SCHAB PIECZONY

SCHAB PIECZONY

SCHAB PIECZONY

Schab upieczony w punkt. Aromatyczny, delikatny, soczysty. Żałuję, że tak mało upiekłam – tak szybko znika;) To przepis na schab pieczony, domowy, pyszny. Zawsze wyjdzie. Wystarczy dobrze “ponacierać” mięso przyprawami z olejem, chwilę pomasować, odłożyć na kilka godzin do zamarynowania. Może być 12 godzin w lodówce, u mnie połowa czasu – wystarczyło 6 godzin pod przykryciem, by schab pięknie przeszedł przyprawami, aromatami. Schab przed pieczeniem nacinam lekko na krzyż, obwiązuję sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.