Avgolemono - grecka żółta zupa z kurczaka z cytryną

Avgolemono - grecka żółta zupa z kurczaka z cytryną

Avgolemono - grecka żółta zupa z kurczaka z cytryną

Podstawą sosu / zupy avgolemono jest aromatyczny bulion warzywny lub mięsny, zagęszczony zawsze jajkami i cytryną. Taki żółty słoneczny sos może być serwowany z klopsikami, kurczakiem, jagnięciną, warzywami, rybą lub ryżem (ewentualnie także z drobnym makaronem w kształcie ryżu). Składniki: 1,5 l bulionu z kurczaka i warzyw 0,5 szklanki ryżu 3 jajka sok z 1,5 cytryny sól, pieprz garść świeżej natki pietruszki Przygotowanie: 1. Gotujemy bulion. Gdy będzie gotowy wrzucamy do niego ryż i zagotowuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, kurczak, zupa, sosy, kurczak z warzywami, ryby, makarony, ryba, makaron, ryż z warzywami, ryż z warzywami i kurczakiem, zupa warzywna, kurczak z ryżem, sos mięsny, kurczak z makaronem, sos do kurczaka, sos do ryżu, sos do makaronu

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.