ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:16/184)

Ciasto porzeczkowa wuzetka 166

Wuzetka niemałą sławę ma, ale w tym cieście główne skrzypce grają czerwone porzeczki :-) Mi osobiście takie zestawienie bardzo smakowało, ale jeżeli za czerwoną porzeczką nie przepadacie, to można wykorzystać wiśnie lub truskawki, czy też jeszcze inne owoce. Myślę, że efekt będzie równie ciekawy. Biszkopt pieczony w blaszce o wymiarach 25x30 cm. SKŁADNIKI Na biszkopt 6 jajek szczypta soli 1 szklanka(...)suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Ostudzone ciasto przekroić na dwa placki. Frużelina porzeczkowa : Odmrożoną czerwoną porzeczkę przelać wraz z sokiem do garnuszka, dodać cukier i zagotować (jeżeli macie świeżą porzeczkę, to należy dodać wody). Do gotującej się masy dodać 2 łyżki

Passions hobbies life
Łatwe czekoladowe ciasto z porzeczkami, wegańskie wiadomo! 193

gryząc zrobiło mi się nagle gorzko, wyplułam, i mym oczom ukazało się pół robaka ruszającego jeszcze nóżkami… Skoro Maniek przytargał te porzeczki to musiałam jej jakoś ogarnąć. Wpadłam na pomysł zanurzenia ich w cieście czekoladowym, które przeważnie robi się z wiśniami, ale wiśnie są równie kwaskowate, więc to połączenie nie mogło się nie udać! Ciasto jest naprawdę łatwe(...)Połącz. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C przez 50-60 minut. Prościzna, prawda? Smacznego!   Artykuł Łatwe czekoladowe ciasto z porzeczkami, wegańskie wiadomo! pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
sernik z czerwoną porzeczką 126

składniki na kruchy spód: 200 – 220g mąki pszennej 80 g cukru pudru 1 jajko 80 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (ok.21×32 cm). Podpiekamy w ok. 180 st. C. składniki na kruszonkę: 100 g mąki 50 g cukru pudru 50 g masła wykonanie(...)zmielonego 4 jajka 200 ml śmietanki kremówki 30% 350 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej opcjonalnie 1 łyżka ekstraktu cytrynowego dodatkowo: ok. 400 – 500 g czerwonej porzeczki wykonanie: Wszystkie składniki krótko miksujemy, tylko do połączenia się na jednolitą masę. Przekładamy na podpieczony spód. Na wierzchu rozkładamy równomiernie porzeczki i posypujemy kruszonką. Pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Słodka rewelka . 289

budyniowa : 700 ml mleka  3 budynie śmietankowe 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki  2 żółtka 110 g masła   1 słoiczek dżemu jagodowego lub z czarnej porzeczki  Wykonanie ciasta kakaowego : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę , ciągle mieszając mikserem dodawać po jednym żółtku . Następnie dodać    mąkę z proszkiem , kakao i olej(...)Zimny budyń utrzeć   z masłem.  Ciasto kakaowe przeciąć na pół. Blaty ciasta można nasączyć dodatkowo wodą z cytryną i cukrem . Warstwy ciasta : 1. Spód ciasta ciemnego posmarować dżemem z czarnej porzeczki lub jagód 2. Masa budyniowa 3. Ciasto jasne  4. Kisiel jagodowy 5. Druga połowa   ciasta kakaowego 6. Cukier puder      Cia sto odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z borówkami i białą czekoladą! 131

wysusza, w środku uplasowałabym dobry piekarnik elektryczny i na czele właśnie wypiekacz. Zastanawiałam sie nad tym, sądziłam na początku, że może to kwestia ciasta, które zrobiłam (było to ciasto z porzeczkami), więc upiekłam drugie ciasto tym razem z borówkami. I ciasto z wypiekacza, jest bardziej wilgotne, myślę, że można je porównać do wypieku ciasta drożdżowego z piekarnika parowego. Jeśli tylko(...)tortowej - 7 g drożdży instant - 2 jaja wiejskie - 4 łyżki cukru (jeśli lubisz słodkie ciasto dodaj 6 łyżek cukru) - 1/2 szklanki mleka - 125 g masła + łyżka masła - 1/2 czekolady białej  - 3/4 szklanki borówek amerykańskich (możesz też użyć innych owoców sezonowych choćby truskawek, czy porzeczki) WYKONANIE: Drożdże wymieszaj z mąką, jajka ubij trzepaczką z cukrem, podgrzej mleko w mikrofali

SMYKWKUCHNI
Muffinki z porzeczkami 106

Kolejny przepis na muffinki. Pyszne puszyste ciasto, którego słodycz łamią kwaskowe porzeczki - po prostu pycha :-) Muffinki z porzeczkami MUFFINKI Z PORZECZKAMI Na 12 sztuk:    225g mąki pszennej    2 łyżeczki proszku do pieczenia    1/2 łyżeczki soli    50 g cukru    1 opakowanie cukru wanilinowego    50 g roztopionego masła(...)drugiej misce miksujemy jaja z cukrami, rozpuszczonym masłem i mlekiem. Przelewamy do miski z mąką i dokładnie mieszamy (za pomocą miksera). Do powstałego ciasta dodajemy umyte i oczyszczone porzeczki - delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek wysmarowanych olejem roślinnym - pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Muffinki z porzeczkami SMACZNEGO

peggiwkuchni
Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką 291

akcji to Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka . Tym razem wersja z jogurtem z owoców leśnych - stąd trochę szarobury kolor ciasta od fioletowego jogurtu - i mrożoną czarną porzeczką.  Wykonanie tego ciasta jest wręcz bezczelnie proste, bo większość składników odmierza się kubeczkiem po użytym jogurcie - w zależności jak duży kubeczek, taki proporcjonalny dodatek reszty składników . Bez miksera! Bez wagi! Wystarczy zamieszać(...)pozostaną grudki. Ciasto wyjdzie dość gęste, ale nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Na wierzch wrzucić zamrożone porzeczki. Piec około 45-55 min. w 180C - u mnie bez termoobiegu, na środku piekarnika . Koniecznie sprawdzać stan upieczenia "testem patyczka", bo duża ilość mrożonych owoców zdecydowanie przedłuża

Grunt to przepis!
Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką 535

Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką – Przyjechałam już do domu z mojej podróży do USA :) i w Małej Cukierence kolejne pyszne, letnie ciasto z dużą ilością

Mała Cukierenka
Drożdżówka z porzeczkami 127

Drożdżówka doskonale smakuje o każdej porze roku. Latem obowiązkowo piekę z  sezonowymi owocami. Właśnie dojrzały czerwone porzeczki a w drożdżówce smakują one wyśmienicie. ciasto: 500 g mąki wrocławskiej 150 ml ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko 100 g masła szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto: 2 szklanki obranych czerwonych porzeczek kruszonka(...)zagnieść ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 45 minut by wyrosło. Z mąki,cukru i masła zrobić kruszonkę.  Wyrośnięte ciasto przełożyć do blaszki (28/24 cm) wyścielonej papierem do pieczenia,rozsypać po całości porzeczki,posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 190*C piekarnika. Piec 50 minut,po upieczeniu wystudzić i można polukrować

Kolorowa kuchnia Elki
Strucla drożdżowa z "czarną porzeczką Lodzi" 113

unoszącego się był niesamowity. Przypomina on o ciepłym rodzinnym ognisku domowym, dzieciństwie, nie jeden z nas na pewno podbierał jeszcze ciepły kawałek ciasta i popijał mlekiem. Jest on wypiekiem jednym z najbardziej znanym od pokoleń. Czarna porzeczka jest produktem bardzo bogatym w witaminę C która 100 gramach owocu jej zawartość sięga 260% dziennej normy spożycia. Poza tym zawiera również witaminę(...)temperaturze 180 stopni. Wykonanie kruszonki: Do miski wsypujemy cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miękkie masło. Wszystko razem wyrabiamy rękoma rozcierając składniki oraz tworząc grudki. Posypujemy ciasto. Czarna porzeczka Lodzi 2 kg czarnej porzeczki, 1 kg cukru Wykonanie: Owoce myjemy, czyścimy, odrywamy gałązki. Porzeczki zasypujemy cukrem i odstawiamy na noc. Następnie przekładamy do garnka i gotujemy

kgwjanczewo
Kruche szaleństwo z masą porzeczkową i kruszonką 138

krupczatki 250 g masła 2 łyżki śmietany 3 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa 800 g oczyszczonej porzeczki 200 g cukru 1 budyń waniliowy  kruszonka 140 g maki 100 g masła 100 g cukru Przygotowanie:  ciasto mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i masło posiekaj ze sobą nożem lub umieść wszystko w naczyniu miksującym. Następnie dodaj(...)żółtka i śmietanę. Ciasto należny szybko wyrobić i wyłożyć na spód blachy o wymiarach 36 cm x 25 cm , wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym.  masa porzeczkowa  w garnku umieść porzeczki, cukier i budyń, wszystko miksuj na gładką masę, następnie gotuj na małym ogniu ok 8 minut, aż wszystko się zagotuje. Masę odstaw do ostygnięcia, następnie wyłóż ja na ciasto

Niezły Młynek
Sernik Ambrozja 129

świątecznym stole. Dziś jest to wymyślona przeze mnie wersja sernika o dwóch smakach przewodnich:  słodkiej masie z orzechów włoskich i lekko kwaskowej nucie czarnej porzeczki. To ciasto to znana już pewnie wszystkim masa z sera gotowanego, tym razem przełożona kruchym ciastem z uprzednio zapiekanymi masami z wyżej wymienionych składników. Jest słodko, sernikowo i świątecznie. Przekładaniec najlepiej smakuje na drugi(...)gotujemy z cukrem ok. 4 minuty. Wsypujemy zmielone orzechy i kakao. Gotujemy do zgęstnienia. Studzimy Masa z czarnej porzeczki: 2 małe słoiczki domowej roboty dżemu z czarnej porzeczki wykonanie kruchych blatów: ciasto kruche masa orzechowa pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni ciasto kruche dżem porzeczkowy pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni trzeci blat pieczemy bez dodatków w temp

Domowe ciasta
Drożdżówka z budyniem i porzeczkami 148

porzeczek (czarne i czerwone)  lukier: 1 szklanka pudru cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody   Drożdże rozkruszyć i wymieszać w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki. Odstawić rozczyn do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę,cukier,cukier waniliowy i szczyptę soli. Wbić jajko +żółtka,przemieszać,wlać rozczyn drożdżowy,olej i jogurt. Wyrobić ciasto(...)ciasto urosło. Z mąki,masła,cukru zrobić kruszonkę. Blaszkę o wym 24/29 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Ciasto drożdżowe przełożyć na blaszkę,równo rozciągnąć,zmrożone porzeczki rozsypać na wierzchu po całości . Górę ciasta posypać kruszonką.  Drożdżówkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C i piec 50 minut.  Upieczoną pozostawić do wystygnięcia po czym delikatnie przekroić w połowie

Kolorowa kuchnia Elki
Prosty placek z owocami na jogurcie 150

placek z owocami na jogurcie z cukrem pudrem upiekłam dzisiaj do sobotniej kawy, zjedliśmy je z moim Tatą siedząc na działce. Na upalny dzień takie lekkie, proste ciasto jest idealne. A owoce: porzeczki i truskawki są z naszego ogródka. Przeważnie w sezonie letnim piekę moje Najlepsze ciasto z truskawkami i kruszonką, ale tym razem placek jest prosty, bez kruszonki(...)Sernik bez pieczenia z truskawkami – Torcik jogurtowy z truskawkami – Ciasto z truskawkami i bezą na oleju rzepakowym – biszkopt z owocami – Sernik bez pieczenia z truskawkami Przepis na proste ciasto jogurtowe z porzeczkami i truskawkami, blaszka ma wymiary 36×25 cm Składniki na placek z owocami na jogurcie: 2 ½ szklanki mąki pszennej o poj. 250 ml 12 g (ok.2 łyżeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami 360

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Biszkopt przełożony masą na jogurcie greckim z galaretką i czerwoną porzeczką. Ja użyłam mrożonych owoców, które zamroziłam w sezonie. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i bardzo smaczne. Przygotowałam(...)majówkę, wszyscy byli zachwyceni. Gorąco polecam, koniecznie zapiszcie sobie przepis na te ciasto i zróbcie je w sezonie porzeczkowym. Post Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje