pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:2/160)

Pieczone pierogi drożdżowe z serem 229

alternatywy dla klasycznych krokietów z kapustą i grzybami na wigilię. Przygotowałam pieczone pierogi, które okazały się hitem i świetną przekąską, gdyż większość z nich zamroziłam i w miarę potrzeby i chęci, wyjmowałam po kilka sztuk. W poniższym przepisie proponuję Wam pierogi pieczone na słodko z nadzieniem z twarogu, ale możliwości ich nadziania jest naprawdę(...)blat oprószony mąką lub od razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, w sporych odstępach od siebie - uformowane pierożki przykryć ściereczką, odstawić na krótko do napuszenia się - przed włożeniem do piekarnika posmarować rozmąconym jajkiem - piec w 190-200 stopniach przez 15-25 do zrumienienia - gotowe pierogi podawać na ciepło lub na zimno, ostudzone można zamrozić

Smakołyki Bereniki
Pieczone pierożki z farszem pieczarkowo-serowym – idealne na imprezę, spotkania, obiad 46

Pieczone pierożki z farszem pieczarkowo-serowym Dziś mam dla Was kolejny pyszny przepis, który świetnie sprawdzi się na imprezach. Takie pieczone pierogi możecie też spokojnie podać na obiad(...)Najlepiej smakują w towarzystwie domowych sosów lub do kubka czerwonego barszczu Proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe, szybki farsz z pieczarkami. Te pieczone pierożki z farszem pieczarkowo-serowym udadzą się każdemu. Spróbujcie. Jak zrobić pieczone pierogi z pieczarkami i serem? Składniki: 500 g mąki pszennej + do podsypania 3 łyżeczki suszonych drożdży mała szczypta soli

Słodkie okruszki
Pierogi z nadzieniem ziemniaczanym, gotowane i pieczone 152

Pierogi, temat rzeka. Przyrządzam je na różne sposoby: z ziemniakami, kaszą, ryżem, mięsem i czym tylko się da :)  Pierwsze pierogi w życiu jadłam

Smakowy Raj
Pierogi pieczone z farszem z kapusty i grzybów 88

z ciasta drożdżowego z tradycyjnym farszem kapuściano - grzybowym. Można je serwować z dowolnym ulubionym sosem, okraszone masłem i posypane ziołami. Najlepiej smakują na gorąco, popijane czystym barszczem . Pierogi pieczone z farszem z kapusty i grzybów. Ciasto Składniki (Porcji: 18 sztuk) ok. 1/2 kg mąki pszennej, przesiej przez sitko 50 g drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka(...)wykrawaj kółka szklanką na wykrojone kółka nakładaj gotowy farsz brzeg każdej połówki wykrojonego kółka smaruj delikatnie wodą i dopiero sklejaj pierogi układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformowane pierogi przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut, aby delikatnie wyrosły w międzyczasie nagrzej piekarnik do 180 °C gdy pierogi już wyrosną, posmaruj każdy z wierzchu rozbełtanym jajkiem

Szybko Szybkowar
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 269

ponad 40 przepisów, skatalogowane, aby łatwiej było znaleźć to czego szukacie. PIEROGI Ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i pieczarkami   Pierogi z kaszą Pieczone pierogi z łososiem   Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana ryba pod kapustą(...)Pieczony pstrąg Ryba w ziołowej panierce Pieczony łosoś z porem i pomarańczą Ryba po grecku ŚLEDZIE Śledzie z cebulką Śledzie z jabłkiem Śledzie w śmietanie z koperkiem  Śledzie pod pierzynką Śledzie z papryką i ogórkiem SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy

Lena Gotuje
ŚWIĄTECZNE PIEROGI MAKOWE - PIECZONE ORAZ GOTOWANE 160

pieczonymi pierożkami orkiszowymi z nadzieniem makowym, a z pewnością będą zachwyceni.  A Ty, które pierogi wybierasz? Składniki: Farsz: 1 szklanka maku 1/2 szklanki miodu 100 g mieszanki suszonych owoców (np. śliwki, daktyle, gruszki, morele, jabłka, gruszki, rodzynki) garść orzechów włoskich 1/3 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki masła skórka z 1/2 cytryny 1 jajko Pierogi pieczone(...)jakiej wielkości pierogi chcemy uzyskać. Nakładamy po 1 łyżeczce farszu i dokładnie zlepiamy brzeg pieroga, dociskając widelcem lub robiąc falbanki. Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni. Studzimy. Czekoladę topimy razem z masłem w kąpieli wodnej i polewamy nią pieczone pierożki

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą 53

Znane są pod nazwą piecuchy, oznaczającą pierogi z pieca . Świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego. Dzięki temu, że są małe, sprawdzą się jako przekąska na imprezy w większym gronie. Będą także idealne na obiad, który można wziąć ze sobą w pojemniku do pracy czy szkoły . Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą Ciasto 300 g mąki pszennej(...)środek każdego kawałka kładź po łyżeczce farszu. Następnie składaj ciasto na pół, tak jak na pierogi. Zwróć uwagę, żeby dokładnie skleić boki (żeby farsz nie wyciekł podczas pieczenia). Gotowe pierogi układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko wymieszaj z łyżką wody i posmaruj nim pierogi na blaszce. Następnie posyp sezamem i czarnuszką. Włóż blaszkę do nagrzanego

Przepisy na widelcu
Najlepsze ciasto na pieczone pierogi 93

posmarowania pierogów) Szczypta soli i cukru Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ciasto.  Dzielimy ciasto na 2 części. Jedną część rozwałkować, a drugą przykryć ściereczką żeby ciasto nie wyschło.  Za pomocą np. szklanki wycinamy okręgi. Nakładamy farsz i lepimy pierogiPierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Górę pierogów(...)wierzch można położyć kilka pestek dyni, które znajdziecie w zalewie olejowej z pomidorów suszonych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15min, aż się pięknie zarumienią. Artykuł Najlepsze ciasto na pieczone pierogi pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Najlepsze pierogi na Wigilię 379

były uszka (które nadal uwielbiam) - lepiłyśmy je z Babcią całymi godzinami przed Wigilią. Wszyscy za nimi przepadają, ilości więc musiały być odpowiednie. Jednego roku Babcia, obok uszek, przygotowała pieczone pierogi. Nie pamiętam, skąd wzięła przepis, ale wiem, jaką były dla nas wszystkich niespodzianką. Nigdy jeszcze takich pierogów nie jadłam! Farsz z pieczarek i jajek zamknięty(...)palcami jak na kruszonkę. Dodać śmietanę z drożdżami, zagnieść gładkie ciasto (w razie potrzeby dodać 1 łyżkę śmietany).Ciasto cienko wałkować, wykrawać szklanką koła. Nakładać farsz, zlepiać pierogi.Przed pieczeniem posmarować pierogi roztrzepanym jajkiem.Piec w 220 st. C. przez 15 minut.Podawać na ciepło.Smacznego!Moja Mama robi je zawsze przynajmniej z podwójnej porcji. Ja tym razem zrobiłam tylko tyle

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pierogi a’la kebab 262

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Pierogi a’la kebab Pierogi a’la kebab to drożdżowe pierogi pieczone w piekarniku z rewelacyjnym farszem warzywno – mięsnym. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, zaraz po upieczeniu podane np. z sosom czosnkowym, ale równie dobre(...)wkładamy łyżką farsz, zlepiamy ściśle brzegi. Pierogi układamy na blaszce do pieczenia, pozostawiając odstępy (pierogi urosną). Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. --> Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, pierogi pieczemy około 20-25 min do zrumienienia. --> Smacznego Post Pierogi a’la kebab pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Bułeczki z farszem ziemniaczanym 27

Drożdżowe bułeczki z farszem ziemniaczanym to przekąską, którą wiele z Was z pewnością pamięta z czasów dzieciństwa. Dawniej w większości domach pieczone pierogi z ziemniakami pojawiały się bardzo często. Są bardzo smaczne, sycące i co ważne proste w przygotowaniu. Fajnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Można je serwować same, ale także z dodatkiem sosu czosnkowego(...)przygotować te pyszne bułeczki z farszem ziemniaczanym. Sam farsz możecie doprawiać wedle swoich upodobań smakowych. Co do czasu pieczenia, również należy go dobrać pod swoje gusta, wszystko zależy do tego, czy lubicie bardziej, czy mniej przypieczone pierogi. Moi domownicy lubią lekko zarumienione, jak przypiekę bardziej wołają, że spaliłam  Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA BUŁECZKI Z FARSZEM

Przepiski.pl
Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą 158

pierogi z kaszą natrafiłam w czasie lektury książki ” Polska kuchnia regionalna”, której recenzja wkrótce na blogu Po prawdzie, jestem z Mazowsza, uwielbiam pierogi, ale nigdy wcześniej takich a raczej z takim nadzieniem – nie jadłam. Jako, że moja ciekawość była duża, pozostawało samej zrobić te pierogi, już jako mieszkanka Małopolski Pierogi smakują(...)wyrośnięcia. Wałkujemy ciasto, wykrawamy krążki, kładziemy farsz, zalepiamy. Robimy falbankę Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/sojka-mazowiecka-pieczone-pierogi-kasza-jaglana-grzybami-kapusta/ BosowKuchni   Artykuł Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku