Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 10 porcji) - 200 g zielonej soczewicy, - 100 g kaszy jaglanej, - ¼ szklanki oleju (ok. 50 ml), - 2 cebule (ok. 80g), - 2 łyżki suszonej żurawiny (ok. 20g), - 2 sosu sojowego,  - 2 liście laurowe, - 2 ziarna ziela angielskiego, - 3/4 łyżeczki majeranku, - 1/2 łyżeczki cząbru, - 1/4 łyżeczki lubczyku, - sól i czarny pieprz. Sposób przygotowania 1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju rzepakowym z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego (przyprawy następnie wyrzucamy). 2. Soczewicę gotuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.