podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:2/70)

Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą 151

Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą Kolejne efektowne i smaczne danie na obiad Dania Danie główne Kuchnia Polska Porcje 5 osób Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 40 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki 10 szt podudzia kurczaka wytrybowane bez skóry 10 plastrów szynka szwarcwaldzka(...)myjemy patelni), wlewamy śmietankę, dokładnie mieszamy i dodajemy częściowo rozdrobniony zielony pieprz. Roladki trafiają z powrotem na patelnie i pod przykryciem dusimy jeszcze ok. 10-15 minut. Smacznego Artykuł Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą pochodzi z serwisu lysygotuje.pl | Blog łysego, co lubi gotować

lysygotuje.pl
Kurczak w ostrej marynacie idealny na grilla 185

Kochani właśnie rozpoczyna się sezon grillowy, warto zatem poznać parę sprawdzonych przepisów na dania z grilla. Kurczak w ostrej marynacie to pierwsze danie z cyklu naszych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni 172

pomysłu na obiad nie ma ;) bo jednak delikatne mięso z kurczaka lubią i dorośli, i dzieci. Takim uniwersalnym daniem zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci są właśnie faszerowane podudzia kurczaka, owinięte boczkiem i przygotowane na jednej patelni w towarzystwie fasolki szparagowej . Całość duszona w sosie pomidorowym - czego chcieć więcej? Nooo... może jeszcze ziemniaków, ryżu lub kaszy ;))) Tego typu danie(...)zmieściło :D Danie polecam na niedzielny lub codzienny obiad. Ale także na rodzinne uroczystości, bo w swej prostocie nie tylko smakuje, ale i prezentuje się całkiem dobrze ;) Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni Składniki: 12 podudzi z kurczaka (wyluzowanych-bez kości) 150-200 g mięsa mielonego 300 g fasolki szparagowej żółtej 300 g fasolki szparagowej

Kolorowy Przepisownik
Pieczone podudzia z kurczaka 192

pieczonymi ziemniakami (przepis znajdziecie na blogu) i zestawem domowych sosów. Pieczone podudzia z kurczaka możne też śmiało zjeść z kromką świeżego domowego pieczywa. Każdy pomysł jest dobry. To kto się skusi na takiego pieczonego kurczaka? Składniki: 6 kawałków kurczaka – u mnie podudzia z kurczaka https://zagrodowy.pl/ 3 ząbki czosnku 1 łyżka płynnego miodu około 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka(...)Czasem potrzeba piec chwilę dłużej. Mięso z dobrze upieczonych kawałków kurczaka samo łatwo odchodzi od kości. Smacznego Jeśli szukacie innych pomysłów na obiad z kurczakiem, to sprawdźcie ten: Szybki i prosty przepis na makaron z kurczakiem, szpinakiem i serkiem mascarpone           The post Pieczone podudzia z kurczaka first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Roladki z podudzi kurczaka nadziewane mozzarellą i pomidorami suszonymi 269

oladki z podudzi kurczaka to ostatnio ulubione danie w moim domu. Soczyste mięso z kurczaka owinięte w chrupiący boczek tak bardzo przypadło nam do gustu, że pojawia się u nas w co drugi weekend. Oczywiście porządna rolada nie może się obyć bez nadzienia, dlatego dzisiaj proponuję wersję po włosku — z mozzarellą i suszonymi pomidorami, zapiekaną dodatkowo w aromatycznym sosie pomidorowym(...)uprzedni sparzonych i obranych pomidorów). Gotuj przez chwilę, a następnie sos dopraw świeżo posiekanymi ziołami (możesz również użyć suszonych), solą i pieprzem. Przelej go do żaroodpornego naczynia. Roladki z podudzi kurczaka Podudzia z kurczaka wyjmij z opakowania, umyj i oczyść z błonek. Mozzarellę i suszone pomidory pokrój w słupki. Podudzia delikatnie rozbij i posyp pieprzem. Na środek włóż

Food Square
Pieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami 184

Pieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami to może być nie tylko weekendowa propozycja na rodzinny obiad. Możecie zrobić ją każdego innego dnia, spakować w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Podudzia z kurczaka pieczone na młodej kapuście 2799

KAPUŚCIE Składniki podudzia z kurczaka – 5 sztuk młoda kapusta – 1/2 główki duża marchewka – 1 sztuka cebula – 1 sztuka śmietana 18% – 100 ml woda – 100 ml ketchup – 3 łyżki cukier – 1/2 łyżeczki olej – 1 łyżka Przyprawy: przyprawa do kurczaka papryka słodka szczypta chilli sól pieprz Wykonanie 1. Podudzia z kurczaka myjemy(...)oraz pieprz. Mieszamy i powstałą zalewą zalewamy kapustę. Na wierzch wykładamy przyprawionego kurczaka. 4. Naczynie z z kurczakiem w stawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę. Po tym czasie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze około 15 minut. 5. Upieczone podudzia z kurczaka z kapustą podajemy np. z gotowanymi ziemniakami. Artykuł Podudzia z kurczaka

Alle Dobre!
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 99

zawsze. Zazwyczaj przygotowywałem go na patelni, jednak tym razem postanowiłem wykorzystać piekarnik. Dzięki temu możemy użyć mniej tłuszczu, a co za tym idzie danie jest mniej kaloryczne. Podudzia z kurczaka możemy kupić praktycznie wszędzie i nie są drogie. Jeżeli również lubisz grillowane warzywa oraz drób to serdecznie polecam sprawdzić ten przepis. Oczywiście zamiast podudzia możesz zrobić w ten sam sposób(...)skrzydełka. Przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy obrać warzywa, doprawić mięso i włożyć wszystko na godzinę do piekarnika. Składniki 500 g podudzia z kurczaka (4 szt.) 200 g pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy

Programista w kuchni
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 114

zawsze. Zazwyczaj przygotowywałem go na patelni, jednak tym razem postanowiłem wykorzystać piekarnik. Dzięki temu możemy użyć mniej tłuszczu, a co za tym idzie danie jest mniej kaloryczne. Podudzia z kurczaka możemy kupić praktycznie wszędzie i nie są drogie. Jeżeli również lubisz grillowane warzywa oraz drób to serdecznie polecam sprawdzić ten przepis. Oczywiście zamiast podudzia możesz zrobić w ten sam sposób(...)skrzydełka. Przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy obrać warzywa, doprawić mięso i włożyć wszystko na godzinę do piekarnika. Składniki 500 g podudzia z kurczaka (4 szt.) 200 g pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy

Programista w kuchni
Podudzia kurczaka marynowane w maślance i ziołach 84

Podudzia kurczaka marynowane w maślance i ziołach to pyszne wydanie mięsa z kurczaka samodzielnie przyprawionego. Mięso jest mięciutkie a z zewnątrz delikatnie chrupiąca skórka. Ja podlewałam pałki z kurczaka podczas pieczenia i nie przypaliły się a piekłam bez przykrycia. Uzyskałam za to piękną delikatną skórkę. Pyszny i bardzo prosty sposób na przygotowanie smacznego obiadu 🙂 … Czytaj dalej Podudzia kurczaka marynowane(...)maślance i ziołach Artykuł Podudzia kurczaka marynowane w maślance i ziołach pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 124

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z dodatkiem soku z cytryny, mięty oraz oliwy, a następnie dusimy w sosie pomidorowym z dodatkiem cytryny, szafranu i oliwek. Danie to jest niezwykle aromatyczne, a podudzia z kurczaka bardzo soczyste. I to właśnie dzięki(...)Happycall . Warto też wiedzieć, że gotowanie w próżni pozwala zachować naturalny smak i składniki odżywcze przygotowywanych potraw. Więcej na temat testowanego garnka możecie przeczytać pod przepisem 👇 Składniki: 6 podudzi z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku ok. 20 szt. oliwek zielonych 4-5 plastrów cytryny 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2-3 łyżki oliwy 1 pęczek

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 124

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z dodatkiem soku z cytryny, mięty oraz oliwy, a następnie dusimy w sosie pomidorowym z dodatkiem cytryny, szafranu i oliwek. Danie to jest niezwykle aromatyczne, a podudzia z kurczaka bardzo soczyste. I to właśnie dzięki(...)Happycall . Warto też wiedzieć, że gotowanie w próżni pozwala zachować naturalny smak i składniki odżywcze przygotowywanych potraw. Więcej na temat testowanego garnka możecie przeczytać pod przepisem 👇 Składniki: 6 podudzi z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku ok. 20 szt. oliwek zielonych 4-5 plastrów cytryny 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2-3 łyżki oliwy 1 pęczek

Kuchnia MagdaLeny
Podudzia z kurczaka pod paprykową pierzynką. 128

kolorową paprykę, papryczkę chili i wytrawne białe wino, które czasami wykorzystuję do potraw. Już wracając do domu myślałam, co by tu z tych produktów zrobić, a wcześniej wyciągnęłam podudzia z kurczaka. I tak oto wymyśliłam takie danie - podudzia z kurczaka pod paprykową pierzynką. Pyszny i prosty przepis na obiad. Do potrawy dodałam mojego ketchupu z czerwonej papryki, aby jeszcze bardziej(...)podkreślić paprykowy smak dania. Całość smakuje wyśmienicie i pewnie na stałe wejdzie do mojego menu. Polecam wypróbować przepis na to danie!    PODUDZIA Z KURCZAKA POD PAPRYKOWĄ PIERZYNKĄ.           Składniki: 4 - 6 podudzi z kurczaka po 1/2 papryki czerwonej, zielonej i żółtej kawałek ostrej papryczki chili 2 duże cebule szalotki 2 ząbki czosnku

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 139

Takie sobie pierożki, udające podudzie kurczaka. Stąd ich nazwa. Po polsku „podudzie kurczaka” a po portugalsku „Coxinha de galinha”. Są przysmakiem w Brazylii.  Skąd wzięła się ich nazwa i skąd pochodzi przepis? Nie wiem. Wiem natomiast, że warto je zrobić, bo są przepyszne. Coxinha de galinha są to pierożki z ciasta na bazie wywaru z kurczaka, w środku(...)rozwałkowałam na grubość ok. ½  cm. Wykrawałam krążki i na każdym układałam trochę serka i farsz mięsny. Brzegi pierożków zlepiłam. W dłoniach  ukształtowałam z nich podłużne wrzeciona przypominające podudzia kurczaka. Przynajmniej się starałam, żeby był taki kształt...  Pierożki ułożyłam na ściereczce. Przygotowałam panierkę. W jednej miseczce ubiłam lekko dwa białka, do drugiej wsypałam bułkę tartą. Każdy pierożek umoczyłam

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania