domowa czekolada - 3122 przepisów (strona:17/209)

FIT ciemna czekolada 145

gorzka czekolada o dużej zawartości kakao jest dla nas zalecana- dodaje energii, pomaga w myśleniu, a dzięki dużej zawartości żelaza wspomaga produkcję czerwonych krwinek. Dzisiaj sposób na domową zdrową wersję ciemnej czekolady. Jak dla mnie fenomenalną! Ja wzbogaciłam ją o fistaszki- lubię, gdy coś chrupie mi pod zębami. Polecam! Składniki: 2 łyżki mleka 2 kopiaste łyżki cukru trzcinowego

Nastoletnie Wypiekanie
Drożdżowe bułeczki z malinami i białą czekoladą 129

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drożdżowe bułeczki z nadzieniem z twarożku z dodatkiem białej czekolady i malin. Upiekłam je już jakiś czas temu

Marta Gotuje
Domowe Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) 516

Pączki z czekoladową polewą i mocno czekoladowym kremem budyniowym to propozycja dla idealna dla wielbicieli czekolad owych łakoci . Te domowe pączki są proste w przygotowaniu, a przy tym wyjątkowo smaczne o przepysznym nadzieniu i aromatycznej, błyszczącej kuwertur ze co nadaje całości jeszcze bardziej czekoladowego , wyjątkowego smaku. Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) - Składniki: (ok. 12 pączków

Słodka Strona
Tarta Twix / Czekoladowo karmelowa tarta 178

stopni piekarnika i piec przez 15-20 min. Składniki na domowy karmel nie wymagający termometra: 100 g cukru 150 g śmietanki 30% 100 g białej czekolady 1 łyżka masła Proces produkcji domowego karmelu / toffi poniżej:   Kiedy nasz kajmak/ toffi stygnie zabieramy się na czekoladowe ganache. Składniki na czekoladowe ganache: 100 g czekolady gorzkiej ( zawsze możesz zamienić na mleczną

Rusty Fork
Rafaello 618

Pyszne i dosłownie rozpływające się w ustach domowe rafaello z mnóstwem białej czekolady, odrobiną Malibu. Mniam <3 Przepis znalazłam w kalendarzu na rok 2016 magazynu "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie

My Culinary Art
domowe donutsy w lukrze 108

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 3 jajka 250 ml mleka, letniego 30 g drożdży 110 g cukru 100 g masła 1 łyżeczka cukru

Domowy Smak Jedzenia
Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent 133

jestem słodyczową terrorystką ale staram się ograniczać zawartość cukru w diecie Emilki. Słodyczy ze sklepu prawie w ogóle jej nie kupuję, ale często piekę ciasta czy robię inne domowe smakołyki i zawsze staram się, żeby było w nich dużo zdrowych składników i zamienniki cukru. O swoim podejściu do słodyczy mówię też wyraźnie innym członkom rodziny i proszę, żeby nie kupowali(...)cukru:) 1. CZEKOLADKI KOKOSOWE ZE ŚLIWKĄ 2. TRUFLE DAKTYLOWE Z MIGDAŁAMI I KAROBEM 3. ORZECHOWO-DAKTYLOWE BROWNIE BEZ PIECZENIA, Z KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA Z FIGAMI 2. BATONIKI MUSLI Z ORZECHAMI, DAKTYLAMI I MASŁEM ORZECHOWYM 3. CYNAMONOWE TRUFLE JABŁKOWE Z MIGDAŁAMI 4. BATONIKI OWSIANE Z ŻURAWINĄ I PISTACJAMI

Cooking for Emily
Wegański mus czekoladowy 128

smaku jest tak samo smaczny :) Składniki na 2 duże porcje: 150 ml wody po ciecierzycy (tyle wody będzie w puszce 400 g) 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) 1 łyżka domowego cukru z wanilią 2 płaskie łyżki kakao owoce do dekoracji (maliny,  borówki) Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Wodę po ciecierzycy przelać

Ugotować
Chleb z czekoladą i rodzynkami, na zakwasie czyli lutowa piekarnia 142

Wymieszać rodzynki i chipsy czekoladowe. W drugiej misce wymieszać mąkę, sól i kakao.  W dużej misce dokładnie wymieszać zakwas z wodą. Do zakwasu dodać mąkę oraz rodzynki z czekoladą, wymieszać do połączenia się składników.  Przykryć i odstawić na 10 min. (w oryginale – przykryć misą w której wymieszaliśmy mąkę).  Po 10 minutach – wyrabiamy ciasto : chwytamy porcję ciasta(...)pasje.Kuchnia i ogród Ania  Pieczywo na zakwasie Alutka  nie-ład mAlutki Arnika  Arnikowa kuchnia Bea  Bea w kuchni Bożena  Smakowe kubki Bożena  Moje domowe kucharzenie Dorota  Ugotujmy To.pl Dorota  Moje małe czarowanie Gallica Anonimica  Zakalce mojego życia Gatita  Kulinarne przygody Gatity Gosia  Co do jedzenia Gucio  Kuchnia Gucia

Moje domowe kucharzenie
Łaciate brownie 102

pieczenia. Wyłożyć ciasto na blachę.  Piec ok. 50 min. w temperaturze 180 stopni.   Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu, który można znaleźć w Bibliotece Poradnika Domowego cz.19 "Ciasta z czekoladą i miodem

Mania Wypiekania
Ciasto z białą czekoladą i truskawkami 594

także wzbogaca jego "zwyczajny" wygląd. Ciasto przygotowałam w formie o wymiarach 30x20cm . Ciasto z białą czekoladą i truskawkami Składniki: 250g mąki pszennej 100g masła 100g białej czekolady 100g mleka 75 domowego cukru waniliowego 3 jajka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 300g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - do rondelka przełożyć masło

Smakołyki Bereniki
Wielkanocne babeczki z pisankami 126

pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 jajko +skórka pomarańczowa i dropsy czekoladowe Składniki na krem z twarożku Składniki na domową masę cukrową lub czekoladę plastyczną Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę pomarańczową i czekoladowe dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę

Ciastkozercy
Ciasteczka z białą czekoladą i migdałami 147

Zamarzyły mi się ciasteczka, łatwe, szybkie w wykonaniu no i smaczne. Wybór padł na ciasteczka z białą czekoladą i migdałami znalezione na Domowych Wypiekach . Szybko zrobione, szybko zjedzone szkoda , że nie polałam polewą a'la biała czekolada :) Na około 40 sztuk: Składniki: 175 g masła 50 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżka mleka

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wielkanocne mazurki. 145

laskowe migdały Wykonanie. Masło stopić, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Śliwki rozgotować i przetrzeć przez sitko. Dodać cukier zagotować, dodać połowę stopionej czekolady oraz zmielone orzechy. Dobrze wymieszać i taką domową nutellą  posmarować spód mazurka. Polać pozostałą czekoladą. Wierzch mazurka wypełnić orzechami i migdałami

Kulinarny karnet Christophera