Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami

Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami

Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami

Przepis na : obiad

Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z kapusty lub marchewką i groszkiem. Ze względu na to, że do mięsa dodałam kapustę kiszoną obiad przełamałam puree zrobionym z 3/4 ziemniaków połączonych z 2 dużymi batatami. Dzięki czemu uzyskałam spójne słodko - słono - lekko kwaśne danie. Do tego ziemniaki były ładnego i zdrowego koloru marchewkowego:) Składniki: 500 g zmielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 110 g kiszonej kapusty (nie płuczemy jej, lecz dobrze odciskamy i drobniutko sieka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mięso, ziemniaki, pieczarki, kapusta kiszona, obiad, puree, papryka, marchewkowe, surówka, sosy, kotlety, kotlet, marchewka, surówka z kapusty, ziemniaki na obiad, mięso na obiad, pieczarki w sosie, surówka z kiszonej kapusty, kotlet z kapusty, zdrowe obiady, pieczarki do obiadu, kotlet siekany

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.