Jajecznica z porem

Jajecznica z porem

Jajecznica z porem

Przepis na : śniadanie

Jajecznica to prosty i szybki sposób na smaczne śniadanie. Często jadamy ją z jakimiś dodatkami, np. z cebulką, szczypiorkiem, pomidorami czy kiełbaską. A co powiecie na nieco mniej oczywisty dodatek w postaci pora? Polecam, bo warto 😉 Jajecznica z porem - przepis na 4 porcje Do przygotowania jajecznicy będą Ci potrzebne: 2 białe części pora, 3 łyżki masła, 8 jajek, 4 łyżki mleka, sól i pieprz do smaku. 1. Pory dokładnie umyj, przekrój wzdłuż, a następnie w cienkie piórka. 2. Na patelni rozgrzej łyżkę masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.