masa z galaretki - 1018 przepisów (strona:17/68)

Prosty sernik na zimno z truskawkami. Ciasto bez pieczenia. 309

sera i miksujemy. Przelewamy masę serową na biszkopty i wkładamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką.  Rady: Aby galaretka szybciej stężała, rozpuszczamy ją w minimalnej ilości gorącej wody i resztę dodajemy zimnej wody. Możemy chłodzić w zamrażarce.  Tortownicę wykładamy papierem(...)pieczenia, albo smarujemy lekko tłuszczem, by galaretka ładnie nam odeszła od blaszki.  Żelatyna do deserów Dr. Oetkera  jest najlepsza, z nią na pewno masa serowa ładnie wam stężeje

Aga w kuchni
Sernik na zimno z brzoskiwniami 395

jedną galaretkę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy do niej wszystkie serki homogenizowane i dokładnie mieszamy (tak aby nie powstały grudki). Masę sernikową przelewamy do tortownicy i wkładamy na ok. 40 minut do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy kolejną galaretkę w 500 ml wrzątku i pozostawiamy ją do całkowitego(...)ostygnięcia. W czasie oczekiwania na galaretkę przygotowujemy brzoskwinie. Odlewamy syrop z puszki i kroimy połówki brzoskwiń w paseczki (ok. 1 cm grubości). Tak pokrojone brzoskwinie układamy na masie sernikowej i zalewamy galaretką (powoli- tak aby brzoskwinie nie wypłynęły). Sernik pozostawiamy na noc w lodówce, a przed wyciągnięciem go z tortownicy obkrawamy nożem jego brzegi. insertCookd("884ffd59cc05cb6ec04c9be7ff363a97

Emcia Pichci
Porzeczkowa Marysieńka 142

maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowo - budyniowy 400 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka masa porzeczkowa: 1 galaretka o smaku porzeczkowy (polecam Delecte - jest przepyszna) 100 ml śmietany 30% Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier(...)rozpuszczamy żelatynę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy budyń i żelatynę (może być jeszcze  ciepła, aby masa zbyt szybko nam nie stężała przed wylaniem na placek). Gotowy krem szybko wylewamy na biszkopt i przykrywamy ciastem orzechowym.  Galaretkę rozpuszczamy 1 1/2 szklance wrzątku, gdy będzie lekko tężała dodajemy śmietanę i ubijamy, aby pojawiły się pęcherze. Wylewamy

Jadło i czytadło
Tarta z Truskawkami 222

masy - studzimy. Masło miksujemy wraz z żółtkiem na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu.Na ciasto wykładamy masę budyniową.Pokrojonymi w połówki truskawkami dekorujemy wierzch tarty. Całość możemy posmarować tężejącą galaretką (rozpuszczoną w ok. 350 ml wrzątku) - dzięki temu truskawki dłużej zachowają świeżość.    Moje posty

Słodka Strona
Biszkopt- ptasie mleczko, truskawki i galaretka. 722

świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić dokładnie galaretki (agrestowe w 1/2 l wody, truskawkowe w 3/4l wody), zostawić aż zgęstnieje ubić śmietanę, miksując dodawać tężejącą galaretkę agrestową wylać masę na biszkopt truskawki pokroić wzdłuż  na połówki poukładać starannie na warstwie śmietanowej zalać tężejącą galaretką truskawkową Podzielcie się ze mną swoimi wrażeniami i uwagami proszę

Kuchnia Beaty
ANANASOWE MINI SERNICZKI 142

każdym wgłębieniu po łyżeczce drobno pokrojonego ananasa i zalewamy tężejącą galaretką szafirową. Twaróg miksujemy z cukrem, dorzucamy pokrojone ananasy, chwilę miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy, po czym dolewamy naszą tężejącą galaretkę ananasową. Łączymy całość i uzyskaną masą serową uzupełniamy nasze foremki. Chłodzimy w lodówce

Walijskie Pichcenie
Sernik na zimno z mandarynkami 145

Wykonanie Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy ( 26 cm ).Dwie galaretki rozpuścić w szklance wody, odstawić by zaczęły zastygać. Śmietankę ubić na sztywno. Serek zmiksować z tężejącą galaretką, pod koniec miksowania dodać ubitą śmietankę. Masę serową wyłożyć na herbatniki i całość wstawić na 20 minut do lodówki. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na części i dekoracyjnie ułożyć na tężejącej masie serowej(...)dwóch szklankach wody rozpuścić pozostałe dwie galaretki i po wystygnięciu wylać na zastygłą masę serową. Całość wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał  Patentowo  gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego

Świat Smaku
Kruche z budyniem i jabłkami 344

serniki najbardziej Kruche z budyniem i jabłkami CIASTO KRUCHE: margaryna -250 g proszek do pieczenia -2 łyżeczki mąka- 2 szkl jajka - 5 szt cukier - 3 łyżki MASA JABŁKOWA jabłka-1,5 kg galaretka cytrynowa -2 opak masło -1 łyżka MASA BUDYNIOWA budyń śmietankowy -2 opak mleko -3 szkl cukier -4 łyżki cukier puder PRZYGOTOWANIE: CIASTO KRUCHE:  Na stolnicę wysypać(...)tarce o dużych otworach. Do rondla włożyć masło rozpuścić,dodać starte jabłka,chwilę przesmażyć. Do przesmażonych jabłek,wsypać galaretki dokładnie wymieszać,odstawić. Połowę ciasta zetrzeć na tarce do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową.  MASA BUDYNIOWA  2 szkl mleka zagotować z 4 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek

Kuchnia Danusi
Sernik truskawkowy z galaretką 87

proszku do pieczenia 5 łyżek zmielonych migdałów szczypta soli Składniki na masę serową: 300 ml śmietany kremówki 3 serki homogenizowane waniliowe po 150 g każdy 4 łyżki cukru pudru  4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny 1/2 szklanki zmiksowanych truskawek Dodatkowo: truskawki kilka listków mięty lub melisy kilkanaście porzeczek 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem  przesiać do miski, dodać(...)gorącej wody. Biszkopt wyjąć z tortownicy, zdjać papier ze spodu i ponownie umieśćić  w blaszcze. Przygotowaną masę serową wylać na biszkopt i wstawić do lodówki aby masa stężała.W międzyczasie przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i również wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje ułożyć na niej pokrojone w plasterki truskawki i zalać lekko tężejącą galaretką. Wstawić ponownie

Gosia gotuje
Torcik serowy z musem truskawkowym 171

Ozdobi każdy stół i wywoła uśmiech na twarzach bliskich:) Warto go zrobić także bez okazji, kolory dobieramy wg gustu i nastroju :D Wystarczy ser, galaretki i troszkę chęci, zapraszam :) Jeśli zostanie Wam musu i część masy serowej, zróbcie deser, jak ja, zdjęcia poniżej :)    biszkopty okrągłe  2 galaretki szafirowe + 375 ml wody kupisz w KLIK 2 galaretki ametystowe(...)dzielę na połowę. Galaretki szafirowe i ametystowe, rozpuszczam osobno w 375 ml wrzątku, studzę. Gdy są zimne miksuję każdą z połową sera. Wykładam na brzoskwinie masę szafirową, jak zastygnie, wykładam ametystową. Galaretki z truskawkami miksuję na mus i wykładam na górę. Odstawiam do lodówki aby dobrze zastygła. Na koniec ubijam kremówkę z fixem i cukrem pudrem i dekoruję torcik. Życzę

Takie tam pichcenie
Kolorowe galaretki 130

Zwykła żelatyna często lepiła mi się w jedną wielką grudkę i nie chciała się rozpuścić w masie... a ta nowa żelatyna do deserów bez problemu bardzo ładnie się rozprowadza ze śmietanką... i na pewno zagości w moim domu na stałe :) Składniki: 1 galaretka poziomkowa dr Oetker, 1 galaretka agrestowa dr Oetker, 1/2 żelatyna fix do deserów dr Oetker(...)dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 50 ml wrzątku i 25 ml zimnej wody. Ponownie mieszamy. Do przezroczystych szklanek wlewamy trochę zielonej galaretki, wkładamy do szklanki do lodówki, aż galaretka stężeje. Następnie wlewamy białą masę i ponownie wkładamy do lodówki. Kolejno czerwoną galaretkę i tak do zapełnienia szklanki

Aga w kuchni
Torcik truskawkowy 131

wsadzamy do lodówki aby masa się dobrze zastygła. Teraz zrobimy naszą galaretkę z truskawek. Do soku 75 ml soku dodajemy ( 3 gramy ) rozpuszczonej żelatyny. Następnie naszą galaretkę wylewamy na poprzednią masę i znowu do lodówki. Deser musi leżeć co najmniej 3 godziny w lodówce. SMACZNEGO

Full Smaku
Tarta truskawkowa na spodzie z ciastek 118

opakowania serka homogenizowanego truskawkowego 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka w zielonym kolorze ok. 300 g truskawek Ciastka rozkruszyć na drobno, dodać rozpuszczone masło i wyrobić na jednolitą masę, którą wykładamy płaskiej formy. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić następnie lekko tężejąca dodać do serków, dokładnie wymieszać i wylać na spód z ciastek. Na jeszcze luźną masę

Jadło i czytadło
Sernik na zimno "Mojito" 174

średnicy około 26 cm Owsiany kruchy spód: 1 szklanka płatków owsianych  100 g masła 2 łyżki cukru Masa serowa: 1 kg sera w wiadereczku ( 100% twaróg, bez dodatków skrobi czy innych ) 200 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 1 galaretka Winiary o smaku "Mojito" 1/2  torebki galaretki cytrynowej 2 płaskie łyżki żelatyny 1 limetka 1 szklanka wrzątku(...)szklance wrzątku, dodać namoczoną żelatynę - wymieszać do rozpuszczenia składników. Ostudzić. Z limetki zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Ser zmiksować z cukrem, dodać śmietankę - wymieszać. Do masy  wlać rozpuszczone, lekko tężejące galaretki oraz sok z limetki - dokładnie połączyć. Na konie dodać skórkę z limetki i posiekaną miętę - wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na kruchy owsiany spód. Schłodzić sernik w lodówce

kolorowotorcikowo
Piankowy deser dla najmłodszych 212

gotujemy. Galaretkę Pink Margarita (różowa) przygotowujemy wg. przepisu używając 250 ml wody. Gdy będzie lekko tężała, 3/4 dodajemy do masy piankowej, mieszamy trzepaczką na puszystą piankę. Przekładamy masę na stężałe galaretki. Warstwę pianki dekorujemy resztkami kolorowych galaretek, które rozdrobniłam za pomocą widelca. Deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. The post Piankowy deser dla najmłodszych appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania