hot - 500 przepisów (strona:3/34)

Hot dog z resztek 132

mikrofalówce lub w inny sposób. Na bułkę rozłożyć rozdrobione mięso, na to ser, warzywa i sos. Przykryć drugą częścią bułki, wbić w środek drewniany patyczek lub specjalne końcówki do hot dogów. Serwować natychmiast. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Hot dog z parówką i sałatką 156

Wszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony. Zaczynamy od przygotowania sałatki , kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, rzodkiewki pokrojone w plasterki wymieszać. Przygotować sos – taką samą ilość majonezu jak i ketchupu wymieszać razem w miseczce. Polać warzywa oliwką z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Do gorącej wody dodać

Kuchnia Pokoleń
Zdrowy fast food, czyli domowy Hot-Dog 362

Zapewne każdy z Was kiedyś wciągnął na mieście hot-doga, takiego z napompowanej bułki, z parówką o niewiadomym składzie i strach się bać z czym jeszcze... ;) W domu jednak większość z Nas zwraca uwagę na to z czego przygotowuje posiłki (w mniejszym lub większym stopniu), dlatego też w razie ochoty na fast-fooda zamiast lecieć na stację benzynową- lepiej zmykać(...)sklepu po pełnoziarnistą bułkę, dobrej jakości kiełbaskę, kapustę (w końcu jest młoda kapusta, mniam!) i marchewkę- tyle wystarczy, by przygotować wypasionego i pysznie smakującego hot-doga :) * podłużna bułka pełnoziarnista * ulubiona i dobrej jakości kiełbaska Surówka z młodej kapusty (proporcje na 4 hot-dogi) * poszatkowana młoda kapusta- 2 szklanki * marchewka- 1 mała * oliwa z oliwek- 1 łyżka * sok z cytryny

Kraina Miodem Płynąca
Salsiccia fresca z papryką i cebulą – amerykańsko-włoski klasyk 183

Chicago i w stanie New Jersey sassidge sangwitch jest do kupienia na każdym rogu. Rzeźnicy prześcigają się w zawodach o lepszy przepis na salsiccie. A samo podanie przypomina konstrukcją hot-doga– kiełbaska w miękkiej, puszystej i chrupiącej, pszennej długiej bułce, nasączonej sokiem spod pieczonej kiełbaski, na wierzch łyżka aromatycznych dodatków – papryki duszonej z cebulką, ostrych pikli. Czasami wszystko polane dodatkowo(...)będzie odczuwalnie miękka i soczysta. Tak przygotowane kiełbaski rozdzielamy na porcje, rozkładamy na talerze i podajemy z pszennym chlebem do zagryzania, albo – wzorem amerykanów – wkładamy po kiełbasce w nacięta hot-dogową bułkę, na wierzch nakładamy duszoną paprykę z cebulką. Obie te opcje są jednakowo pyszne, ale tylko jedna z nich wymaga użycia noża i widelca ;) SKŁADNIKI 5-6 kiełbasek salsiccia

Karo in the Kitchen
Domowe hot dogi 194

przeżywa u mnie apogeum. Jednak zgodziłam się z moją siostrą, że zamiast jeść jedzenie z niepewnego źródła, lepiej przygotować je samemu. Od własnoręcznie przygotowanych bułek tylko krok do domowych hot dogów!   Przepis na bułki podałam Wam kilka dni temu – wychodzą naprawdę świetne! By przygotować domowe hot dogi nie trzeba zbyt wiele składników, często Czytaj dalej... Artykuł Domowe(...)hot dogi pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
bułki do hot-dogów 83

Kolejny raz biorę udział w akcji "Wypiekanie na śniadanie" . Tym razem wspólnie pieczemy bułeczki do hot-dogów. Ponieważ moja Mała bardzo lubi hot-dogi, przyrządzam je jej od czasu do czasu. Zrobione w domu, z dobrej jakości parówką w środku, domowymi sosami i świeżymi warzywami są o niebo zdrowsze niż dostępne na każdym rogu hot-dogi z fast-foodowej budki

6niebo
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 146

Serowe kuleczki bankietowe - przepis nadesłany przez Mechanika (blog Mechanik w kuchni), Trójkąciki z mięsa w waflu - przepis nadesłany przez Bożenę (blog Moje domowe kucharzenie), Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej - przepis nadesłany przez Stokrotkę (blog To i owo Stokrotki) A oto linki do nadesłanych przepisów: Rolada jarmużowa z tuńczykiem Hot dog domowym sposobem Ptysie z pastą z groszku(...)Minikanapki - ponadczasowe przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki z mięsa w waflu Imprezowe przekąski na krakersach Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy MUSZLE MAKARONOWE faszerowane serkiem i suszonymi pomidorami PRZEKĄSKI

Weekendy w domu i ogrodzie
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS 103

their pieces will be similar, carrot and celery into small slices, pepper in small cubes, cherry tomatoes in quarters. When barley is cooling, put the carrot and celery on hot pan with a drop of oil, fry it a bit, just to soften those vegatables a bit. In the meantime add all the ingredients of sauce to small jar, close(...)line to make it easier to roll. Put a pan on the heat, pour on it just a drop of oil. Turn on your oven, 200 degrees C, hot air, both – lower and upper heater on. When you’ll manage to roll the meat tie it with a twine or thread (but not color one – it will

Martyna Cooks
PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 112

dough lets start with yeasts. Put them into a bowl/cup, sprinkle with a teaspoon of sugar and pour in warm water/milk. The water can’t be too hot, you’ll kill the yeasts. Put all the ingredients into a bowl and start to knead. First do it with a spoon and then by hands. The dough should(...)basil leafs, figs. Sprinkle the fresh basil leafs with a few drops of olive oil, it will protect them from burning. Heat the oven, 230-250 degrees (C) with hot air and put your pizza inside for 20-25 minutes. From to time check the pizza in your oven – pizza burns easily, you have to watch it. Wyjmujemy pizzę

Martyna Cooks
HUMMUS 101

Personally I prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction! In the end – everybody can open a jar… Put sesame on hot, dry pan, it can’t be too hot, you can burn the seeds. Fry it on medium fire, constantly mixing. Watch it carefully – it burns very fast when it gets(...)hot. It isn’t hard to burn it When it gets gold put in on big flat plate for faster chilling. When sesame is cooler put it into a tall, narrow vessel and blend it with a spoon of oil, until it is a smooth paste. It won’t take long and the final effect is tasty! Now everything goes

Martyna Cooks
HUMMUS 109

Personally I prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction! In the end – everybody can open a jar… Put sesame on hot, dry pan, it can’t be too hot, you can burn the seeds. Fry it on medium fire, constantly mixing. Watch it carefully – it burns very fast when it gets(...)hot. It isn’t hard to burn it When it gets gold put in on big flat plate for faster chilling. When sesame is cooler put it into a tall, narrow vessel and blend it with a spoon of oil, until it is a smooth paste. It won’t take long and the final effect is tasty! Now everything goes

Martyna Cooks
PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 80

dough lets start with yeasts. Put them into a bowl/cup, sprinkle with a teaspoon of sugar and pour in warm water/milk. The water can’t be too hot, you’ll kill the yeasts. Put all the ingredients into a bowl and start to knead. First do it with a spoon and then by hands. The dough should(...)basil leafs, figs. Sprinkle the fresh basil leafs with a few drops of olive oil, it will protect them from burning. Heat the oven, 230-250 degrees (C) with hot air and put your pizza inside for 20-25 minutes. From to time check the pizza in your oven – pizza burns easily, you have to watch it. Wyjmujemy pizzę

Martyna Cooks
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS 104

their pieces will be similar, carrot and celery into small slices, pepper in small cubes, cherry tomatoes in quarters. When barley is cooling, put the carrot and celery on hot pan with a drop of oil, fry it a bit, just to soften those vegatables a bit. In the meantime add all the ingredients of sauce to small jar, close(...)line to make it easier to roll. Put a pan on the heat, pour on it just a drop of oil. Turn on your oven, 200 degrees C, hot air, both – lower and upper heater on. When you’ll manage to roll the meat tie it with a twine or thread (but not color one – it will

Martyna Cooks
Naleśniki z kalarepą i kurczakiem 145

naleśniki :   3 szklanki maki tortowej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka szczypta soli do smaku  jajo 1 szt  sos czosnkowy develey 200 g sos hot-dog develey  150 g   Składniki na farsz do naleśników:   pierś drobiowa 500 gram kalarepa 400 gram papryka czerwona 1 szt papryka zielona 1 szt pomidory(...)Kalarepę kroimy w paseczki. Warzywa wkładamy na patelnie i smażymy je,  aż zmiękną . Teraz dodajemy pierś i smażymy ja razem z warzywami. Dodajemy sos czosnkowy i sos do hot-dog chwile jeszcze mieszamy i farsz gotowy. Nakładamy farsz na naleśniki , składamy je w kwadrat i smażymy na patelnie bez oleju już .Podajemy polane sosem czosnkowym

Różowa kuchnia
Bułki na hot-dogi 108

mięciutkie, idealne na śniadanie przy kawie, takie długie kanapeczki z wędliną, czy serem. Albo z czym tam lubicie, tak naprawdę nadają się do wszystkiego. Albo można z nich zrobić hot-dogi! Właśnie mam taki plan, że jak będę wracał z pracy to kupię  parówki i będzie świetny obiad :) Kurcze, właściwie to uwielbiam hot-dogi :) Sałata, kawałek sera, jakaś cebula(...)wychodzi z tego taka mega kanapa, że jemy jedną i odpadamy :) No i ślinka mi pociekła, motyla noga! Obowiązkowo jak z pracy będę wracał to parę rzeczy na hot-dogi kupię :) A tymczasem podaję przepis na bułki: 525 g mąki pszennej 50 ml wody 250 ml mleka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru

Marder&Marder Manufacture