brownie czekoladowe - 1260 przepisów (strona:25/84)

Brownie bananowe 443

Brownie bananowe jest miękkie, maziste i rozpływające się w ustach. Różni się od ciężkiego w konsystencji brownie chałwowego , ale jest równie pyszne i czekoladowe w smaku. Do jego przygotowania nie używa się cukru, gdyż znajdujące się w wypieku dojrzałe banany, miód oraz suszone daktyle, to mieszanka wystarczająco słodkich składników.  Brownie z poniższego przepisu nie zawiera też masła, który zamieniłam

Smakołyki Bereniki
Babeczki czekoladowe z truskawkami 104

tych owoców do przerobienia. Postały soki, dżemy i kompoty. Odświeżyłam również stary przepis na babeczki czekoladowe z malinami, zastępując je oczywiście truskawkami. Babeczki są mokre w środku (jak brownie) i mocno czekoladowe z wyczuwalnym smakiem truskawki. Robi się je dosłownie chwile, więc biegnijcie po produkty i do roboty J Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 12 Czas(...)masy wlewamy powoli przestudzoną czekoladę i mieszamy składniki szpatułką (ciasto zachowa wówczas puszystość). Mąkę przesiewamy do osobnej miski i dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Dodajemy do masy czekoladowej i dokładnie mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy umyte i przekrojone na ćwiartki truskawki. Do formy od muffinek wkładamy papilotki i  uzupełniamy powstałą masą (do 2/3 wysokości foremki

Kolizje Smaków
Cukiniowe Brownie 225

Dzień Dobry! Na talerzach wczoraj pojawiło się cukiniowe brownie. Ciasto jest bardzo czekoladowe, jednak trochę zdrowsze od oryginalnej wersji brownie. :) Składniki: 3 szklanki startej cukinii, 1 szklanka mąki,  2 jajka, 1/2 łyżeczki ekstraktu śmietankowego (może być waniliowy), 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/4 łyżeczki soli, 4 łyżki kakao, 5 łyżek brązowego cukru, Gorzka czekolada lub drobinki czekoladowe, Jak przygotować? Cukinie

Chocolate Stop Tempting
Brownie z czerwonej fasoli 93

obaw, cieszcie się czekoladowym i wilgotnym smakiem ciasta, reszty nikt się nie domyśli Sprawdziłam, wiem! Ciasto zaskakuje smakiem, konsystencją, jest wilgotne, z polewą mocno czekoladową komponuje się znakomicie! Uwierzcie mi, ekspresowe brownie, które robiłam po raz pierwszy zachwyciło mnie (i innych) smakiem. No bo jak to czerwona fasola na słodko, a jednak się udało, polecam, zachęcam Wilgotne, czekoladowe, z polewą(...)termoobiegu) grzaniem góra plus dół, na środkowej półce piekarnika. Gotowe ciasto udekorowałam polewą czekoladową (z masła, kakao, cukru pudru i mleka) oraz rodzynkami i żurawiną suszoną. Płatki migdałowe też się świetnie sprawdzą, szczególnie tworząc kontrast;) Przepis na brownie z czerwonej fasoli znalazłam tutaj smacznego

Zasmakuj Kuchni
Brownie z masą toffi i orzeszków 221

Takie ciasto ma konsystencję lekko wilgotną w środku, mocno czekoladowy smak. Przygotowanie ciasta – masło rozmieszać z cukrem, ekstraktem waniliowym,solą na gładką masę. Powoli dodawać

Kuchnia Pokoleń
Babka czekoladowa jogurtowa 134

Dawno nie było czekoladowo na codojedzenia. Babka czekoladowa jogurtowa to kolejny czekoladowy wypiek, który na pewno przypadnie Wam do smaku. Bardzo lubię ucierane babki , wilgotne i

codojedzenia
BROWNIE Z MASŁEM ORZECHOWYM I CHRUPIĄCYMI ORZECHAMI 112

Przepis miałam opublikować dopiero za tydzień, ale szumu jaki zrobiliście wokół niego na moim facebooku nie mogłam pozostawić obojętnie! Spięłam poślady i oto jest – najlepsze brownie na świecie! Idealnie wilgotne, mocno czekoladowe … perfekcyjne! Dodatek prawdziwego masła orzechowego i chrupiących orzeszków sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 20 x20 – wyjdzie niższe blacha

Ostra na Słodko
Klasyczne Brownie 137

Brownie to obłędnie czekoladowe, ciężkie, wilgotne i zakalcowate ciasto znane na całym świecie! Tutaj nie musimy martwić się zakalcem, bo on i tak będzie. To właśnie wyróżnia Brownie od innych ciast. Jest wyjątkowym deserem, polecanym szczególnie czekoladomaniakom. Można do niego dodać, np. orzechy, bakalie, czy tak jak ja- posiekane czekolady. Polecam!     Składniki: (na kwadratową blaszkę 20x20(...)Jajka wraz z cukrem i ekstraktem ubić do puszystości. Wlać ostudzoną mieszankę czekoladową, zmiksować. Wsypać wymieszane suche składniki i krótko wymieszać. Powstałą masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.    Piec w 170 st.C przez około 20 minut. Upieczone Brownie wyjąć z piekarnika i przestudzić. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Murzynko-Sernik ze śliwką węgierką czyli sernikobrownie po polsku 158

Czym się różni amerykańskie brownie od polskiego murzynka? praktycznie rzecz biorąc tylko nazwą.... Robiąc oba ciasta potrzebujemy masy czekoladowej.. Do brownie topimy tabliczkę czekolady, zaś do murzynka sami ją gotujemy. To wyjątkowe ciasto, które smakuje zarówno czekoladoholikom jak i amatorom delikatnych serników. Dodatek śliwek sprawia, że mocny smak spodu wspaniale komponuje się z delikatną sernikową górą. blacha(...)mąki pszennej + łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: - 0,7 kg śliwek węgierek - tabliczka gorzkiej czekolady Śliwki dzielimy na połówki. Czekoladę siekamy. Jak szybo wykonać to ciasto? Obok rondelka z masą czekoladową stawiamy miskę, w której umieszczamy wszystkie składniki na masę serową. Do przestudzonej czekolady dodajemy mąkę, proszek i jajka. Widełkami do ubijania białek mieszamy wszystkie składniki masy sernikowej, następnie ( nie musimy

kawawszklance
Deser chałwowo - orzechowy z dodatkiem lodów Carte d'Or Chocolate Brownie 136

Lodowy deser świąteczny Składniki: opakowanie ciastek korzennych ( u mnie w polewie czekoladowej), 500ml mleka,  2 budynie waniliowe (po 35g każdy),  100g masła, 2 łyżki masy krówkowej, 100g chałwy, 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych,  opakowanie lodów Carte d'Or Chocolate Brownie. Wykonanie  400ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budynie. Wlać na gotujące się mleko, mieszać, aż masa(...)marka ta wprowadza dwa nowe mocno czekoladowe smaki. Wykorzystane przeze mnie lody Catte d'Or Chocolate Brownie serwowane są w postaci 6 pięknych rozetek posypanych pokruszonymi ciastkami brownie oraz polane sosem czekoladowym. Rozetki te sprawiają, że nie trzeba już dodatkowo dekorować deseru, ponieważ same w sobie są wystarczająco efektownym wykończeniem. Wpis zawiera lokowanie produktu

Z miłości do słodkości
BROWNIE DYNIOWO - SEZAMOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZ PIECZENIA) 133

Niech jedzą na zdrowie, bo to jedno z najlepszych roślinnych źródeł wapnia. Dziś połączyłam te zdrowe ziarenka z dynią - królową jesieni. Dodałam kakao i słodu, by powstało pyszne brownie. Smakuje jak czekoladowe sezamki o kremowej konsystencji, którą nadaje dynia. Absolutnie zakochana w smaku tego brownie obiecuje przyrządzać je częściej.  Wykonuje się je szybko, nie trzeba go zapiekać. Pamiętajcie

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasteczka brownie z migdałami 110

będzie też kilka nowych propozycji między innymi na ciasteczka brownie z migdałami. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy zniknęły w mgnieniu oka Będą one idealnym prezentem dla czekoladowych łasuchów. Ciasteczka brownie z migdałami Składniki: 180 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) 60 g masła (w temperaturze pokojowej) 2 jajka 130 g cukru 1 czubata łyżka ciemnego kakao 50 g mąki(...)niej roztopioną czekoladę i ucieramy na jednolitą masę. Później przesiewamy do niej mąkę i proszek do pieczenia i ucieramy do połączenia się składników. Na koniec do ciasta dodajemy groszki czekoladowe i migdały. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto możemy schłodzić w lodówce żeby lepiej formowało się z niego ciasteczka, ale nie jest to konieczne. Ciasto nabieramy łyżką i ściągamy drugą

PatiGotuje
Proste ciasto na sobotę – przepis na ciasto czekoladowe a’la brownie z masłem orzechowym 113

Niesamowicie czekoladowe ciasto, bardzo podobne do brownie, które dzięki dodaniu masła orzechowego, staje się po prostu czystą, czekoladową przyjemnością. Połączenie czekolady i masła orzechowego to ostatnio moje ukochane połączenie Ale te ciasto to też zestawienie rozpływającego się w ustach brownie z elementem słonym, które sprawia, że to ciasto się po prostu zapamiętuje ze względu na niebanalny smak. Dobra wiadomość jest(...)dość równych odstępach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni Celsjusza na 30 minut – jeśli lubisz mokre brownie lub na 40 minut jeśli wolisz bardziej przypieczone ciasta. Po przestudzeniu wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin. A potem oddaj się czekoladowej rozkoszy ;p Składniki 1 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 100 g masła orzechowego lub migdałowego

Eat me! Fit me!
Wegańskie, proteinowe brownie z kokosowym karmelem i popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 147

Ostatnio ciągle mamy ochotę na czekoladowe słodkości. Dlatego przychodzimy znów z szałowym brownie. Ostatnim razem była to wersja raw ponieważ ciacho zawierało roślinne białko z żywymi kulturami bakterii ( recenzja ), dlatego lepiej nie poddawać go obróbce termicznej. Tym razem wykorzystałyśmy wegańską odżywkę bardzo dobrej jakości ( recenzja ), która świetnie wzbogaciła smak pieczonego brownie.  Ciacho jest przepyszne, obłędnie czekoladowe

Candy Pandas
Słodkie Walentynki 104

podwójnie czekoladowo-pomarańczowe Krem karmelowy z białą czekoladą i wanilią Muffiny brownie z colą i sosem wiśniowym Babeczki z czerwonymi porzeczkami i mleczkiem kokosowym Naleśniki biszkoptowe Czekoladowy pudding z tapioki z sosem wiśniowym Brownie z czerwonym winem Pavlova z bitą śmietaną i owocami Lody z solonym kajmakiem Sorbet z wina Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść