kaszka kukurydziana - 20 przepisów (strona:2/2)

Sernikowe tartaletki z żurawiną 174

wymieszanej z mąką ziemniaczaną. Wsypujemy do masy serowej posiekane żurawiny, mieszamy łyżką i wkładamy do środka tartaletek. Składniki na ciasto kruche: 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej + trochę do podsypania 1/2 szklanki kaszki manny 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczka soli 125 g masła pokrojonego na kawałki + 1 łyżka do wysmarowania formy na muffiny 1/2 szklanki kefiru 2 żółtka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makowe babeczki z kremem 133

masy makowej, dodajemy też posiekaną drobniej suszoną żurawinę mieszamy łyżką i wkładamy do środka surowych babeczek. Składniki na ciasto kruche: 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej + trochę do podsypania 1/2 szklanki kaszki manny 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczka soli 125 g masła pokrojonego na kawałki + 1 łyżka do wysmarowania formy na muffiny 1/2 szklanki kefiru 2 żółtka jajek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szukamy alternatywy dla mąki pszennej! 174

mąki” różnie zachowują się podczas pieczenia, dlatego dopuszczamy użycie mąki pszennej w 50% (choć gdzie możliwe, starajmy się wykorzystać ich mieszankę, np: mąki ryżowej z orkiszową, czy orkiszowej z kukurydzianą) Mam nadzieję, że zbierzemy pokaźną kolekcję jesiennych, zdrowych smakołyków. Akcja trwa od 15/10/2012 do 14/11/2012. Oto banerek akcji: Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. Załączam małą sciągę(...)ziaren owsa. Można ją przygotować na własną rękę, mieląc kaszkę i płatki owsiane w robocie kuchennym albo młynku. Ma dużo błonnika, witamin z grupy B, wapń i żelazo. Najlepiej dodawać ją do wypieków – wymieszana z mąką pszenną sprawi, że pieczywo będzie miało niezwykły aromat i więcej wartości odżywczych. Mąka kukurydziana – ta żółta mąka powstaje z przemiału ziaren kukurydzy. Nie zawiera

Mia Cucina Sofieta