardzo, że robię ją na prawie każde małe spotkanie. Choćby się kto jak zapierał, że nie chce, że nie lubi, że dieta czy jeszcze coś innego, po spróbowaniu… chce jeszcze;) Ręka sama sięga po taką śliwkę z boczkiem(...)następnie owijamy plastrem boczku. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, zapiekamy aż do zarumienienia boczku (około 15-20minut) Podajemy na ciepło. Uwagi: Śliwki owijałam już boczkiem surowym, wędzonym, parzonym. Każdy się nada. Byleby były to cienkie plastry. Kiedyś z oszczędności przekroiłam boczek na pół, byleby starczyło na owinięcie śliwki jedną

Smaki Na Talerzu
Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim 159

Białe szparagi delikatnie podgotowane, w ciasto francuskie pozawijane, na ostro doprawione, zostały na grillu upieczone. Takie szparagi można w piekarniku przygotować i na ciepło jak i zimno jako przekąskę serwować.  Składniki: 10 - 12 białych szparagów, 1 opakowanie ciasta francuskiego, pieprz czarny świeżo mielony, suszona papryczka chili świeżo mielona. Przygotowanie: Szparagi ze względu na lekko zdrewnienie skórki obieramy obieraczką(...)czasie pieczenia odwracamy, żeby równomiernie się zrumieniły. Jeśli nie macie grilla z pokrywą, takie szparagi można śmiało przygotować w piekarniku. Przekąska ta idealnie smakuje zarówno na zimno jak i ciepło.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 142

francuskiego. Ileż dobroci można z niego wyczarować! Do tego zapieka się na fenomenalny złoty kolor! Używam go niezbyt często z uwagi na jego kaloryczność – w zasadzie tylko w przekąskach dla gości. W imię zasady: im bardziej oni przytyją, tym ja wyglądam przy nich szczuplej :). Ok, żarty na bok, czas zająć się rzeczami poważnymi! Przepis, który chciałabym Wam dziś zaproponować(...)był strzał w dziesiątkę, bo doszedł jeszcze kurczak. Rożki obłędnie smakują na ciepło, bardzo dobrze na zimno. Spokojnie możecie przygotować je dzień przed przyjęciem gości, jak zrobiła to Madzia dla „testu”, a następnie podgrzać chwilę w piekarniku. Uwierzcie mi, to bardzo dobra przekąska warta wypróbowania. Składniki na 12 rożków 1 opakowanie ciasta francuskiego 200-250 g mrożonego

Mojewlasne.pl
5 pomysłów na wegańskie nuggetsy 223

jaglanej w panierce z krakersów Kilka składników, kilka(naście) minut lepienia, smażenie lub pieczenie i nuggetsy gotowe! Jeżeli potrzebujecie pomysłu na obiad lub na smaczną przekąskę, to polecamy właśnie to - doskonałe na ciepło i na zimno. Dodamy tylko, że idealnie do tego nada się pyszny czosnkowy sos własnej roboty. Przepis:  Nuggetsy z kaszy jaglanej w panierce z krakersów(...)niecodzienny sposób wykorzystać kalafiora? Na przykład tworząc z niego pyszną przekąskę, czyli nuggetsy kalafiorowe. Omnomnom. Przepis: Nuggetsy z kalafiora 3. Nuggetsy z boczniaków Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło ze swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Przepis: Nuggetsy

Bananowe Pole
Pieczeń rzymska z jajkiem 123

gotowanymi na twardo jajkami to bardzo smaczne oraz proste w przygotowaniu danie. Zazwyczaj potrawę taką przygotowuje się na Wielkanoc, ale można też podać ją na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę na przyjęciu. Pieczeń zarówno wygląda jak i smakuje rewelacyjnie.     Składniki: 1 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej(...)rzędzie jajka *** *** Na wierzchu wykładamy resztę mięsa, przykrywając dokładnie jajka *** *** Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut *** *** Pieczeń można jeść na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę. U mnie pieczeń została podana jako przekąska razem z roladą schabową – PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ SCHAB Z PIEKARNIKA

Blog z Apetytem
KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 182

Kabanosy w cieście francuskim to pyszna i szybka przekąska. Świetnie się sprawdzają na różnego rodzaju imprezach. Podajemy je na ciepło lub zimno z ulubionym sosem(...)Kabanosy owijamy paskami ciasta i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy około 5 minut aż ładnie się ciasto zarumieni. Przekąski podajemy z sosem na ciepło lub zimno. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania