środa, 3 września 2014

Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno

Ciasto: * 600 g mąki pszennej * 2 łyżeczki soli * 180 g śmietany 18% * 80 g mleka * 180 g oleju Farsz: * 3 nogi z kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. Wszystkie składniki na ciasto łączymy w misce i zagniatamy jednolite, elastyczne ciasto. Ciasto nie powinno być za twarde, więc ewentualnie można dodać łyżkę śmietany . Ciasto odstawiamy na ok godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 porcje i wałkujemy placki, z których szklanką wycinamy koła. Po nałożeniu farszu sklejamy boki i układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Możemy je w miarę blisko siebie układać (ale nie mogą się stykać! Kiedy ulepimy już wszystkie pierożki jeszcze raz dociśnijmy ciasto zwłaszcza po bokach (bo niedokładnie sklejone pierożki otworzą się podczas pieczenia) a następnie posmarujmy je jajkiem wymieszanym z mlekiem i posypujemy sezamem,makiem suszonymi pomidorami ,co kto woli Pierożki pieczemy 25 minut w 180 stopniach - ciasto powinno się zrumienić, więc można ostatnie 5 minut włączyć opcję grilla. Świetne są do szklaneczki gorącego barszczyku. Smacznego polecam gorąco..... :) z netu....................................................................
Gnocchi russo torta cotta .......... * 600 g di farina * 2 cucchiaini di sale * 180 g di panna 18% * 80 g di latte * 180 g di olio Ripieno: zampe di pollo * 3 * 1 carota grande * metà di sedano * 300 g di funghi * 1 mazzetto di erba cipollina * sale * pepe top gnocchi: * 1 uovo * 2 cucchiai di latte * papavero ESECUZIONE .Nogi cucinare il pollo con carote, sedano e funghi in acqua salata. Carne e verdure in un robot da cucina macinare la carne e condire a piacere. Ripieno è abbastanza umida che nessun problema dovrebbe dare la forma e non cadere a pezzi. Tutti gli ingredienti per una torta si combinano in una ciotola e impastare uniforme, pasta elastica. L'impasto non deve essere troppo difficile, così si può forse aggiungere un cucchiaio di panna. Torta lasciarlo per circa un'ora. Trascorso questo tempo, dividere l'impasto in 4 parti e stendere torte, di cui una in vetro tagliato fuori cerchi. Dopo aver applicato i lati ripieno colla e disporre su una teglia da forno foderata con carta da forno e la farina podsypanej. Possono essere il più vicino a ciascuna pila (ma non possono toccare! Una volta ulepimy hanno tutti i gnocchi di nuovo dociśnijmy soprattutto sui lati della torta (perché ravioli incollati accuratamente aprono durante la cottura) e poi posmarujmy li uovo mescolato con il latte e cospargere con semi di sesamo, semi di papavero secco pomodori, che si preferisce gnocchi cuocere 25 minuti a 180 ° - l'impasto deve essere marrone esso, in modo da poter ultimi cinque minuti accendere il grill Grandi occhiali sono barszczyku caldo consigliamo vivamente ..... Enjoy :)..