Risotto z mięsem mielonym, chili i papryką

Risotto z mięsem mielonym, chili i papryką

Risotto z mięsem mielonym, chili i papryką

Lekko ostre smaczne i sycące risotto. Sprawdzi się jako oddzielne danie, jak i jako dodatek do mięsa.  Składniki (4 porcje) -300g mielonej wołowiny -300g ryżu do risotto (krótkoziarnistego) -2 świeże papryczki chili -pół czerwonej papryki -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -puszka pomidorów -2 łyżki oliwy z oliwek -sól, pieprz Przygotowanie  Cebulę drobno posiekać. Papryczki chili pokroić w plasterki. Łyżkę oliwy rozgrzać w garnku. Włożyć połowę cebuli i papryczki. zeszklić. Wsypać ryż, przesmażyć pół mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.