Bułki pszenno-owsiane

Bułki pszenno-owsiane

Bułki pszenno-owsiane

Czasem nachodzi mnie ogromna ochota na bułki - najlepsze są takie świeże, chrupiące, jeszcze lekko ciepłe... Ponieważ nie jestem typem rannego ptaszka, który o 7 rano będzie biegał do piekarni po bułeczki, a pieczywo kupowane w supermarkecie często ze świeżością ma już niewiele wspólnego, zwłaszcza jeśli kupuję je na kolację, kiedy tylko mogę staram się piec własne bułki. Co prawda przygotowanie bułek w domu może potrwać dość długo (dlatego zazwyczaj piekę je raczej na kolację niż na śniadanie), ale nie jest s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.