Szakszuka

Szakszuka

Szakszuka

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 1 porcję) - cebula (ok. 70 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - średni pomidor (ok. 150 g), - 2 jaja (ok. 100 g), - przyprawy: bazylia, papryka słodka, szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania 1. Podsmażamy drobno pokrojoną cebulę na oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, bazylię, paprykę słodką i dusimy ok. 5 min. 3. Do pomidora wybijamy jaja i smażymy do ścięcia się białka i żółtka (najlepiej pod przykryciem). 4. Szakszukę oprószamy szczyptą soli i pieprzu.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.