ciasto naleśnikowe - 2318 przepisów (strona:2/155)

Surimi w cieście naleśnikowym 124

Surimi w cieście naleśnikowym – to szybka i prosta przekąska dla tych, którzy lubią paluszki krabowe. Dodatek ciasta naleśnikowego i ziół sprawia, że powstaje całkiem nowe, ciekawe danie :) Surimi w cieście można zajadać tak po prostu lub np. z sosem czosnkowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surimi w cieście naleśnikowym – Składniki: 12 paluszków krabowych 100 ml mleka 1 jajko pół szklanki mąki(...)pszennej tortowej – ok. 80g (ciasto naleśnikowe powinno wyjść dość gęste) pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka bułki tartej sól i pieprz do smaku Dodatkowo: mała patelnia o średnicy 23cm olej rzepakowy do smażenia – ok. 150 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na paluszki krabowe w cieście naleśnikowym: Paluszki krabowe rozmrozić

Kulinarne Przeboje
Morszczuk smażony w cieście naleśnikowym z serem żółtym 157

Miałam ochotę zrobić rybę smażoną inaczej, więc wpadł mi do głowy pomysł, by wykorzystać ciasto naleśnikowe. Oto efekt! Ryba w cieście naleśnikowym jest bardziej soczysta niż smażona w panierce. Spróbuj! Ja podałam ją z ziemniaczkami, które ugotowałam z marchewką i razem z nią potłukłam. Mniam :) Składniki na 3 porcje: 3-4 łyżki startego żółtego sera (najlepiej na drobnych oczkach(...)filety z morszczuka świeże lub rozmrożone szklanka 200 ml ciasta naleśnikowego przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie kilka kropel soku z cytryny lub pieprz cytrynowy olej do smażenia Przygotowanie: Rybę umyj i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Pęsetą postaraj się wyjąć ości. Przypraw z każdej strony solą i pieprzem w ilości wg uznania oraz skrop sokiem z cytryny

Anioszek w kuchni
Ryba w cieście naleśnikowym 139

Soczysta ryba w mięciutkim cieście naleśnikowym, to naprawdę idealne połączenie! Już jakiś czas temu pokazywałem Wam przepis na moje ulubione naleśniki (przepis TU ), dziś zaś trochę zmieniony przepis na naleśniki zawitał w połączeniu z filetem z ryby w mojej kuchni. Może wydawać się trochę dziwne, ale ryba z ciastem naleśnikowym współgrają bardzo dobrze. Dzięki ciastu ryba pozostaje po usmażeniu nadal(...)publikować na blogu przepis z wykorzystaniem ryby (filetów, dzwonek, całych) każdy piątek, aż do Bożego Narodzenia! Mam nadzieję, że pierwszy, czyli dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu. Ryba w cieście naleśnikowym - przepis: Składniki: 2 filety z ryby np. soli, halibuta, szczupaka, mintaja (użyłem szczupaka) 3 łyżki mąki (do obtoczenia) 3 łyżki oleju (do smażenia) Ciasto: 4 kopiaste łyżki mąki

Kuchnia Łukasza
Ryba po japońsku 74

placki po węgiersku z Węgrami. Nie zmienia to faktu, że smakuje wybornie i warto przepis wypróbować. Jadłam już kilka ryb po japońsku, jedne smażone w bułce tartej drugie w cieście naleśnikowym, i właśnie ta druga opcja bardziej mi smakuje. Rybę przed moczeniem w cieście naleśnikowym warto obtoczyć w mące, dzięki temu ciasto się trzyma ryby i nie odpada. Ważna jest(...)spirytusowego przyprawy: 3 łyżki cukru, łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie: Przygotować ciasto naleśnikowe: wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto mikserem lub rózgą kuchenną i odstawić na 10-15 minut. Ciasto powinno mieć gęstszą konsystencję niż zwykłe ciasto naleśnikowe; gdyby było za rzadkie dodać wody, lub gdyby było za rzadkie dodać mąki. Filety z ryby obsuszyć ręcznikiem papierowym, pociąć

Kocham..lubię..gotuję..
NALEŚNIKI CYTRYNOWE : 2 sposoby na ciasto naleśnikowe 119

wyjątkowy smak, który nie ma sobie równych. Krótko mówiąc, z naleśnikami nie warto iść na skróty! Naleśniki cytrynowe zapiekane ze śmietaną. Idealne ciasto na naleśniki - przepis, jak zrobić. Ciasto na naleśniki można przyrządzić na 2 sposoby: Ciasto naleśnikowe sposób I :      2 szklanki pełnego mleka rozkłócić z 3-4 jajkami, dodać 1 łyżkę stopionego masła (najlepiej klarowanego(...)każdym razem skórką od słoniny. Nalewać na środek patelni porcje przygotowanego ciasta naleśnikowego, poruszać szybko patelnią na wszystkie strony, żeby ciasto równo się po niej rozpłynęło. Nadmiar ciasta zlać na powrót do miski z ciastem naleśnikowym. Smażyć naleśniki z każdej strony na złoty kolor. Ładnie zarumienione naleśniki wykładać na głęboki talerz odwrócony do góry dnem. Kiedy wszystkie naleśniki będą gotowe

Moja Książka Kucharska
Jabłka w cieście naleśnikowym. Placki z jabłkami w plasterkach. 3418

Jabłka w cieście naleśnikowym , czyli placki z jabłkami pokrojonymi w grube plasterki – to pomysł zarówno na słodkie śniadanie, obiad, czy kolacje :) Oprószone cukrem pudrem smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc nadają się też jako przekąska do pudełeczka do pracy lub przekąska na imprezę dla dzieci :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right(...)adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jabłka w cieście naleśnikowym. Placki z jabłkami w plasterkach – Składniki: 1 szklanki mąki pszennej tortowej – ok. 150g 2/5 szklanki mleka – ok 100ml 1/5 szklanki wody – ok. 50ml 1 jajko

Kulinarne Przeboje
NALEŚNIKI ŚMIETANOWE - przepis na idealne ciasto 63

naleśników z tym przepisem jest naprawdę łatwe. Elastyczne i puszyste domowe naleśniki, idealne do zapiekania, najlepsze podane z dżemem malinowym, truskawkowym lub agrestowym, posypane cukrem z wanilią. Przepis na ciasto naleśnikowe ze śmietaną.    Do ciasta naleśnikowego dodaję śmietankę 30%. Zamiast naszej 30 można także dodać śmietankę kokosową. Dzięki jajkom (a jest ich tutaj nie jedno(...)ciasto naleśnikowe łatwo się smaży, naleśniki pięknie pachną i mają fantastyczny, złoty kolor. Idealne naleśniki na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację. Polecam :) Jeżeli naleśniki robimy jako deser, można zmniejszyć ilość składników na ciasto naleśnikowe. SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE ZE ŚMIETANĄ (6-8 naleśników): 3 łyżki cukru 4 jaja szklanka śmietany 30% ok. 150 - 160 mąki pszennej tłuszcz do smażenia dodatkowo

Moja Książka Kucharska
ŁAZANKI: przepis na pyszne łazanki z kapustą kiszoną 74

Wyjątkowy, nowy przepis na łazanki z kiszoną kapustą, pieczarkami, boczkiem i podsmażoną cebulką. Łazanki z makaronem naleśnikowym, doprawione sosem sojowym i pieprzem. Przepis na łazanki jest prosty i pyszny . Makaron naleśnikowy robi się łatwo. Ciasto naleśnikowe przygotowujemy jak zwykle, tylko cukru dodajemy znacznie mniej niż jak do naleśników na słodko. Farsz z kiszonej kapusty możecie zamrozić, podobnie naleśniki i wykorzystać(...)potrzeby. Dzięki temu szybki i pyszny obiad zrobicie w mgnieniu oka. Korzystajcie z przepisu na łazanki z kapustą i ulepszajcie go :) Polecam. Makaron naleśnikowy. Składniki i przyprawy na łazanki z kiszonej kapusty i makaronem naleśnikowym: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mleka lub wody ok. 200g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka cukru pudru 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli

Moja Książka Kucharska
Kurczak w cieście naleśnikowym z sosem tzatziki 311

Pyszne kąski z kurczaka obtoczone w cieście i podane z sosem tzatziki i frytkami to dla mnie obiad idealny. Kurczak w cieście naleśnikowym to danie bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymagające zbytniego nakładu pracy. Zrobi furorę również jako przekąska na imprezie. Składniki na kurczaka w cieście naleśnikowym: 2 piersi z kurczaka lub ok 600 g polędwiczek z kurczaka przyprawa(...)kurczaka kroimy w dość duże paski. Obsypujemy je przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Kurczaka maczamy w cieście naleśnikowym i przekładamy na rozgrzany olej. Smażymy go w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Składniki na sos tzatziki: duże opakowanie jogurtu greckiego 4 ogórki gruntowe 2 ząbki

e-PrzepisyKulinarne
Corn dogi 137

Corn dogi to nic innego jak parówki zanurzone w gęstym cieście naleśnikowym przygotowanym na bazie mąki kukurydzianej i pszennej smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne i pożywne na śniadanie lub kolację 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 jajko 2- 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju sól papryka słodka zioła prowansalskie Cienkie parówki Tłuszcz(...)gładkie ciasto naleśnikowe.Ciasto powinno być gładkie i gęste o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka lub jeżeli zbyt rzadkie to więcej mąki Parówki kroimy na połowę, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków. W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Smażymy na głębokim tłuszczu. Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz

Andzia Pichci
Corn dogi 106

Corn dogi to nic innego jak parówki zanurzone w gęstym cieście naleśnikowym przygotowanym na bazie mąki kukurydzianej i pszennej smażone na głębokim tłuszczu. 1 i pół szklanki mleka ( szklanka 250ml.) 0,5 szklanki wody 1 duże jajko 1 i pół szklanki mąki kukurydzianej 1 niepełna szklanka mąki pszennej 50 ml.oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli pół łyżeczki(...)jajko miksujemy następnie dodajemy mąkę, olej, przyprawy. Całość ponownie miksujemy na na gładkie ciasto naleśnikowe.Ciasto powinno być gładkie i gęste. Parówki kroimy na połówki, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków. W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z każdej strony na rumiano. Usmażone corn dogi odkładamy

Andzia Pichci
Cukinia w cieście curry 131

Cukinia w cieście curry – pyszna przekąska, którą uwielbiam równie mocno jak krążki cebulowe , na które przepis znajdziecie tutaj: Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym . Idealnie smakują z sosem czosnkowym lub sosem tysiąca wysp . Z jednej cukinii wyszło mi ok. 20 krążków. Polecam również przepis: Cukinia w cieście naleśnikowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia w cieście curry – Składniki: 1 mała cukinia(...)Dodać 1 czubatą łyżeczkę przyprawy curry oraz sól do smaku, wymieszać. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Każdy plasterek cukinii otoczyć dokładnie w cieście naleśnikowym i od razu układać na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć na średnim płomieniu, by cukinia w środku zdążyła zmięknąć niż usmaży się ciasto naleśnikowe na zewnątrz. Ewentualnie pod koniec

Kulinarne Przeboje
Jabłka w cieście naleśnikowym 84

Jabłka w cieście naleśnikowym można jeść o każdej porze dnia. Świetna propozycja na pyszną i prostą przekąskę. Sprawdzą się na śniadanie, obiad, deser i kolację :). 3 duże jabłka Ciasto naleśnikowe 1 szklanka mleka 1 i pół szklanki mąki pszennej użyłam tortowej 1 łyżka gęstej śmietany 1jajko szczypta soli 1 łyżka cukru opcjonalnie cynamon i cukier puder. Jabłka obrać(...)skórki wyciąć gniazda nasienne najlepiej użyć małego nożyka lub specjalnego narzędzia. Jabłka pokroić na 1 centymetrowe plastry. Opcjonalnie oprószyć cynamonem. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na jednolitą masę lub wymieszać za pomocą rózgi kuchennej. Na patelni rozgrzać około jednocentymetrową warstwę oleju ,  Jabłka zanurzać w cieście naleśnikowym i przekładać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z każdej strony na złoty kolor

Andzia Pichci
Buraki obsmażane w cieście – buraki w cieście naleśnikowym 99

Buraki w cieście naleśnikowym doskonale sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych, ale również jako element dania bezmięsnego. Przepis pochodzi z książki Heleny Kulzowej, Kuchnia polsk a z 1939 roku. W oryginalnym przepisie do ciasta naleśnikowego użyte jest mleko i wino, ja przygotowałam ciasto bez mleka. Samo wino. 1 kg buraków, ciasto naleśnikowe : 2 jajka, 60 g cukru pudru(...)Jajka ubić na puszystą masę. Dalej ubijając dodać cukier puder, zmielone goździki, szczyptę soli. Następnie wlać wino i stopniowo dodawać mąkę. Powinniśmy otrzymać ciasto gęstsze od naleśnikowego. Ciasto odstawić na 15 minut. Plasterki buraków taplać w cieście i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Usmażone odkładać na ręcznik papierowy

królestwo garów
Naleśniki – przepis 85

dodawać stopniowo do ciasta. To bardzo ważne, by ciasto na naleśniki było jedwabiste, najgorszą rzeczą w naleśnikach są grudki. Ważna jest również jego gęstość, ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietanki. Przed smażeniem naleśników ciasto powinno odstać chwilkę w temperaturze pokojowej. W tym czasie rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Następnie, wlej i rozprowadź po całej patelni ciasto naleśnikowe. Usmaż(...)jest zbyt gruby możesz zrobić dwie rzeczy: nalać na patelnie mniej ciasta naleśnikowego lub rozcieńczyć ciasto mlekiem (rób to stopniowo i sprawdzaj konsystencję). Naleśniki szybko się przypalają Zmniejsz ogień pod patelnią, lepiej smażyć trochę dłużej na mniejszym ogniu. Inną przyczyną jest dodanie do ciasta naleśnikowego cukru. Sprawia on, że naleśniki zdecydowanie częściej się przypalają. Pamiętaj więc, by smażyć

Przesmacznie

Proponowane wyszukiwania