Każdy
wie, jak frytki się robi ... ale dzisiaj proponuję zrobić frytki,
które smakują tak samo a o wiele mniej tłuszczu maja w sobie!
Jest
to dobry kompromis, aby jeść frytki bez pozostawiania skutków
ubocznych jak tycie w biodrach ;-)
Składniki:
Wykonanie
Ziemniaki
obrać i pokroić na frytki. Umieść je w garnku, zalać wodą i
dodać trochę soli.Gotować na średnim ogniu przez 10
minut.Rozgrzać piekarnik do 220 ° C piekarnika termoobieg
Rozłożyć frytki
na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w jednej warstwie .
Oliwę
wymieszać np. z papryka słodką w proszku ,tymiankiem ,wszystko
wymieszać i posmarować pędzelkiem frytki .Dodać sól do smaku-jak
ktoś lubi słone i piec przez 20-30 minut (zależy od piekarnika).
Frytki są dobre ,gdy osiągną złoty kolor.:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com