przekąski na ciepło - przepisów 1718

  1. Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.
    Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.

    Chrupiące pieczarki Składniki: 0,5kg. dużych pieczarek Ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1 szklanka maki pszennej 200g. tartego sera żółtego Po jednej łyżeczce: soli , pieprzy

    Przepis pochodzi z bloga Szczyptachili, prowadzonego przez Martyna.

  2. Przekąska która smakuje za równo na ciepło jak i zimno. Prosta w przygotowaniu a jaka smaczna :)
    Przekąska która smakuje za równo na ciepło jak i zimno. Prosta w przygotowaniu a jaka smaczna :)

    Przekąska z faszerowanej cukinii Składniki: 2 proste cukinie 200g. pieczarek 1 duża biała cebula 100g sera żółtego 1 łyżka masła 1 łyżeczka czosnku granulowanego

    Przepis pochodzi z bloga Szczyptachili, prowadzonego przez Martyna.

  3. Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta
    Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta

    ciepło i na zimno. Do nich niewątpliwie należą przekąski przyrządzone z francuskiego ciasta. Na karnawał, na prywatkę czy na miły wieczór przy telewizorze. Na słodko i na wytrawnie. Przekąska z daktylami czy przekąska z kozim serem albo przekąska z obiadowych resztek … Francuskie ciasto zawsze mam w lodówce! Przekąski na karnawał Składniki: rulon francuskiego ciasta 150 g szpinaku(...)serem. Na końcu posyp przyprawą bruschetta. Wstaw placek do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 12 – 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pokryj na małe kwadraty. Podawaj przekąski na ciepło lub na zimno.   The post Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

    Przepis pochodzi z bloga codojedzenia, prowadzonego przez codojedzenia.

  4. Paluszki krabowe Surimi – smażone
    Paluszki krabowe Surimi – smażone

    surimi? Przyznam się, że ja po nie rzadko sięgam. Zdania na temat czy surimi jest zdrowe też są podzielone, dlatego dzisiaj przepis na szybką przekąskę z surimi na ciepło. Przekąskę, którą możemy od czasu do czasu przygotować, gdy zabraknie nam pomysłu na inne danie lub gdy mamy mało czasu. Składniki: 1 opakowanie paluszków

    Przepis pochodzi z bloga Anka Gotuje, prowadzonego przez AnkaGotuje.

  5. Przekąski na karnawał i nie tylko
    Przekąski na karnawał i nie tylko

    pełni więc czas przygotować przepisy na domowe imprezy. Dziś ruszam z nowym cyklem "Przekąski na karnawał i nie tylko". Będą się w nim pojawiać pomysły na drobne przekąski na zimno i ciepło na nasze domowe imprezy. Dla przypomnienia odsyłam do ubiegłorocznego przepisu na Eleganckie mini-kanapki . Dziś natomiast proponuję Wam pieczarki w cieście naleśnikowym. PIECZARKI W SOSIE NALEŚNIKOWYM Składniki(...)minut z każdej strony. Gotowe pieczarki przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika aby utrzymać ich ciepło aż do momentu podania (choć zimne są również dobre). Podaję z sosem czosnkowym albo serowym. Tak przygotowane pieczarki mogą stanowić ciepłą przekąskę, ale mogą być również elementem wegetariańskiego obiadu. U mnie pojawiają się na obiad w towarzystwie kaszy bulgur i surówki

    Przepis pochodzi z bloga Magiczna kuchnia Darii, prowadzonego przez Magiczna Kuchnia Darii.

  6. Chlebki z patelni - flatbread
    Chlebki z patelni - flatbread

    odmiany występujące w różnych krajach dają subtelne ale wazne różnice w konsystencji i smaku. Dobrze sprawdzają się jako przekąska podawane same, przekładane odpowiednimi dodatkami czy podawane jako ciepła przekąska w towarzystwie sosów, w których można je maczać. No i robi się je naprawdę szybko

    Przepis pochodzi z bloga Milion Smaków, prowadzonego przez MilionSmakow.

  7. Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami.
    Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami.

    Dziś przedstawiam przepis na pyszne paszteciki z mięsem i suszonymi grzybami. Idealne do barszczyku lub jako ciepła przekąska na śniadanie. Pyszne zarówno na zimno jak i na ciepło. Polecam!!! Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami: NADZIENIE: 800 g karkówki 50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 1/3 szklanki rosołu sól pieprz 1 czerstwa kajzerka lub pół

    Przepis pochodzi z bloga Rozpustne gotowanie, prowadzonego przez Agnieszka Gąsior.

  8. Zapiekane skórki ziemniaczane
    Zapiekane skórki ziemniaczane

    Zapiekane skórki ziemniaczane to ciepła przekąska idealna np. na spotkanie z przyjaciółmi. Można ją przygotować wcześniej i tylko zapiec w odpowiednim czasie. Zapraszam. Składniki : 4 duże ziemniaki ok. 100g boczku wędzonego pół cebuli (białej lub czerwonej) pęczek szczypioru 200 ml śmietany kwaśnej sól, pieprz Ziemniaki gotuję i po wystudzeniu kroję na połówki. Wydrążam środek. Na patelni podsmażam pokrojony boczek

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  9. Bagietka czosnkowa z pomidorem i mozzarellą
    Bagietka czosnkowa z pomidorem i mozzarellą

    Cześć Wszystkim! :) Dzisiaj pomysł na szybką i bardzo prostą przekąskę. Pomidory, mozzarellę oraz gotową bagietkę zawsze znajdziecie w mojej lodówce. W kilka chwil można zamienić ją w ciepłą przekąskę, w razie niezapowiedzianych gości lub podać jako zamiennik kolacji, przy lampce wina. Gorąca bagietka i wino to idealny umilacz chłodnych, jesiennych wieczorów :) Do przygotowania będziemy potrzebować: - bagietkę z masłem czosnkowym/ziołowym

    Przepis pochodzi z bloga Bez Cebuli, prowadzonego przez Bez Cebuli.

  10. Przepis na szparagi chrupiące
    Przepis na szparagi chrupiące

    kiedyś głos wróci..?! A żeby sobie jakoś polepszyć nastrój przygotowałam coś chrupiącego – oto przepis na szparagi chrupiące. Przygotowanie ich zajmuje chwilkę a smakują wyśmienicie! To super pomysł na ciepłą przekąskę.Przepis na szparagi chrupiące – składniki:pęczek szparagów2 łyżki mąki6 łyżek parmezanu1/2 szklanki bułki tartej1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprzoliwa1. Szparagi umyć i odłamać stwardniałą część dolną część. Przygotować

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  11. Pizza na cieście z tortilli
    Pizza na cieście z tortilli

    Bardzo ciekawy pomysł na pizzę pochodzący z programu "Pyszne 25" Ani Starmach. Sposób na ciepłą przekąskę np. dla niespodziewanych gości, cz też szybki obiad albo kolację. Choć za pizzą tradycyjną jakoś specjalnie nie przepadam, to ta wersja bardzo przypadła mi do gustu. SKŁADNIKI: (na 1 pizzę wielkości tortilli) 2 placki tortilli 50 g sera żółtego startego 3 łyżki passaty pomidorowej

    Przepis pochodzi z bloga Kto ugości moich gości?, prowadzonego przez Kto ugości moich gości?.

  12. Figowe gniazdka
    Figowe gniazdka

    smaczne przekąski. Poszperałam  i znalazłam jeszcze szynkę oraz camemberta, dodałam do tego figi. Napełniłam tymi różnościami gniazdka z ciasta francuskiego i zapiekłam. I  powstała pyszna ciepła przekąska.składniki:1 opakowane ciasta francuskiego 275 g3 figi1 serek camembert6 cieniutkich plastrów szynki dojrzewającejCiasto francuskie podzielić na sześć prostokątów. Każdym kawałkiem ciasta wyścielić wgłębienie w foremce na duże muffinny

    Przepis pochodzi z bloga Monia miesza i gotuje, prowadzonego przez migotka28.

  13. C - Amelka gotuje - parówkowe przekąski
    C - Amelka gotuje - parówkowe przekąski

    Dziś kontynuacja cyklu: Amelka gotuje     a w niej kolejna super szybka propozycja na ciepłą przekąskę lub kolację

    Przepis pochodzi z bloga Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała, prowadzonego przez apetytnawiecej.

  14. Ryba pod kapustą
    Ryba pod kapustą

    Klasyk – ryba i kiszona kapusta. Ten klasyk przedstawiam Wam w bardzo nie klasycznej formie. Danie przygotowuje się dosłownie w kilka minut. Można podawać na obiad lub ciepłą przekąskę/przystawkę. Na 4 porcje potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok. 400 g białej ryby, ok. 200 g kiszonej kapusty. Kapustę wyciskamy, żeby pozbyć się jak najwięcej soku. Rybę przyprawiamy solą

    Przepis pochodzi z bloga Kucharzyca, prowadzonego przez Kucharzyca.

  15. Sylwestrowe menu – 10 najlepszych blogowych przepisów
    Sylwestrowe menu – 10 najlepszych blogowych przepisów

    więc mam nadzieję nadrobić z sylwestrowym menu. Sałatka słonecznik – mój tegoroczny faworyt Nadziewane muszle makaronowe – mój imprezowy klasyk :) Cukinia z gorgonzolą w cieście francuskim – idealna przekąska na ciepło także dla wegetariańskich gości. Rolada szpinakowa z łososiem – już dawno za mną chodzi – może wreszcie dojdzie Nadziewane pomidory – w sam raz na raz :) Koszyczki(...)niż się wydaje! Sałatka leśna polana – nawet jeśli nie w Sylwestra to niedługo na pewno ją zrobię. Wygląda super prawda? Kebab na patyku – jeszcze jedna propozycja przekąsek na ciepło – dla facetów jak znalazł :) Koreczki z szynki konserwowej – czyli coś bez czego żadna domówka się nie może obejść. Jest trochę pracy ale… znikną na pewno

    Przepis pochodzi z bloga Mama z miasta, prowadzonego przez Mama z miasta.

Wybierz stronę :