Ciasteczka maślano-migdałowe z białą czekoladą i krokantem

Ciasteczka maślano-migdałowe z białą czekoladą i krokantem

Ciasteczka maślano-migdałowe z białą czekoladą i krokantem

Szybki i prosty przepis na delikatne ciastka maślano-migdałowe, kruche i rozpływające się w ustach.Składniki na dwie duże blachy ciastek: 220 g mąki tortowej 80 g mielonych migdałów  200 g masła  4 łyżki cukru pudru  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Na polewę:  tabliczka białej czekolady  2-3 łyżki mleka skondensowanego, niesłodzonego lub mleka  krokant do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciastka energicznie zagnieść (masło powinno być zimne, pokr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem i z pasją

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

AsiaAsia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biała czekolada, czekolada, ciastka , ciasteczka z czekolada, pieczenie, polewa, mielone, ciasteczka, ciasto, mleko skondensowane, mąka, proste i szybkie przepisy, cukier, cukier puder, mleko w proszku, pieczeń z mielonego, biała polewa do ciasta, kruche ciasteczka, ciasto mleko w proszku, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta tortowe, przepisy na kruche ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem i z pasją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.