Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Bigos świąteczny pachnie słodyczą suszonych śliwek, aromatycznymi grzybami, dobrą kiszoną kapustą i mięsem. Do bigosu możecie dodać koncentrat pomidorowy i ugotowany wcześniej groch, jest to opcja w poniższym przepisie. Bigos, treściwy, dobrze doprawiony, mięsny. Polecam jako dodatek do potraw z ziemniaków i mięsa wszelakiego lub jako osobną porcję do pieczywa. Jest pyszny! SKŁADNIKI: 1 kg kiszonej kapusty, odciśniętej, posiekanej opcja: 250 g suchego grochu łuskanego, połówki 3 duże cebule 200 g suszonych śl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, bigos, mięso, kiełbasa, boczek, śliwka, kapustą, kapusta kiszona, mielone, ziemniaki, pieczywo, boże narodzenie, dania mięsne, kapusta z grochem, mięso mielone

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.