mak - 12131 przepisów (strona:12/809)

Ciasto Piegusek z makiem na oleju – prosty i szybki przepis 39

Ciasto Piegusek z makiem to banalnie prosty wypiek, który możecie przygotować do popołudniowej kawy. Nie wymaga wiele czasu ani pracy, więc sprawdzi się dla wszystkich, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. To babkowe ciasto z dodatkiem maku wychodzi puszyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Jeśli nie lubicie ciast z kremem, to z pewnością coś dla was. Po upieczeniu(...)wystudzeniu, ciasto można polać polewą czekoladową albo lukrem. Można je też przekroić na pół i przełożyć konfiturami. Jak przygotować ciasto Piegusek z makiem? Wystarczy chwilę podgotować mak z mlekiem, cukrem i olejem. Następnie kiedy wystygnie wymieszać go z żółtkami, mąką i białkami ubitymi na sztywną pianę. Tak powstałe ciasto przekładamy na blaszkę, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez niecałą godzinę

e-PrzepisyKulinarne
Bułki z makiem 149

Bułki z makiem to moje ukochane drożdżówki z dzieciństwa. Gdy miałam do wyboru nadzienie, to zawsze wybierałam te z makiem. W moim domu piekło się je rzadko, dlatego najlepiej smakowały w szkolnym sklepiku (oprócz drożdżówek były tam takie hity jak gumy Shock za 30 gr. – kto pamięta?). Obecnie przygotowanie domowych bułek z makiem jest łatwiejsze – w niemal każdym(...)sklepie dostaniemy suchy, ale już zmielony mak – dzięki temu odpada nam mielenie go w maszynce. Odradzam Wam gotowe masy w puszce – mają zazwyczaj kiepskie składy i małą ilość maku. Taka drożdżówka na drugie śniadanie to poezja, gwarantuję. Bułki z makiem – ciasto: 3 i ½ szklanki mąki pszennej (500 g) 1 szklanka mleka (250 ml) 25 g świeżych drożdży

Poezja smaku
Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie 59

Ciasto Makowa Fantazja czyli aksamitny sernik gotowany na puszystym biszkopcie z dodatkiem maku to pyszny przepis na fantastyczne ciasto, które można przygotować nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może zasmakować nawet osobom, które nie przepadają za makiem, gdyż nie dominuje od smaku ciasta, na pierwszym miejscu jest ser. Składniki na ciasto Makowa Fantazja: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M szklanka(...)cukru (200 g) szklanka mąki pszennej (160 g) 1/2 szklanki maku suchego mielonego (70 g) łyżka oleju łyżeczka proszku do pieczenia   Masa serowa: 200 g masła szklanka cukru (200 g) 200 ml mleka 1 kg zmielonego trzykrotnie twarogu (może też być z wiaderka) 4 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (takie na 0,5 l mleka) można również

e-PrzepisyKulinarne
Piętrowiec z makiem i masą orzechową 73

Kolejna odsłona ciasta z makiem. Piętrowiec z makiem i masą orzechową to takie ciacho „na bogato”. Ma biszkopt, makowiec, pyszną masę orzechową, no i czekoladę <3 czego można chcieć od życia więcej? Nic tylko czekać na święta! Piętrowiec z makiem i masą orzechową Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 16 g cukru wanilinowego (opakowanie(...)białka. Dodajemy do nich połowę cukru (1/2 szklanki) i ucieramy. W drugiej misce ucieramy żółtka z drugą połową cukru (1/2 szklanki) na jasną masę. Dodajemy do niej stopniowo zmielony mak (cały czas ucierając) i masło. Na koniec dodajemy pianę i mieszamy delikatnie łyżką. Makowiec pieczemy w 150°C z termoobiegiem przez godzinę. Gotowy pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy nasze ciasta wystygną

PatiGotuje
Masa makowa 93

Aromatyczna, wilgotna masa makowa, którą można użyć do makowca, babeczek, rogalików i wszelkich innych słodkich wypieków. Składniki: 200 g maku niebieskiego mleko do gotowania maku (około 0,5 litra) 2 płaskie łyżki cukru 120 ml płynnego miodu 20 g masła 30 g migdałów 30 g orzechów włoskich 30 g orzechów laskowych 60 g rodzynek  1 łyżeczka olejku migdałowego(...)łyżeczka olejku pomarańczowego --------------------------------------- 3 białka Wykonanie: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Kutia 143

puszki, ale według mnie to będzie profanacja prawdziwej kutii! Co może pojawić się na Wigilijnej kolacji? Zobaczcie przykładowe 12 potraw wigilijnych. Polecam też wykorzystać mak do przygotowania na Wigilię klusek z makiem! Jak przygotować tradycyjną kutię? Składniki: 100 g suchego maku (najlepiej mielonego 200 g ziarna pszenicy ok. 100-150 g miodu 100 g orzechów włoskich, drobno posiekanych (kilka(...)zimnej wodzie, odcedzamy, ponownie zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 24 godziny aby napęczniała. Następnie gotujemy pszenicę do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczyła. Mielony mak parzymy we wrzątku, aby napęczniał, jeśli wykorzystaliśmy suchy mak to go parzymy i trzykrotnie mielemy. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy. Aromatyzujemy ekstraktem waniliowym mleko, dajemy ok. 1 łyżki. Mleko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Seromak - sernik z makiem 162

słowem jest po prostu idealny! Jest to ciasto bardzo pracochłonne, ale naprawdę tego warte! Wszystkie przepisy na serniki z mego bloga znajdziecie TU. Jeżeli nie lubicie serników, ale lubicie mak, to polecam pyszne ciasto Piegusek (przepis Tu ) Seromak - przepis: Składniki: Spód: szklanka mąki 100 g masła 1 żółtko 2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika Masa makowa: 500 g maku(...)twarogu 1/2 szklanki cukru 5 jajek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Masa makowa: Przygotowanie zawsze zaczynamy od zrobienia masy makowej.  Mak zalewamy wrzątkiem, aby był całkowicie pokryty i odstawiam na 2 godz, aby napęczniał. Po tym mak odciskamy dokładnie z nadmiaru wody, ja zazwyczaj sito wykładam gazą, przekładam na nią

Kuchnia Łukasza
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 164

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie(...)wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Beza z makiem: 6. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać mak, rodzynki, aromat migdałowy i wymieszać delikatnie łyżką

Mała Cukierenka
Tort makowy 135

przypadku tortu makowego- nasz biszkopt dodatkowo wchłonie wilgoć z masy makowej! Wykonanie Tortu: MASA MAKOWA: Mak zalewamy zagotowaną wodą- tak aby cały znalazł się pod powierzchnią wody- i odstawiamy do wystygnięcia. Durszlak wykładamy lnianym ręczniczkiem i wlewamy do niego wystygniętą wodę z makiem. Pozwalamy odsączyć się wodzie, po czym jeszcze sami odciskamy jej nadmiar . Odkładamy trzy łyżki maku. Wykorzystamy(...)później do przygotowania biszkoptu. Roztapiamy masło. Do pozostałego maku dodajemy miód, roztopione masło, orzechy, migdały, aromat i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę makową możemy wykorzystać od razu lub przechowywać ją do tygodnia w lodówce. BISZKOPT MAKOWO-ORZECHOWO- MIGDAŁOWY : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i budyń przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru

Domowe Torty
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 180

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie(...)wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Beza z makiem: 6. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać mak, rodzynki, aromat migdałowy i wymieszać delikatnie łyżką

Mała Cukierenka
Zawijane drożdżówki z makiem 201

Wszyscy robią dzisiaj rogale marcińskie ale ja nie.. ja mam drożdżówki z makiem... bo takie drożdżówki to idealne rozpoczęcie dnia, uszczęśliwienie dzieci i ich kolegów, koleżanek w szkole lub utylizacja masy makowej jeśli taka wam zostanie po świątecznych wypiekach. Przepis i szczegółowy sposób wykonania znalazłam na blogu Z piekarnika . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
rogaliki półfrancuskie z makiem i moje kuchenne znaleziska 120

jednak do tematu odnalezionej puszki makowej postanowiłam ją wykorzystać. Po ostatnim cieście zostały już tylko wspomnienia więc w sumie dlaczego by nie wykorzystać puszki i nie zrobić czegoś z makiem. Ostatnio cierpię na nadmiar wolnego czasu ale w sumie z drugiej strony to dobrze bo mam trochę spraw do załatwienia i mogę je zrobić w spokoju, po za tym trochę

ciastkarnia na kruchym spodzie
drożdżówki z makiem 140

użyłam orkiszowej, można pszennej lub razowej) 100 g masła 50 g drożdży 250 ml mleka 70 g cukru 2 jajka 1 kg masy makowej (gotowa lub 3-krotnie parzony mak wymieszany z bakaliami i miodem) Wykonanie: Mleko lekko podgrzewamy razem z cukrem i dodajemy masło. Grzejemy mleko aż do momentu roztopienia masła. Ściągamy mleko z pieca i dodajemy drożdże, mieszamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Chałka z makiem..Wypiekanie na śniadanie 128

mnie tortowa] 55 g cukru 75 g żółtek 140 g jajek 75 g oleju Rapso 320 g wody 19 g soli 25 g świeżych drożdży 3 czubate łyżeczki suchego maku Kresto żółtko roztrzepane z łyżką wody Składniki ciasta wymieszać w misce. Wyłożyć na stół i zagnieść dość ścisłe ciasto. Zostawić je w ciepłym miejscu na 2 godziny, odgazowując je delikatnie

Moje domowe kucharzenie
Ślimaczki z makiem 123

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Ślimaczki z makiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Chleb pszenno – żytni z makiem (na drożdżach) 254

Post Chleb pszenno – żytni z makiem (na drożdżach) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
PANCAKES Z RICOTTĄ, MAKIEM I CYTRYNĄ 154

naleśnika, czyli tutejszy odpowiednik tłustego czwartku. Już kilka tygodni temu w sklepach wyrosły całe regały pełne składników potrzebnych do przygotowania placków. Moja dzisiejsza propozycja to aromatyczne naleśniki (pancakes) z makiem, cytryną i ricottą. Wyszły pyszne i bardzo sycące (nasyciłam się już jednym ;)). Zapraszam do wypróbowania! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
Baletki biszkopciki z makiem 177

Pamiętacie te ciastka z dzieciństwa, z czasów poprzedniego systemu? Pyszne biszkopciki otoczone makiem i przełożone marmolada. Bo ja tak i uwielbiałam je. Jakiś czas temu znalazłam je na blogu u Doroty i od tego czasu, co jakiś czas robię by przypomnieć sobie tamten smak, bo w sklepach trudno je znaleźć, a szkoda... zapraszam na baletki.. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chrupiące, pszenne bułki z makiem 880

Post Chrupiące, pszenne bułki z makiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Przepis na masę makową i wigilijne kluski z makiem 26

Masa makowa i kluski z makiem na wigilię.    Masa makowa to podstawa do wielu potraw i wypieków. Nie jestem i nigdy nie byłem fanem makowca. Na wigilii możemy fantastycznie koegzystować, ja przy stole, on na stole i na pewno z mojego powodu nic mu się nie stanie.     Co innego kluski z makiem, które uwielbiam(...)moment ich ewaporacji...  👉Jak zrobić masę makową❓      Najpierw trzeba zrobić masę makową, a potem, to już mamy wachlarz możliwości...  👉Jak zrobić kluski z makiem i bakaliami❓     Na szczęście Aga wie o moich preferencjach i nie tylko moich, więc dla wyznawców klusek z makiem prezentuje jak zrobić kluski z makiem od podstaw

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kluski z makiem i bakaliami 52

Kluski z makiem i bakaliami jest potrawą świąteczną. Domowe,świąteczne kluski są najlepsze, takich smacznych nie znajdziecie w żadnym sklepie. Kluseczki są tak dobre,że nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole. Są słodkie, ale bardzo pyszne. Jeżeli nigdy nie robiliście, to koniecznie spróbujcie, a gwarantuję,że zostaną ulubioną potrawą świąteczną. Tak więc dzielę się z wami moim przepisem(...)wyśmienite kluseczki z bakaliami. Zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kluski z makiem – składniki: 200 g makaronu łazanki 250 g maku 1,5 szklanki wrzątku, aby zaparzyć mak 4 łyżki miodu 3 łyżki brązowego cukru 60 g rodzynków 1 łyżka miękkiego masła 2 większe garście orzechów włoskich 2 łyżki śmietanki 30% 1/3 łyżeczki cynamonu ( niekoniecznie ) 50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej

Olcia gotuje!
Ciasto marchewkowe z makiem Łatwe 93

oczyszczonej 2 łyżeczki aromatu migdałowego 0,5 szkl maku suchego 2 szkl mąki pszennej jasnej 1 duża marchewka (ok 180g) starta na tarce o dużych oczkach 1 garść rodzynek 10-15 daktyli 3/4 szkl oleju roślinnego 1/3 szkl wody cukier puder do prószenia ciasta szczypta soli Jak zrobić ciasto marchewkowe z makiem: Zaczynamy od jajek. Najlepiej ciasto przygotować(...)mak. Podobnie olej roślinny, wodę, aromat i bakalie. Mieszamy wszystko delikatnie, tak by masa cały czas pozostawała puszysta. Finalnie powstałe ciasto przelewamy do blaszki keksówki (o wymiarach 10x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na końcu pieczemy ok godziny w 180 stopniach grzanie góra dół. Ciasto wyjmujemy z blaszki, zostawiamy do ostudzenia. Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem. Artykuł Ciasto marchewkowe z makiem

Dorota Smakuje
Rogaliki drożdżowe z makiem 173

. My bardzo je lubimy. Mają nie tylko miękki miękisz, ale również skórkę, która jest pięknie zarumieniona, ale cieniutka i miękka. To właśnie charakteryzuje dobre rogaliki . Rogaliki drożdżowe z makiem dzieciakom smakują na sucho albo z masłem, ja lubię przełożyć je dobrą szynką i sałatą, a do tego lubię posypać je szczypiorkiem. Do tego kubek pysznego ciepłego kakao(...)rogaliki nie będą wyglądały za pierwszym razem jak z piekarni - nie przejmuj się i tak najważniejszy jest smak, a smak będzie na pewno fantastyczny. Z czasem Twoje rogaliki z makiem będą miały cudowny kształt, z którego będziesz dumny/a. Dlaczego Was tak ostrzegam? Przecież mogę przez to Was zniechęcić! Nie zniechęcajcie się - one są warte tego, żeby przygotować je nawet

MamaOskarka
Ciasto dyniowe z makiem 112

Zapraszam na kolejne ciasto z dynią. Tym razem upiekłam dyniowe ciasto z makiem. Połączenie dyni z makiem okazało się świetnym pomysłem. Bardzo lubię makowce i ciasta z makiem , więc postanowiłam wypróbować dynię z makiem. Dyniowe ciasto świetnie pasuje na Halloween party. Polane czekoladą prezentuje się podobnie jak ciastka mumie . Ciasto z dynią i makiem Składniki(...)minut. Wyjmij i ostudź. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto. Po zastygnięciu czekolady pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!     The post Ciasto dyniowe z makiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Seromakowiec bezglutenowy 180

Pomysł na takie ciasto jest genialny - bo robiąc jedno ciasto mamy dwa ciasta 😀 i sernik i makowiec...  Wykonanie jest całkiem proste.  Ja robię mak z suchego maku mielonego ale można użyć również maku z puszki.  Ciasto idealne zarówno na święta jak i na zwykłą niedzielę. Składniki - na dużą blachę: Ciasto półkruche - można zrobić kruche ciasto glutenowe(...)lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciastem wygnieść dużą blachę. Wcześniej wyłożyć ją pergaminem i nasmarować margaryną. Masa makowa : Wg przepisu na masę makową z suchego maku 4 białka Masę makową przygotować odpowiednio wcześniej tak, aby wystygła. Tuż przed wyłożeniem maku na ciasto ubić 4 białka ze szczyptą soli, dodać do maku i energicznie ale delikatnie wymieszać. Masa

Ze smakiem bez glutenu
Dyniowe placki z maki ryzowej, z owocami 157

już kolejny raz. Wreszcie przy dobrym dziennym świetle. Znalezione u Marty. Wrzucam je również do zakładki śniadaniówkowej. Gościły w pudełku śniadaniowym Córci jako szkolna przekąska. Dyniowe placki z maki ryżowej, z owocami 2 szkl. pure z dyni 3 łyżki oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka ryżowego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżowe zawijańce z makiem 126

przepis na najsmaczniejsze i najłatwiejsze zawijańce z makiem, obowiązkową pozycję na świątecznym stole. :-) Jeśli wykorzystamy gotową masę makową z puszki, zrobienie ich jest bardzo szybkie, bo pomimo drożdży w składzie, ciasto nie musi rosnąć. Są miękkie, odpowiednio słodkie, niedrogie i po prostu pyszne. 2,5 szklanki mąki 1 jajko 250g margaryny w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki śmietany 1,5 łyżki

Szefowa kuchni
Sushi maki z ogórkiem i surimi 142

morza zapobiega szybkiemu starzeniu, co pozwala Japonkom cieszyć się piękną skórą przez długi czas.  Jednym z najpopularniejszych japońskich dań jest sushi, które dzielimy na wiele rodzajów. Dzisiaj przygotowałam maki, czyli sushi zawijane na tradycyjnej bambusowej macie.  Potrzebne nam (na 2-4 porcje): - 4 płaty nori - 250 g ryżu do sushi - 40 ml ryżowego winegret - jeden długi ogórek - opakowanie

W poszukiwaniu inspiracji
Drożdżówka zawijana z makiem 121

Ostatnio u mnie coś drożdżowo..tą drożdżówkę zawijaną z makiem robiłam jednocześnie z użądleniem pszczoły ..tak gdzieś dwie trzecie ciasta drożdżowego zużyłam do ciasta z masą budyniową , a resztę wykorzystałam do tego oto zawijańca...ale można zrobić i z całej ilości ciasta ..i wtedy będzie na większą blachę..U mnie były dwa ciasta "za jednym zagniataniem"..Drożdżówka pyszna..zjedzona

Moje domowe kucharzenie
Chleb na zakwasie z makiem 157

ciasto co najmniej 15 minut. Przekładamy do metalowe miski wysmarowanej olejem i posypanej mąką. Czekamy aż ciasto podwoi swoją objętość. Przekładamy na blachę, smarujemy wierch roztrzepanym jajem i posypujemy makiem, pieczemy 50 minut. Studzimy na kratce. Smacznego

SMYKWKUCHNI
KAJZERKI ORKISZOWE Z MAKIEM I SEZAMEM- NAJLEPSZE ! 244

mnie typ750) - 25g świeżych drożdży - 350ml ciepłej wody lub 200ml wody i 150ml mleka owsianego (również letnie) - 3 łyżki oliwy z oliwek - 8g soli - ziarna do posypania (u mnie mak i sezam:biały i czarny) Drożdże rozkruszyć do kubeczka, dodać 1 łyżkę mąki i trochę letniej wody, dokładnie zamieszać i odstawić na ok.10-15 minut do wyrośnięcia. W misie miksera umieścić

Smaczne Zdrowe
Muffinki z makiem 132

powiedział, że na Święta trzeba upiec piernik? Czemu nie babeczki? Polecam takie właśnie z makiem! Z wierzchu chrupiące, a w środku mięciutkie. Więc jeśli nie masz czasu na makowce i pierniki, to muffinki będą świetną, szybką alternatywą, bo piecze się je tak "rach-ciach i już" - bez mikserów, zagniatania, wyrastania itp. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Babeczki cytrynowe z makiem 114

Muffinki cytrynowe z makiem Skoraq opublikował przepis na te muffinki w lutym i od tamtej pory cały czas za mną chodziły :) I wiedziałam, że kolejne, które zrobię, to będą właśnie te. Uświadomiłam sobie, że przynajmniej od lutego nie piekłam żadnych muffinek! Oj, trzeba to koniecznie nadrobić :D Oryginalne były z lukrem, ale ja za nim specjalnie nie przepadam, więc

Kraina Tysiąca Smaków
Sushi maki z łososiem i awokado 107

Następnie rozsmarować bardzo cienką warstwę wasabi. Mniej więcej w 1/3 części liścia (od dołu) ułożyć paski awokado i łososia.  Zwijanie: należy podnieść dolną część maty i ostrożnie zwijać maki w rulon za pomocą maty.  Podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym oraz wasabi.  Początkowo nie jest łatwo, ale szybko zorientujecie się o co chodzi

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania