Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Przepis na : śniadanie

Pasta jajeczna, podobnie jak z twarogu to u nas rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek. Idealne smarowidło na kanapki. Dobra alternatywa dla wędlin i serów na kanapki. Polecam pastę z jajek, majonezu i musztardy z dodatkiem przypraw i świeżo skrojonego szczypioru. SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 1,5 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ostrej sól, pieprz do smaku świeżo skrojony szczypior PRZYGOTOWANIE: Jajka siekam na mniejsze kawałki, umieszczam w misie blendera, dodaję majonez i musztardę oraz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.