pasztet - 4150 przepisów (strona:15/277)

PASZTET DROBIOWY (keto, bez glutenu i laktozy, redukcja, MAD) 24

ocen) Domowy pasztet drobiowy! Pyszny, aromatyczny i niesamowicie sycący. Niewątpliwie idealnie wkomponuje się w menu osób na redukcji i nie tylko. Przygotowując pasztet osobiście dokładnie znacie składniki, ich jakość oraz makro, a tym samym macie pewność co jecie. Odpowiednie dodatki na przykład w postaci keto pieczywa , warzyw, mixu sałat, oliwy czy dipu i pełnowartościowy posiłek gotowy! Pasztet drobiowy – składniki(...)zupy czy sosu). Następnie dodać pieprz mielony, sól, świeżo startą gałkę muszkatołową oraz jajka. Całość dokładnie wymieszać całość. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wlać masę mięsną. Pasztet piec przez 120minut w temperaturze 190°C. Pasztet należy dobrze wystudzić, a następnie wstawić do lodówki, żeby dobrze stężał. Schłodzony pasztety pokroić i podawać z ulubionymi dodatkami tak by stworzyć

Ola la LCHF
Domowy pasztet z suszonymi pomidorami 430

Bardzo prosty do zrobienia i niesamowicie smaczny domowy pasztet z suszonymi pomidorami. Cudowna przekąska, którą musicie wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ten domowy pasztet jest naprawdę banalnie prosty do zrobienia, ponieważ wszystkie składniki gotuje się w jednym garnku. Następnie wystarczy je przepuścić przez maszynkę i zapiec. Pasztet wychodzi mięciutki, wilgotny, a jednocześnie zwarty. Dodałam do niego suszone pomidory, które podkreślają jego(...)cudowny smak. Możecie dodać również inne ulubione składniki, np. żurawinę. Pasztet przygotowałam na bazie mięsa drobiowego, użyłam udek oraz filetów. Możecie dowolnie modyfikować rodzaj mięsa, pod swoje smaki, dając np. same udka czy same filety. Mnie osobiście taka kompozycja, jaką wybrałam, najlepiej podchodzi. Poniżej w kilku krokach opisałam jak przygotować domowy pasztet z suszonymi pomidorami. Zapraszam! DOMOWY PASZTET

Przepiski.pl
Pasztet z żurawiną 55

Wiecie, że nie jestem jakimś wielkim fanem mięsa. Od czasu do czasu jednak mam ochotę na dobry pasztet. I nie piszę tutaj o jakiś świętach czy innych imprezach. Tak na co dzień, normalnie, mam ochotę zjeść kanapkę z pasztetem i majonezem. Te sklepowe są tragiczne, jeżeli chodzi o skład. Nie kupuję ich praktycznie wcale. Pasztet z żurawiną nie był(...)rosole. Wiecie, taką prawdziwą. Zawsze, gdy robię rosół, kminię co później zrobić z mięsem. Teraz znowu kombinowałam. Że kotlety, że potrawka, że galareta. I potem nagle ciach! No pasztet przecież. Jak nie teraz, to kiedy. Niewiele myśląc, kupiłam dodatkowo karkówkę. I żurawinę. Resztę składników miałam. Pasztet zrobiłam na podstawie mojego podstawowego przepisu, z niewielkimi zmianami. Normalnie dodaję do niego kajzerki

Kardamonovy
Pasztet z wątróbką 72

Zawsze miałem słabość do pasztetów , jednak niestety większość z nich zawiera bułkę, zarówno zwykłą jak i tartą. Dodatkowo kupne pasztety są robione z najtańszych i najgorszych rodzajów mięsa, najczęściej z odpadków przy produkcji wędlin. Staram się jeść nie tylko mięso jako mięśnie, ale także wątróbkę, jednak wiem, że są osoby nieprzepadające za jej smakiem. Pasztet z wątróbką(...)typowego smaku i uzupełniony warzywami stanowi fantastyczne śniadanie paleo . I nie potrzebujesz maszynki do mielenia mięsa! Przepis na paleo pasztet z wątróbką : 1 kg wołowiny dobrej jakości (mielona albo cała) 0,5 kg surowego boczku, może być bardziej tłusty 0,5 kg wątróbki drobiowej albo cielęcej 3-4 cebule 5 jajek przyprawy: sól ( kłodawska lub himalajska ), pieprz, gałka muszkatołowa tłuszcz

PaleoSMAK
Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy 46

kolekcji modnych i popularnych ostatnio pasztetów warzywnych dorzucam dziś kolejny z marchewką, cukinią i czerwoną soczewicą. Jest bardzo smaczny i bardzo zdrowy. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy Składniki 4 duże marchewki 1 mała cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g czerwonej soczewicy 0,5 łyżeczki papryki mielonej sól pieprz 1/3 szklanki oleju(...)dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki 25 cm, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C, pieczemy godzinę. Smacznego. :) Uwagi Tu znajdziecie przepisy na inne pasztety : Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i warzyw. Pasztet z pieczarkami Pasztet z selera Pasztet z żurawiną Pasztet warzywny Pasztet z cielęciny Artykuł Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy

To co lubię - gotuję i polecam
Przepis na Pasztet z Cukinii 65

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia to jedno z 20 najczęściej uprawianych warzyw w Polsce. Nic dziwnego, jest bardzo smaczna, odżywcza, a także posiada wiele cennych witamin. Tym razem pasztet z cukinii w wersji bezmięsnej. Domowy pasztet z warzyw to świetny dodatek do kanapek. Jest lekki, aromatyczny i bardzo smaczny. Z pewnością posmakuje każdemu z Was. Nasz przepis na pasztet z cukinii(...)jest naprawdę prosty, dlatego nawet osoba zaczynająca swoją przygodę w kuchni powinna sobie poradzić z jego przygotowaniem. Pasztet z cukinii jest bardzo delikatny i lekki co sprawia, że smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na pyszny pasztet z cukinii . Z jego dodatkiem możecie przygotować smaczne śniadanie, kolację, a także posiłek do pracy

Przepiski.pl
Pasztet do smarowania 83

Czas czytania: 2 min Pasztet do smarowania Dziś pasztet do smarowania, który do złudzenia przypomina Foie Gras z maleńką różnicą. Ten przepis jest w 100% wegetariański, a właściwie wegański. Przygotowany na bazie produktów roślinnych takich jak pieczarki, soczewica i biała fasola. Pasztet do smarowania jest błyskawiczny do przygotowania, ponieważ nie wymaga pieczenia tak jak poprzednie przepisy na pasztety roślinne(...)przypadku wystarczy, że wszystkie składnik przesmażycie na patelni, a następnie zmiksujecie na gładką masę albo prawie gładką masę. Osobiście lubię, kiedy w pasztecie zostają niewielkie kawałeczki niezmiksowanych orzechów, pieczarek i cebuli, to sprawia, że smarowidło smakuje jeszcze lepiej 🙂 Koniecznie spróbujcie, zakochacie się w nim. Print Pasztet do smarowania .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszny wegański

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet z królika ze śliwkami 67

Pasztet z królika ze śliwkami jadłam podczas zeszłorocznych świąt wielkanocnych u Cioci Stasi. Bardzo mi posmakował i oczywiście zapytałam o sposób wykonania. Dowiedziałam się, że Ciocia dodaje do niego wątróbkę wieprzową, którą wcześniej podsmaża na patelni z cebulką. Ponieważ te dwie rzeczy były inne od tych, które my robimy podczas przygotowania pasztetów, postanowiłam pomysły wcielić i w naszej kuchni(...)powrocie do Warszawy kupiliśmy królika i przystąpiliśmy do robienia pasztetu z królika ze śliwkami według wskazówek Cioci. Pasztet z królika był bardzo smaczny, wilgotny i miał przyjemną strukturę. Dodatek suszonej śliwki uczynił z niego wykwintny pasztet z królika , który można przygotować nie tylko na święta. Udostępnij Składniki na pasztet z królika ze śliwkami 1 królik 500 g podgardla

niecodziennikpary
Pasztet drobiowy z żurawiną 64

Pasztet drobiowy z żurawiną jest dość lekki, kremowy, nie za suchy i bardzo smaczny. Świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek albo przystawka na świąteczny stół. Ponadto, podczas jego przygotowania powstaje bulion drobiowy, który możemy wykorzystać jako bazę do zgotowania pysznej zupy np. pomidorowej albo ugotować makaron i już mamy rosół.   Składniki na pasztet drobiowy z żurawiną (keksówka 27x11cm(...)Pieczemy około 40-50 minut. Studzimy w temperaturze pokojowej, następnie wyjmujemy z keksówki i wkładamy do lodówki.   [caption id="attachment_8642" align="aligncenter" width="1024"] Pasztet drobiowy z żurawiną[/caption] Zobacz przepisy na pasztety wegetariańskie: Pasztet Jaglany Z Pieczonymi Warzywami (150 Kcal) Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Pasztet Sojowy Z Daktylami Najlepszy Pasztet Z Cukinii Pasztet Jajeczny

e-PrzepisyKulinarne
Wegetariański pasztet z cukinii 162

Wegetariański pasztet z cukinii odkryłam zaledwie kilka tygodni temu. Najbardziej smakuje mi podany na kanapkach z masłem oraz chrzanem. To doskonała propozycja dla osób, które nie spożywają mięsa lub nie przepadają za mięsnymi pasztetami. Zapewniam, że zaskoczy on Waszych gości, jak również domowników. O dziwo, pasztet smakował również mojemu narzeczonemu – naczelnemu mięsożercy, także to jedna z lepszych rekomendacji(...)urozmaicić pasztet z cukinii dodałam do niego garść orzechów, które fajnie chrupią i nadają ciekawej struktury. Oczywiście możecie kombinować z różnymi dodatkami – myślę, że doskonała byłaby także żurawina czy na przykład ziarna słonecznika. Przed przygotowaniem pasztetu istotne jest, aby dobrze odsączyć cukinię, aby cała masa nie miała zbyt dużo wody – wtedy pasztet nie zrumieni się odpowiednio i będzie

Kuchnia Bazylii
Pieczony pasztet z wątróbką 152

Dzisiaj polecam pasztet pieczony z wątróbka, robiłam go pierwszy raz ale rodzina się nim zajadała, więc chyba wyszedł smaczny. Pieczony pasztet z wątróbką Składniki: 800 g mięsa wieprzowego (z szynki) 200 g boczku surowego 500 g wątróbki drobiowej 1 duża marchewka ½ małego selera por  pietruszka mała ziele angielskie, liście laurowe(...)Wszystkie składniki razem połączyć przyprawić przyprawami (ja gałkę muszkatołową tarłam świeżą więc trudno mi powiedzieć ile dodać ale naprawdę starłam jej niewiele. Dosłownie parę razy potarłam na tarce). Pieczony pasztet z wątróbką W zależność czy chcemy pasztet nadający się do smarowania czy nie. Ja wybrałam wersję do smarowania i dodałam wywar z gotowania mięsa, dzięki czemu można upieczony

Pomysłowa kuchnia
Domaradzki pasztet z królika – kuchnia podkarpacka 168

Domaradzki pasztet z królika - kuchnia podkarpacka Dzisiejsze podkarpackie danie to specjał z Ziemi Brzozowskiej, z Domaradza. Delikatny pasztet z królika podbity słoniną, warzywami i grzybami to pyszne śniadanie, albo kolacja. Warto przygotować taki pasztet samemu zamiast kupować mieloną tekturę w sklepie ;) Mięso królika i warzywa sprawiają, że domaradzki pasztet ma delikatny, subtelny smak. Natomiast ułożone na dnie foremki do zapiekania(...)cienkie plasterki słoniny nadają mu nie tylko właściwą konsystencję, ale sprawiają też, że ciekawie wygląda. Swoją drogą ten akurat pasztet piecze się z przodka królika, ale nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby upiec go z całej tuszki nawet nie zmieniając pozostałych proporcji. Jeśli jednak zdecydujecie się na wersję oryginalną, to niedługo na blogu pojawi się przepis na udka z królika

Trzeci talerz
Pasztet z fasoli 221

Pasztet z fasoli jest świetnym i zdrowym zamiennikiem tradycyjnej wędliny lub pasztetu. Uwielbiam kanapki z nim. Co ciekawe w konsystencji i także w smaku jest podobny do tego mięsnego. W mojej rodzinie w mięsnych pasztetach specjalizują się mama i babcia – to im zostawiam tradycyjny pasztet, a sama eksperymentuję. Po części dlatego, że nie posiadam maszynki do mielenia mięsa. Fasolowy(...)pasztet przypadł do gustu niejednemu mięsożercy. Kremowy, delikatny i pyszny. Zdecydowanie warto zaryzykować i wypróbować go we własnej kuchni. Pasztet z fasoli: 400 g białej fasoli np. piękny jaś 100 g selera (ok. 1/4 średniej sztuki) garść suszonych grzybów leśnych 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 3 ekologiczne jajka 1 jabłko (użyłam dużego, zielonego jabłka) 1 łyżka musztardy

Poezja smaku
Pasztet z wątróbką 203

Zawsze miałem słabość do dobrych pasztetów , jednak niestety większość z nich zawiera bułkę, zarówno zwykłą jak i tartą. Dodatkowo kupne pasztety są robione z najtańszych i najgorszych rodzajów mięsa, najczęściej z odpadków przy produkcji wędlin (skórki, ścięgna…). Staram się jeść nie tylko mięso jako mięśnie, ale także wątróbkę, jednak wiem, że są osoby nieprzepadające za jej smakiem. Pasztet(...)wątróbką nie ma jej typowego smaku i uzupełniony warzywami stanowi fantastyczne śniadanie paleo . I nie potrzebujesz maszynki do mielenia mięsa! Przepis na paleo pasztet z wątróbką : 1 kg wołowiny dobrej jakości (mielona albo cała) 0,5 kg surowego boczku, może być bardziej tłusty 0,5 kg wątróbki drobiowej albo cielęcej 3-4 cebule 5 jajek przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa

PaleoSMAK