babeczki - 15371 przepisów (strona:13/1025)

Babeczki mocno czekoladowe z syropem różanym 141

Niedawno na fanpage,u  pokazałam Wam zdjęcie czekoladowych babeczek polanych różanym syropem. Spodobały się Wam, więc dziś przepis :) Syrop otrzymałam od p. Moniki z  Anielskich Przysmaków  i przyznam się, że stał on cierpliwie i czekał na najsmaczniejsze zastosowanie :) "Odkopując" stare przepisy trafiłam na babeczki, które są bardzo puszyste i świetnie komponują się zarówno(...)muffinkowe napełniać do około 2/3 wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni przez kilkanaście minut. Można pod koniec pieczenia patyczkiem sprawdzić czy są w środku upieczone. (Ja swoje babeczki upiekłam w innych, niż muffinkowe, foremkach. Jednak ilość ciasta jest przewidziana na około 18 standardowych.) Babeczki same w sobie nie są zbyt słodkie, dlatego wyśmienicie smakują polane syropem różanym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki z kremem 152

Przepis znalazłam na blogu mała cukierenka. Babeczki są świetną dekoracją stołu, nie są za słodkie, więc jeśli lubimy słodsze wypieki, to radzę dodatkowo dorzucić od siebie trochę cukru :) Wyszło mi ok 16 małych babeczek.  Składniki : 1,5 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120g miękkiego masła 3/4 szkl cukru 2 jajka 1/2 szkl mleka 3/4 łyżeczki aromatu śmietankowego(...)aromat, połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wlać połowę mleka, wymieszać. Dodać resztę mąki i drugą część mleka, dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić, wyłączyć masę do 2/3 wysokości. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160st. C i pieczemy 25min. Krem : Masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy cukier puder. Dodajemy aromat, mleko oraz barwnik - wymieszać. Kremem dekorujemy babeczki

charlotte gotuje
Babeczki z porem i mozzarellą 283

Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Silikonowe lub metalowe foremki (wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką lub bułką tartą) wypełniamy ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy aż się zarumienią, około 35 min. Babeczki z porem i mozzarellą Smacznego

Ciastkozercy
Ciasto kruche uniwersalne ( do babeczek , ciasteczek , ciast itp ) 314

stopniach ( jeśli z termoobiegiem to w tej niższej temperaturze ) kolo 10 - 15 minut , ale czas zależy od grubości ciasteczek .  lub możemy wykorzystać je do   babeczek - tartaletek Ciasto wałkujemy , bierzemy np . miseczkę która ma większą średnice niż nasza foremki i wycinamy kółka którymi wykładamy wysmarowane tłuszczem foremki  Można rwać po kawałku ciasto i wylepiać nim foremki(...)sposób jest szybszy , babeczki maja równa , grubość a przede wszystkim ciasto nie ogrzewa się tak od rąk jak przy wylepianiu . Wyłożone ciastem foremki wykładamy papierem do pieczenia ( wycinamy wcześniej kawałki większe niż nasze foremki ) i wsypujemy suchą nie ugotowaną fasolę , suchy nie ugotowany ryż lub  specjalne ceramiczne kulki aby obciążyć babeczki . Pieczemy kolo 15 minut w nagrzanym piekarniku

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Francuskie babeczki 140

Owoce suszone w soku z pomarańczy gotujemy, ciasto cukrem brązowym posypujemy, orzechy dokładamy i gotowe babeczki francuskie mamy. Składniki: 400 g ciasta francuskiego, 150 g śliwek   suszonych, 20 g orzechów laskowych, 2 łyżki owoców goji, 4 suszone daktyle, 1 duża pomarańcza. 100 g cukru brązowego   Przygotowanie: Ciasto możemy przygotować samemu lub kupić gotowe. W rondelku podgrzewamy(...)laskowe i delikatnie zwijamy ciasto w rulon zaczynając od dłuższego boku. Rulon kroimy na równe części o długości ok. 5 cm. Każdy „walec” wkładamy do foremek sylikonowych do wypieku babeczek i delikatnie palcami dociskamy ciasto odchylając jednocześnie ciasto warstwę w stronę foremek. Babeczki pieczemy ok. 30 min. w rozgrzanym piekarniku do 180 ° C. Babeczki pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego

Moniki Smakołyki
Piegowate babeczki 120

Piegowate babeczki    SKŁADNIKI: jajka -4 szt mąka -22 dag cukier -15 dag margaryna -22 dag proszek do pieczenia -1 łyżeczka gorzka czekolada soda -0,5 łyżeczki LUKIER sok z 1 cytryny, cukier puder PRZYGOTOWANIE: Margarynę pokroić na kawałki,włożyć do miski,dodać cukier utrzeć na puch. Następnie ciągle ucierając dodawać po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem(...)pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać lukrem cytrynowym

Kuchnia Danusi
Babeczki z bitą śmietną i owocami 100

Składniki: kruche babeczki, konfitura truskawkowa, 300 ml śmietany 30%, 1 łyżeczka cukru pudru, 1/2 łyżeczki żelatyny, 2 kiwi, 2 brzoskwinie z puszki, polewa i dekoracje Helio , starta czekolada. Przygotowanie:    Do kruchych babeczek wkładamy po łyżce konfitury truskawkowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając(...)Nakładamy śmietanę na babeczki. Następnie kroimy owoce i dekorujemy nimi nasze babeczki. Do każdej wkładamy jeszcze czekoladowy krążek i posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki do schłodzenia

Aga w kuchni
Babeczki kajmakowe 142

Składniki: 1 puszka masy krówkowej o smaku advocata Helio , 250 ml kremówki, 3 łyżeczki żelatyny, 30 kruchych babeczek, słupki migdałów. Przygotowanie:    Ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku, tak by całkowicie się rozpuściła. Dodajemy do kremówki i dokładnie mieszamy. Ubitą śmietanę przekładamy do masy kajmakowej i mieszamy mikserem. Następnie wkładamy do lodówki(...)minut do schłodzenie i lekkiego stężenia. Taką masą napełniamy kruche babeczki. Dekorujemy słupkami migdałów. Ponownie wkładamy babeczki do lodówki, by masa kajmakowa całkowicie stężała. A do babeczek koniecznie herbata Teekanne

Aga w kuchni
Forma do pieczenia babeczek - test 170

obowiązkowo potrzebuję formy do pieczenia! Dziś przedstawiam Wam wrażenia z testu formy ze sklepu Przyjemne gotowanie . Otrzymana forma ma wymiary 26x35x3 cm i idealnie nadaje się do upieczenia 12 babeczek. Producent zapewnia, że forma posiada powłokę antyadhezyjną, która uniemożliwia przywieraniu ciasta, ale ja jednak wolę tego nie sprawdzać i stosować silikonowe wkładki lub papierowe papilotki. Babeczki wyglądają w nich(...)wiele ładniej. Forma łatwo się czyści i myje. Oprócz słodkich babeczek możemy przygotować w niej także paszteciki, wytrawne muffiny, a także mini serniki i wiele innych wypieków. Oczywiście przy zakupie otrzymujemy samą formę bez zaprezentowanych na zdjęciach papilotek.  Ja formę przetestowałam podczas przygotowywania muffinek na Piknik Smakoszy. Jak widać na zdjęciach, formy dały sobie z tym doskonale radę. Muffinki

Pasja Smaku
Babeczki brownie z wiśniami 71

Babeczki brownie z wiśniami Lubicie czekoladowe wypieki? Jeśli tak to polecam Wam przepis na pyszne babeczki brownie z wiśniami. Dosłownie czekoladowe love My je uwielbiamy. Zawsze znikają w mgnieniu oka. Bo jak oprzeć się takiej czekoladowej słodyczy? Ja nie umiem Czekoladowe babeczki z wiśniami idealnie sprawdzają się w formie szybkiego deseru do kawy lub herbaty, jak i na specjalne okazje(...)razem czekoladowe babeczki brownie przygotowałam właśnie na pewien wyjątkowy wieczór, więc nie obyło się też bez lampki dobrego, słodkiego wina Tu toast wznosiliśmy winem “Słodka Alba” z polskiej winnicy Dwa Wzgórza . Tak, tak z polskiej Bo jak to mówią “ Cudze chwalicie, swojego nie znacie “.  Babeczki brownie jak zawsze okazały się przysłowiowym strzałem w 10. Smakowały

Słodkie okruszki
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 42

mojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto(...)najniższej półce w 160 st. przez 30 min. (do suchego patyczka). Ja piekłam 22 minuty w 170 i za mocno się zbrązowiły z zewnątrz (nie widać ślicznego zielonego kolorku). Babeczki wyjąć z piekarnika, postawić na kratce, poczekać aż całkowicie przestygną i wyjąć z formy. Wystudzone babeczki lekko wydrążyć od góry, można łyżeczką lub specjalną wykrawaczką, ja użyłam specjalnej formy

moj przepis na
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 31

mojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto(...)najniższej półce w 160 st. przez 30 min. (do suchego patyczka). Ja piekłam 22 minuty w 170 i za mocno się zbrązowiły z zewnątrz (nie widać ślicznego zielonego kolorku). Babeczki wyjąć z piekarnika, postawić na kratce, poczekać aż całkowicie przestygną i wyjąć z formy. Wystudzone babeczki lekko wydrążyć od góry, można łyżeczką lub specjalną wykrawaczką, ja użyłam specjalnej formy

moj przepis na
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 102

mojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto(...)najniższej półce w 160 st. przez 30 min. (do suchego patyczka). Ja piekłam 22 minuty w 170 i za mocno się zbrązowiły z zewnątrz (nie widać ślicznego zielonego kolorku). Babeczki wyjąć z piekarnika, postawić na kratce, poczekać aż całkowicie przestygną i wyjąć z formy. Wystudzone babeczki lekko wydrążyć od góry, można łyżeczką lub specjalną wykrawaczką, ja użyłam specjalnej formy

moj przepis na
Babeczki na deser – babeczki z owsianych płatków 67

Macie już pomysł na niedzielny deser? Polecam owsiane babeczki z czekoladą. Dawno nie piekłam babeczek czyli muffinków. Dzisiaj jednak postanowiłam upiec babeczki z dodatkiem owsianych płatków i czekolady. Czekoladę znajdziecie również na wierzchu babeczek. Polałam je nieco rozpuszczoną nutellą . Uwielbiam smak nutelli z owsianymi płatkami. Babeczki są przepyszne! Nie wiem czy dotrzymają do niedzielnej kawki, najwyżej upiekę je jeszcze(...)Owsiane babeczki piekę w papierowych papilotkach i dodatkowo w muffinkowej formie aby zachowały ładny kształt. Można je również upiec w samej formie ale dobrze wysmarowanej tłuszczem. Owsiane babeczki to najprostsze babeczki z czekoladą. Lubią je wszystkie dzieci, a i dorośli nie pogardzą muffinkiem do kawy. No to co, pieczemy? Przepis na babeczki znajdziecie poniżej, a jeśli macie ochotę na inne

codojedzenia
Babeczki z masą serową 91

Babeczki to jedne z moich ulubionych wypieków. Trochę pracochłonne, więc dawno już ich nie robiłam, zwłaszcza, że mam w domu dwoje małych brzdący. Ale w końcu się zebrałam w sobie i są. Bardzo lubię babeczki, bo można się przy nich wykazać dużą kreatywnością i pomysłowością. tak naprawdę wystarczy podstawowy przepis na korpusy, a za sprawą różnych wypełnień i dekoracji każdej(...)można nadać inny smak, wygląd i charakter. Ja zdecydowałam się na babeczki z masą serową, a dokładnie babeczki z kruchego ciasta budyniowego wypełnione gotowaną masą serowa. Babeczek nie dekorowałam jakoś szczególnie, bo same w sobie wyszły ładne i smaczne. Wystarczy ewentualnie odrobina cukru pudru do oprószenia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na korpusy: 1,5szkl. mąki tortowej 1 budyń

Waniliowe Improwizacje