ciasto z kremem mascarpone - 960 przepisów (strona:13/64)

Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 238

natłuszczamy formę do tarty masłem. Ciasto wyjmujemy z lodówki i staramy się równomiernie wyłożyć nim boki i dno formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu, aż stworzą

Be Fit Be Strong
Ciasto Princessa kokosowa 668

Princessa kokosowa. Ciasto z kokosowym biszkoptem i pysznym kokosowym kremem, a do tego w kremie znajdziecie kokosowe wafelki. Każdy fanatyk smaków kokosowych je pokocha :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), 3 łyżki cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. krem: 300 ml śmietanki 30%, 100 g serka mascarpone, 1 śmietan(...)dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Pieczemy do suchego patyczka w 180 stopniach przez ok. 20-25minut. Krem: Schłodzoną śmietankę ubijamy cukrem na sztywną pianę. Serek mascarpone miksujemy i dodajemy go do śmietanki. Dodajemy śmietan fix lub rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny

Aga w kuchni
Leśne wieżyczki 158

śmietany 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 300 gr owoców leśnych  Płaty ciasta francuskiego obficie posypujemy cukrem, a jego nadmiar lekko wgniatamy w ciasto. Następnie z każdego z płatów przy pomocy foremki  wykrawamy krążki. Z tego względu, że krążki ciasta po upieczeniu powinny posiadać charakterystyczne “listki” najlepiej jak ciasto ma grubość(...)przez ok 15-18 min. Uważamy aby nie spalić) studzimy. Ja ciasto przygotowalnia wieczorem, a wieżyczki tuż przed podaniem. Krem natomiast zrobiłam troszkę wcześniej i trzymałam w lodówce. Na krem: ubijamy śmietanę z 3 łyżkami cukru pudru, do ubitej śmietany po trochu dodajemy serek mascarpone, delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły. Przy pomocy kuchennego rękawa wyciskamy krem na krążki

Mia Cucina Sofieta
czekoladowy torcik z malinami 207

suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z tortownicy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie jeśli ciasto urosło z wybrzuszeniem, ścinamy nożem je aby wyrównać wierzch. Następnie przecinamy wzdłuż ciasto na 3 blaty. frużelina z malin: 500 g świeżych malin 160 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej w 1 łyżce wody 3 łyżeczki żelatyny, rozpuszczonej(...)ziemniaczaną i doprowadzamy do wrzenia. Rozpuszczoną żelatynę łączymy z sosem malinowy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. składniki na krem malinowy: frużelina malinowa 500 g serka mascarpone dodatkowo, opcjonalnie: nalewka malinowa do nasączenia ciasta wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy stopniowo frużelinę i miksujemy na gładką masę. składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 7 łyżek słodkiej śmietanki wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Devil's Food Cupcakes z kremem orzechowym z nutellą 140

oleju ½ szklanki maślanki 3/4 szklanki brązowego cukru  1 jajko 1 łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1/3 szklanki wrzątku lub 1/3 szklanki espresso wiśnie lub śliwki z kompotu Krem: 250 g mascarpone 6-7 łyżek nutelli 1/3 szklanki mielonych orzechów laskowych Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek(...)jajko. Składniki mokre z suchymi łączymy za pomocą łyżki. Papilotki wypełnić do połowy ciastem, następnie nałożyć owoce i przykryć je reszta ciasta do ¾ wysokości. Pieczemy babeczki 20 minut. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem.   Schłodzone mascarpone miksujemy z nutellą. Najlepiej słodkość i intensywność kremu kontrolować. Może się okazać, że 7 łyżek nutelli to dla Was za mało bądź za dużo

Mania Gotowania
Biała Pavlova – torcik bezowy 458

Od dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza

PastelFood
Tort tiramisu 273

poczuć się wyjątkowo. I oto wyjątkowo pyszny deser na wyjątkową okazję! Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 50 ml mleka Dodatkowo: 80 ml mocnej kawy (podwójne espresso) 80 ml likieru(...)wykładamy papierem do pieczenia. Delikatnie przelewamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 160-170 stopniach C przez około 35-40 minut. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 40-50 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę, studzimy w temperaturze pokojowej. Po wystudzeniu boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy. Kroimy 3-4 blaty. Krem:  Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, dodajemy

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z gruszką i cukinią! 167

Krucha tarta z cukinią i gruszką z obłędnym kremem na bazie serka mascarpone! Przepyszna propozycja! ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: NA CIASTO: -170 g mąki -80 g masła - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia  - 1 jajko - przyprawa suszone pomidory z ziołami i czosnkiem - sól Z w/w składników zagnieść szybko ciasto, schłodzić w lodówce przez 30 minut.  NA TARTĘ: - 1 dojrzała gruszka

SMYKWKUCHNI
Tort orzechowo-karmelowy 109

sztywnej piany. Do ubitych białek przesiewamy mąki z przyprawą korzenną i sodą, dodajemy żółtka i mieszamy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na 175 stopni na 30 min z funkcją grzania góra-dół. Do przygotowania kremów pierwszeństwo zyskuje karmel, cukier wsypcie do garnka, na małym ogniu go rozpuścicie do płynnego brązowego karmelu - ale nie spalonego, dodajemy(...)sztywnej śmietany dodajemy serki mascarpone i łączymy wszystko w gładki krem. Rozdzielamy krem na dwie równe części do jednej dodajemy zblendowane orzechy i połowę porcji orzechów z karmelem i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Do pozostałego kremu w drugiej misce dodajemy dwie łyżki cukru co już stworzy drugi krem. Do nasączenia ciasta zrobimy coś prostego, wszystkie składniki łączymy

Kuba Gotuje
Zapowiadany tort 176

śmietanki 36% Do kremu: 900 ml śmietanki 36% 0,5 szklanki cukru pudru 4 szt. śmietan fix'u (niekoniecznie, ale jeśli nie ufacie swojej śmietanie, to może się przydać) 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w bardzo małej ilości wody (u mnie było to mniej niż 1/4 szklanki) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: wiśnie w żelu (do przełożenia(...)całkowicie ostygnięte ciasto kroimy na trzy równej grubości krążki. Krem śmietankowy, którego używam do wielu tortów i ciast jest bardzo prosty. Śmietanę ubijamy, a gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier, fix'y i cukier waniliowy, a następnie rozdrobniony serek mascarpone. Gdy krem jest już bardzo sztywny dodaję rozpuszczona żelatynę i schładzam w lodówce. Czekoladowe ganache także nie jest trudne

Ratunku obiad
Rolada makowa błyskawiczna 94

Składniki: Biszkopt idealny • 6 jajek • 113 g mąki pszennej • 85 g cukru Krem serowy • 100 g mascarpone • 4 łyzki cukru pudru • 100 g śmietany 30% Sos wiśniowy • 100 g wiśni mrożonych • 3 łyżki cukru • kieliszek wódki cherry • 1/2 puszki gotowej masy makowej • 2 czubate łyżki marmolady z różą • 200 g orzechów ziemnych Wykonanie: • Białka ubić na sztywno, dodać(...)żółtku, na koniec mąkę i delikatnie wymieszać. • Wylać ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec w temp. 180 st.C przez 10 minut. • Ubić śmietanę z cukrem na sztywno, dodać ser mascarpone i wymieszać na gładki krem. • Na suchą patelnię wsypać cukier i skarmelizować go, dodać wiśnie

To co kocham
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 149

podaniu). Orzeźwiająca i niesamowicie łamiąca smaki.   Składniki: na ciasto: – 130g masła – w temperaturze pokojowej – 35 ml mleka w temperaturze pokojowej – 1/2 łyżeczki soli – 2 łyżki cukru pudru – 1 żółtko – 175 g mąki pszennej na krem: – 250 g serka mascarpone – 1/2 szkl. kremówki 36% (nie zamieniać na 30%) – 4 łyżki(...)obniżyć do 200 stopni i włożyć ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, zdjąć obciążenie i piec jeszcze przez 10 do 15 minut (ciasto powinno być zrumienione). Uwaga – po upieczeniu i wystudzeniu ciasto samo będzie odchodzić od brzegów formy, co rewelacyjnie ułatwia potem jej zdjęcie. Po wystudzeniu można już wyjąć ciasto z formy, ale można też zrobić

Pociąg Do Kuchni
Malinowa rozkosz bez pieczenia 11002

Malinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1

Kulinarne Przeboje
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 385

Jak zapewne pamiętacie kilka dni temu miałam za ” zadanie bojowe ” przygotować tort urodzinowy dla mojego kolegi. Tomek zaskoczył mnie tym zadaniem o 6 rano

Ostra na Słodko
Muffiny bananowe z kremem kajmakowym 109

trzcinowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 g czekolady milka z daim 100 g masy krówkowej  Krem kajmakowy: 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej Przygotowanie: Banany rozgniatamy dokładnie widelcem lub blenderem, aż powstanie gładka masa. Łączymy banany z jajkiem, maślanką, masłem oraz ekstraktem(...)stopni. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy je do około 1/3 wysokości ciastem. Następnie nakładamy łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywamy nadzienie pozostałym ciastem do około 3/4  wysokości papilotki. Pieczemy 20 minut. Dokładni studzimy. Przygotowujemy krem. Mascarpone miksujemy z masą krówkową dodając ją po łyżeczce. Cały czas miksujemy na najniższych obrotach. Gotowy krem schładzamy przez około godziny w lodówce. Gotowe

Mania Gotowania