galaretka - 14130 przepisów (strona:28/942)

Sernik na zimno 233

lodówki). Sernik na zimno pięknie się prezentuje, nie jest zbyt słodki, za to idealny na upalne dni. Sernik na zimno możesz modyfikować przygotowując go z innymi owocami, kolorowymi galaretkami.. Zapraszam po przepis na sernik na zimno z galaretką mleczną, borówkami i biszkoptami. Sernik na zimno SKŁADNIKI NA SERNIK: 1 kg twarogu z wiaderka 250 ml wrzącej wody 1/3 szklanki(...)cukru pudru – 35 g 2 łyżki cukru z wanilią – 25 g 2 opakowania krystalicznej galaretki (u mnie smak winogronowy – 2 x 71 g) SKŁADNIKI NA DEKORACJĘ: 200 ml wrzątku 1 łyżka mleka 1 galaretka krystaliczna (u mnie smak winogronowy – 1 x 71 g) 250 g borówek Dodatkowo: 13-14 okrągłych biszkoptów do wyłożenia spodu sernika oraz listki mięty do dekoracji

Zasmakuj Kuchni
Sernik jajko sadzone 40

Sernik “jajko sadzone” to pyszny sernik na zimno z sera twarogowego i galaretek. Sernik położony na ciasteczkowym spodzie (lub biszkoptach) z połówkami brzoskwiń zalanymi przezroczystą galaretką. Sernik jajko sadzone przygotujesz z dodatkiem brzoskwiń lub moreli z puszki. To ciasto, które swoim wyglądem przypomina jajko sadzone, stąd jego nazwa. Sernik świetnie nadaje się na Wielkanoc i wszelakie inne okazje(...)wrzącej wody 50 ml syropu z brzoskwiń (z puszki) 1/3 szklanki cukru pudru – 35 g 2 łyżki cukru z wanilią – 25 g 2 opakowania krystalicznej galaretki (u mnie smak winogronowy – 2 x 71 g) SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD: 200 g jasnych herbatników 100 g roztopionego masła SKŁADNIKI NA DEKORACJĘ: 9 połówek brzoskwiń z puszki (u mnie

Zasmakuj Kuchni
Galaretka z owocami i mascarpone. 135

Przepis na szybki i smaczny deser, Idealny deser na upalne, letnie dni. Galaretka z dodatkiem owoców sezonowych: truskawek, czerwonej porzeczki i malin. Biały kolor uzyskamy przez dodatek mascarpone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretka z owocami i mascarpone. Porcje 6 Składniki 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka krystaliczna 2 łyżki mascarpone owoce : truskawki, maliny, czerwona porzeczka Instrukcje Czerwoną galaretkę rozpuszczamy(...)gorącej wody. Lekko tężejącą galaretkę przelewamy do szklanek, ułożone po skosie, do środka dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Wstawiamy do lodówki, aż całkowicie stężeje. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody. Studzimy. Do lekko ciepłej galaretki dodajemy mascarpone i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Galaretkę z mascarpone wlewamy do szklanek. Odstawiamy do lodówki, przed podaniem dekorujemy owocami

To co lubię - gotuję i polecam
ŚMIETANKOWIEC NA WAFLACH 44

Składniki: 3 opakowania śmietanki 30% (1 opakowanie 330 ml) 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku gruszkowym 2 opakowania galaretki o smaku borówkowym 1 opakowanie suchych wafli kwadratowych 3 kubki gorącej wody każdy po 500 ml 8 tabliczek (ok. 50 g) gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej Przygotowanie: I pianka (truskawkowa) 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić(...)gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce, aż zacznie tężeć. 300 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzona lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę truskawkową, cały czas ubijać, aby nie zrobiły się grudki.  II pianka  (gruszkowa) 2 opakowania galaretki gruszkowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce, aż zacznie

Ciastka - domowe słodkości
Malinowa chmurka 32

żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy; 400 ml śmietany kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 3 płaskie łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany Galaretka: 3 galaretki malinowe 600 g malin Beza : 2 białka ½ szklanka cukru 50 g płatków migdałowych Przygotowanie: Galaretka: Rozpuścić galaretki w 1 l 200 ml gorącej wody. Wystudzić. Beza: Ubić białka(...)placek wielkości formy (20 x 30 cm). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Piec 180 stopniach przez 15 – 20 minut). Odstawić placek do wystygnięcia. Do wystudzonej galaretki wsypać maliny, całość wymieszać i odstawić do czasu, aż galaretka lekko stężeje (można wstawić ją do lodówki i od czasu do czasu wymieszać). Galaretkę przełożyć na kruche ciasto i wstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Malinowa dama 78

Ciasto Malinowa dama to przepyszne połączenie biszkoptu z rozpływającą się w ustach masą i galaretką. Raj dla podniebienia. Efektowne i proste w przygotowaniu. Zaskoczy swoim smakiem domowników jak i gości. Ten przepis wśród mojej rodziny i znajomych zrobił furorę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 3 jajka L 120 gram cukru, ok 3/4 szklanki 120 gram mąki pszennej tortowej(...)szklanka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 3 galaretki malinowe 2 budynie malinowe u mnie z cukrem każdy po 60 gram 1 litr mleka 400 ml śmietany 30% 2 łyżki mąki pszennej 200 gram masła 5-6 łyżek cukru woda z sokiem lub syropem malinowym do nasączenia biszkoptu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie masy budyniowej : 700 ml mleka zagotowujemy

Blog kulinarny S9.PL
Mini serniczki 76

piękne kształty udekorowanych muffinek jednak słodkości pieczone z niej już takich pięknych kształtów nie mają. Pomyślałam, że sprawdzi się w czymś na zimno. Miałam trochę zmielonego sera i kolorowe galaretki więc ukręciłam małe serniczki. Efekt jak widać na zdjęciach, już lepszy jednak foremki mają zbyt dużo maleńkich wgłębień i w niektórych galaretka jednak pozostała. Dużo lepiej sprawdziła się moja stara(...)prostu nie ma polecam po prostu zwykłe szklaneczki czy pucharki. Kolorowe warstwy też będą ładnie się prezentowały.   składniki: 450 g zmielonego sera, u mnie z wiaderka 4 różne galaretki, u mnie: cytrynowa, truskawkowa, agrestowa i wiśniowa Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Pozostałe galaretki także rozpuścić, osobno,  każdą

Monia miesza i gotuje
Ciasta z Galaretką – 10 Smacznych Przepisów 56

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owocowe ciasta, serniki na zimno, śmietanowce-to wypieki, które cudownie smakują z dodatkiem kolorowej galaretki. Galaretka to nic innego jak połączenie wywaru z owoców z dodatkiem substancji żelującej. Najprościej jest ją wykonać z gotowych galaretek, które można zakupić w sklepie w różnych smakach i kolorach. W ich skład wchodzą substancje żelujące, aromaty i cukier. Galaretka(...)sama w sobie smakuje wyśmienicie, ale można ją wzbogacić o różnego rodzaju owoce. Pamiętajcie jednak, że są takie owoce, przez które galaretka nie zastygnie. Należą do nich kiwi i ananas. Ciasta z dodatkiem galaretki smakują wyśmienicie. Galaretka z dodatkiem owoców przełamuje słodki smak masy, dzięki czemu ciasto staje się lekkie i delikatne. W dzisiejszym wpisie zgromadziliśmy dla Was 10 smacznych

Damusia.pl
Ciasta z Galaretką – 10 Smacznych Przepisów 54

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owocowe ciasta, serniki na zimno, śmietanowce-to wypieki, które cudownie smakują z dodatkiem kolorowej galaretki. Galaretka to nic innego jak połączenie wywaru z owoców z dodatkiem substancji żelującej. Najprościej jest ją wykonać z gotowych galaretek, które można zakupić w sklepie w różnych smakach i kolorach. W ich skład wchodzą substancje żelujące, aromaty i cukier. Galaretka(...)sama w sobie smakuje wyśmienicie, ale można ją wzbogacić o różnego rodzaju owoce. Pamiętajcie jednak, że są takie owoce, przez które galaretka nie zastygnie. Należą do nich kiwi i ananas. Ciasta z dodatkiem galaretki smakują wyśmienicie. Galaretka z dodatkiem owoców przełamuje słodki smak masy, dzięki czemu ciasto staje się lekkie i delikatne. W dzisiejszym wpisie zgromadziliśmy dla Was 10 smacznych

Damusia.pl
Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie 63

Ciasto Malinowa chmurka, to doskonały pomysł na pyszny deser na kruchym spodzie z galaretką, bitą śmietaną i bezą. Przepis na malinową chmurkę zadowoli z pewnością wszystkich fanów malin oraz słodkich wypieków. To ciasto jest bez wątpienia prawdziwą poezją smaku. Chrupiąca, delikatna beza, puszysta bita śmietana, orzeźwiająca galaretka malinowa oraz słodkie kruche ciasto. Taki zestaw smaków, to prosta droga do wyjątkowo(...)pysznego i bardzo ładnego deseru. Ciasto Malinowa chmurka przepis, do którego latem idealnie sprawdzą się świeże maliny. W okresie zimowym, możesz użyć malin mrożonych. My zrobiliśmy wersję z samą galaretką, bez owoców. Jeśli chcesz użyć owoców mrożonych, należy maliny dodać bez rozmrażania do galaretki. W innym wypadku maliny stracą swój kształt. A takie owoce z pewnością uroku temu pięknemu deserowi

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką 72

Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką to przepyszna propozycja na delikatny deser, który można modyfikować na mnóstwo sposobów. Ja co raz zmieniam owoce i smaki galaretek. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu, takie lekkie oraz orzeźwiające. Krem rozpływa się w ustach i idealnie łączy z resztą składników. Zresztą sami spróbujcie! Ciasto na paluszkach francuskich z kremem(...)mascarpone, owocami i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód: 200-210g paluszków francuskich (ciastka Brześć ) Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) kilka kropel aromatu waniliowego/esencji waniliowej (opcjonalnie) Wierzch: 2 opakowania galaretki (u mnie zielona kiwi i przezroczysta owoce tropikalne; obie na 500 ml wody) owoce

Di gotuje
Ciasto owocowo-galaretkowy przekładaniec 105

Ciasto owocowo-galaretkowy przekładaniec to pyszny, lekki i orzeźwiający deser bez pieczenia. Banalnie prosty w przygotowaniu. Możemy użyć dowolnych ulubionych smaków galaretek i owoców w sezonie świeżych a jesienią lub zimą z syropu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka brzoskwiń w syropie ćwiartka średniej wielkości arbuza 800 ml gęstego jogurtu greckiego ja użyłam dwa kubki każdy o pojemności(...)galaretki cytrynowe 2 galaretki brzoskwiniowe 2 galaretki malinowe ok 200 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, na dnie blachy do pieczenia o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, odsączone brzoskwinie z syropu pokroiłam w kostkę i rozłożyłam na herbatnikach, gdy galaretka

Blog kulinarny S9.PL
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KASZĄ MANNĄ 87

Ciasto z truskawkami, kaszą manną i galaretką.  Walentynkowe ciasto waniliowo truskawkowe , na spodzie herbatnikowym, z kaszą manną , truskawkami i galaretką truskawkową.  Ciasto jest przepyszne, mało słodkie, orzeźwiające i nie wymaga pieczenia. Bardzo łatwo i szybko je się robi, a jego delikatny smak zachwyci wszystkich fanów ciast z owocami i galaretką. Idealne na Walentynki , dzień matki , czy też(...)Masa: mleko (600 ml.) cukier (100 g ) masło (150 g) kaszka manna (10 łyżek z górką = 140 g) ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki) żółtka (4 szt.) Dodatkowo: truskawki (500 g) galaretka truskawkowa ( u mnie 2 opakowania = 200 g) + gorąca woda (800 ml.) Potrzebne gadżety: mikser miarka waga kuchenna tortownica 26 cm. papier do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Spód : Herbatniki

RITA food channel
Najprostsze babeczki z galaretki 71

Mój mąż bardzo lubi galaretkę, ale taką najzwyklejszą, bez żadnych dodatków. Pewnie znajdzie się wiele podobnych galaretkowatych fanów, więc to właśnie dla nich mam prostą, świąteczną inspirację. Babeczki z galaretki naprawdę wyglądają uroczo, ale można też je wzbogacić o ulubione owoce (*), zrobić spód z biszkoptów (**) lub udekorować kremem, bitą śmietaną... Możliwości jest sporo. Ja zaprezentowałam Wam najprostszą. Polecam! (3 babeczki(...)dolnej średnicy 10-11 cm) 2 galaretki o dowolnym smaku 1 litr wody  Galaretki rozpuścić w gorącej wody i przelać do foremek. Tak przygotowane ostudzić, a następnie chłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Wyjmowanie galaretkowych babeczek. Tym razem użyłam plastikowych pojemniczków, więc wystarczyło je delikatnie pościskać, aby galaretka ładnie wyszła. W przypadku metalowych foremek całość należy na sekundkę włożyć

Di gotuje