Bitki schabowe w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną

Bitki schabowe w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną

Bitki schabowe w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną

Przepis na : obiad

Składniki: 7 plastrów schabu bez kości 1 duża cebula 14 pieczarek sól, pieprz masło klarowane olej ziele angielskie, liść laurowy papryka słodka i ostra 2 łyżeczki lubczyku 2 ząbki czosnku vegeta natur szklanka kaszy gryczanej niepalonej całej (taka zawiera więcej cennych składników niż kasza palona) 2-3 łyżki mąki kukurydzianej do zagęszczenia sosu (opcjonalnie) Wykonanie: Plastry schabu przyprawić solą i pieprzem, stłuc lekko tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na rumiano schab z obu stron. W między... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.