Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki

Komu, komu? Oddam wszystkie bo to jednak nie moje smaki, mojej rodzinki zresztą też nie 😕 Zostaniemy jednak przy klasycznym schabowym i roladkach z kurczaka! Składniki: 10-15 szt krewetek najlepiej królewskich masło czosnek świeży szalotka natka pietruszki szczypta soli Przygotowanie: Krewetki obieramy z pancerzy. Nacinamy lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito.  Tak przygotowane krewetki opłukujemy i dokładnie osuszamy. Rozgrzewamy masło na patelni, układamy na nim świeże oczyszczone krewetki,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.